News

Ce le-a spus Macron francezilor la începutul celui de-al doilea mandat. Promisiunea legată de războiul din Ucraina

Ce le-a transmis Emmanuel Macron francezilor în debutul celui de-al doilea mandat. Promisiunea președintelui Franței legată de războiul din Ucraina a fost una fermă
07.05.2022 | 16:45
Ce lea spus Macron francezilor la inceputul celui deal doilea mandat Promisiunea legata de razboiul din Ucraina
Ce le-a spus Emmanuel Macron francezilor la începutul celui de-al doilea mandat. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emmanuel Macron și-a început cel de-al doilea mandat cu un discurs adresat francezilor. Președintele nu a ezitat o clipă și le-a transmis oamenilor din Hexagon că va încerca să rezolve cât mai repede posibil conflictul din Ucraina, unul care nu trebuie sub nicio formă să escaladeze.

Ce le-a spus Macron francezilor după ce a preluat al doilea mandat

Emmanuel Macron a vorbit în cadrul discursului său de învestire și a afirmat că Franţa trebuie să acţioneze pentru a evita orice escaladare a conflictului. De asemenea, acesta a a promis că va ajută democraţia şi curajul să triumfe.

ADVERTISEMENT

Liderul francez a declarat că prin faptul că a fost reales în funcţia de preşedinte, Franţa a ales ”un proiect de independenţă într-o lume destabilizată”.

”Acolo unde multe popoare au ales retragerea, cedând uneori tentaţiei naţionaliste, nostalgiei trecutului, sirenelor ideologiilor ale căror graniţe credeam că le-am părăsit în secolul precedent, poporul francez au ales un proiect clar şi explicit. Un proiect republican şi european”, a adăugat Macron.

ADVERTISEMENT

”Rareori lumea şi ţara noastră s-au confruntat cu o astfel de conjuncţie de provocări”, a spus Macron, referindu-se la războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19 şi încălzirea globală. ”În aceste vremuri tulburi, să fim slujitori ai legii şi sclavi ai datoriei”, a adăugat mai zis acesta, citându-l pe Victor Hugo.

”Facem apel la o acţiune fermă” pentru ”a fi o naţiune mai independentă”, a continuat preşedintele francez.

ADVERTISEMENT

De remarcat că la final, Emmanuel Macron a ieşit în parc pentru a trece în revistă trupele pe acordurile imnului naţional La Marseillaise, dar şi a cântecului ”Terre et mer” a Bagad de Lann-Bihoué, care aduce un omagiu soldaţilor ucişi în operaţiunile din Sahel, relatează Le Figaro.

Luna trecută, Macron a devenit primul preşedinte în exerciţiu reales în Franţa în două decenii, învingând-o pe candidata de extremă dreapta Marine Le Pen.

ADVERTISEMENT