Sport

Ce l-ar fi întrebat Vettel pe Michael Schumacher dacă acesta ar mai fi fost sănătos

19.09.2018 | 20:09
Ce lar fi intrebat Vettel pe Michael Schumacher daca acesta ar mai fi fost sanatos
ADVERTISEMENT

Pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel a acordat un amplu interviu săptămânalului Sport Bild. Omul numărul 1 de la Ferrari nu s-a ferit să spună că simte lipsa sfaturilor pe care Michael Schumacher i le dădea în trecut.

Vettel a dezvăluit că i-ar fi cerut sfaturi și în prezent lui Schumacher dacă ar mai fi avut posibilitatea, sfaturi legate în special de cooperarea cu echipa scuderiei Ferrari. Totodată, Vettel crede că mai poate câștiga titlul mondial de Formula 1, deși a rămas la 40 de puncte în urma lui Hamilton cu șase etape înainte de finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Ce l-ar fi întrebat Vettel pe Michael Schumacher

L-aş fi întrebat multe lucruri dacă ar fi fost sănătos. El are multă experienţă din perioada petrecută la Ferrari.

De ce cred că încă pot lua titlul mondial? Mai întâi pentru că pot să o fac. Am dovedit acest lucru de patru ori. În al doilea rând, pentru că avem o maşină cu care pot să joc şi care se află pe picior de egalitate cu Mercedes. Pot încă să devin campion mondial prin eforturi proprii şi voi continua să lupt pentru asta“, a adăugat Sebastian Vettel.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2013, fostul pilot a suferit un accident la schi, iar diagnosticul a fost unul destul de grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. După ce a suferit două operaţii la spitalul din Grenoble, a fost mutat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014, Michael Schumacher a fost externat şi este tratat de atunci şi până în prezent în propria locuinţă din Gland, Elveţia. Conform presei internaţionale, fostul campion mondial se află într-o stare vegetativă.

Zece detalii interesante din cariera lui Schumacher

  1. Schumacher a câștigat șapte titluri mondiale, a plecat de 68 de ori din pole position și a acumulat 91 de victorii în circuit.
  2. La doar 19 ani, Michael Schumacher s-a impus în campionatul german de karting al seniorilor, în 1987.
  3. Pilotul german a câștigat prima sa cursă de Formula 1 în anul 1992, când s-a impus în Marele Premiu al Belgiei, chiar pe circuitul pe care a debutat, un am mai devreme.
  4. În 1994, Michael Schumacher cucerește primul său titlu mondial, iar, în sezonul următor, repetă performanța cu un parcurs impresionant, nouă curse câștigate.
  5. De altfel, în 1995, pilotul german pleacă de la Benetton și semnează cu italienii de la Ferrari pentru 35 de milioane de dolari pe sezon.
  6. Grație lui Michael Schumacher, după o pauză de 16 ani, Ferrari câștigă, în 1999, campionatul constructorilor.
  7. Primul titlu de campion mondial în echipa Ferrari a venit pentru Schumacher în anul 2000.
  8. La finalul sezonului 2006, Michael Schumacher se retrage din Formula 1. Locul său de la Ferrari a fost luat de Kimi Raikkonen.
  9. „Baronul Roșu” a revenit în circuit în 2009, când a semnat cu Mercedes, iar în 2012 s-a retras definitiv din Formula 1.
  10. Un sondaj realizat de FIA (Federația Internațională de Automobilism), în 2006, arăta că Michael Schumacher este cel mai cunoscut pilot de Formula 1 din toate timpurile.
ADVERTISEMENT