Sport

Ce le-a reproșat Edi Iordănescu jucătorilor după Andorra – România 0-2: ”Au fost lucruri care nu au funcționat. Trebuia să avem o atitudine ofensivă”

Edi Iordănescu s-a arătat nemulțumit de faptul că ”tricolorii” nu au marcat mai multe goluri în partida Andorra - România 0-2.
26.03.2023 | 00:28
Ce lea reprosat Edi Iordanescu jucatorilor dupa Andorra  Romania 02 Au fost lucruri care nu au functionat Trebuia sa avem o atitudine ofensiva
Edi Iordănescu s-a arătat nemulțumit de faptul că ”tricolorii” nu au marcat mai multe goluri în partida Andorra - România 0-2. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au început cu dreptul campania de calificare la Campionatul European din 2024, reușind o victorie pe terenul Andorrei și așteaptă cu încredere partida de marți, 28 martie, împotriva Belarusului.

Edi Iordănescu, prima reacție după victoria din meciul Andorra – România 0-2

La finalul întâlnirii Andorra – România 0-2, din prima etapă a preliminariilor pentru Euro 2024, selecționerul Edi Iordănescu a părut îngândurat și a transmis că au fost lucruri care nu au mers în jocul ”tricolorilor”, dar și că se aștepta să marcăm mai multe goluri.

ADVERTISEMENT

”Ne-am atins obiectivul, am venit pentru trei puncte și le-am luat. Ne dă liniște, un rezultat bun, pozitiv, ne așteaptă un drum lung. Obiectivul au fost cele trei puncte, asta e cel mai bun lucru, mai ales că orice debut de campanie după calificări ratate înseamnă presiune.

Au fost lucruri care n-au funcționat, am intrat greu în joc, am avut un pic de trac, ne-am căutat ritmul, apoi am marcat și am dus meciul în direcția pe care ne-o doream. Ce nu am vrut și nu vreau să se mai întâmple pe viitor este ca atunci când poți să calci pe accelerație, să eziți să faci asta.

ADVERTISEMENT

Am intrat cu avantaj la pauză, am înscris și golul de 2-0. Am rămas cu om în plus și trebuia să continuăm să avem atitudine ofensivă, am vrut să mai marcăm, am schimbat ofensiv, învățăm din greșeli, felicit echipa pentru efort, atitudine și că am reușit să ne atingem obiectivul.

Cred că ne-am relaxat și nu e ok, ne-am văzut cu om în plus, cu 2-0 pe tabelă și ne-am relaxat, când ai om în plus trebuie să joci, să continui să toci adversarul, să aduci mingi la careu. Am întâlnit un adversar foarte incomod, cu joc la limita regulamentului, foarte agresivi, teren mic, care nu ne-a ajutat”, a declarat Iordănescu jr.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu cheamă fanii la stadion pentru partida cu Belarus

Selecționerul a vorbit și despre următoarea întâlnire din preliminariile Euro 2024, cea cu Belarusul de pe teren propriu, și a cerut sprijinul suporterilor pentru ca naționala să încheie această acțiune cu două victorii.

Mă bucur pentru Man și Alibec că au marcat, îmi pare rău că nu au marcat și la celelalte situații avute. Le-am spus asta și în vestiar, trebuie să scoatem maximum din fiecare meci, am fi putut avea mai mulți jucători care să își pună numele pe tabelă.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că mergem la București și vom avea sprijin din partea suporterilor și să încheiem cu șase puncte. Fanii contează pentru noi mai mult decât probabil ei își imaginează. 

Pentru calificare trebuie să învățăm să suferim, să luptăm. Mă bucur că am răspuns bine la intensitatea și agresivitatea adversarului, am pus piciorul, nu ne-am ferit și trebuie să învățăm să și luptăm”, a mai spus Edi Iordănescu.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 1,41 este cota pentru „1x pauză – 1 final” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT