Fotbal intern

Îi REŢIN paşaportul! Ce-l aşteaptă pe Piţurcă la arabi

Victor Piţurcă a plecat în Arabia Saudită lăsînd după mulţi ani naţionala. Decizia luată de ex-selecţionerul României a surprins chiar şi apropiaţi ai acestuia, care îi cunosc în...
18.10.2014 | 00:08
Ii RETIN pasaportul Cel asteapta pe Piturca la arabi
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă a plecat în Arabia Saudită lăsînd după mulţi ani naţionala. Decizia luată de ex-selecţionerul României a surprins chiar şi apropiaţi ai acestuia, care îi cunosc în detaliu viaţa personală.

Cu siguranţă stricteţea musulmană îi va oferi actualului antrenor al lui Al Ittihad o grămadă de probleme. Piţurcă e cunoscut în ţară pentru pasiunea, pe care a întreţinut-o atîţia ani, a jocurilor de noroc! Din cîte se ştie, în Arabia Saudită, această patimă îi poate cauza probleme incredibile. “Oamenii care sînt pasionaţi de jocuri de noroc şi cei care sînt asociaţi cu pornografia riscă să fie interzişi în ţară, mai ales dacă sînt persoane publice”, este verdictul venit din Araba Saudită.

ADVERTISEMENT

Nu are voie nici la alcool

De asemenea, deşi Jeddah, oraşul unde Al Ittihad îşi desfăşoară activitatea, are parte de o maleabilitate a legilor, Piţurcă nu va avea voie să consume carne de porc, dar nici băuturi alcoolice! “Regulile arabilor trebuiesc respectate pînă la ultima virgulă! Orice abatere, mai ales cele în privinţa alcoolului, a jocurilor de noroc şi a vieţii religioase sînt aspru pedepsite. De la expulazare, pînă la închisoare”, punctează antrenorii români care au antrenat în zona Arabiei Saudite.

City-of-Jeddah

Citeşte şi: TOATE detaliile plecării lui Piţurcă în Arabia Saudită!

Paşaportul lui Piţi, reţinut de arabi!

Arabia Saudită. Un amănunt inedit şi savuros! În timpul negocierilor purtate cu oficialii lui Al Ittihad, lui Victor Piţurcă i s-a spus că legea din Arabia Saudită prevede ca paşaportul angajatului să rămînă, obligatoriu (!!!), la angajator! Uimit, selecţionerul a înţeles, pînă la urmă, că acest aspect ţine doar de o simplă procedură. “Dacă Piţurcă crează probleme, poate să îi facă mari probleme fostului selecţioner al României”, precizează apropiaţi ai selecţionerului pentru FANATIK.RO. Această regulă nu este valabilă doar pentru Piţurcă, ci şi pentru toţi românii care se angajează în Arabia Saudită. De altfel, informaţia este postată chiar de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, care specifică faptul că “legislaţia saudită obligă angajatorul să păstreze paşaportul angajatului. Acesta din urmă nu poate să părăsească statul decît după ce angajatorul obţine o viză de ieşire”, specifică mae.ro.

ADVERTISEMENT

victor_piturca_96008400

Piţurcă, pe urmele lui Bin Laden!

Arabia Saudită rămîne un loc al poveştilor, reale sau nu. Una dintre legendele musulmanilor precizează că Eva, prima femeie din lume, a fost îngropată în locul în care s-a ridicat oraşul Jeddah. De asemenea, oraşul care o găzduieşte pe Al Ittihad, este locul în care s-a instalat tatăl lui Bin Laden, inamicul numărul 1 al Statelor Unite ale Americii! “Principalul factor de risc în Arabia Saudită este reprezentat de extremiştii islamici, membri ai organizaţiei Al Qaeda care continuă să activeze pe teritoriul regatului”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

1,8 milioane euro este salariul anual al lui Victor Piţurcă la Al Ittihad

Curiozităţi despre Arabia Saudită:

– nu există cluburi de noapte, cazinouri, cinematrografe şi teatre.

– persoanele care nu respectă codul vestimentaţiei sînt arestate în plină stradă de poliţia religioasă – “mutawwa”.

ADVERTISEMENT

– turiştii nu au voie să mănînce, să consume lichide şi să fumeze în locurile publice în timpul Ramadanului.

– fotografiatul în locurile publice este interzis.

– nu sînt permise intrarea în ţară a autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: