ADVERTISEMENT
News

Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor de Ziua Muncii! Mesajul care ne privește pe toți

Autor: Alexandru Năstase | 01.05.2021 | 11:48
Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor de Ziua Muncii! Mesajul care ne privește pe toți
Klaus Iohannis a scris pe Facebook un mesaj de Ziua Muncii. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți  prezintă ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor de Ziua Muncii! Concret, șeful statului nu a ezitat și a explicat că apreciază semnificaţia din spatele sărbătorii, dar și faptul că românii sunt o naţiune de oameni harnici.

ADVERTISEMENT

Președintele României a postat un mesaj pe o rețea de socializare, un mesaj prin care a ținut să mai spună că România poate fi reconstruită după pandemia de coronavirus.

“Munca și sacrificiile femeilor și bărbaților din întreaga lume sunt celebrate astăzi, de 1 Mai. Este important să nu uităm cât de dificilă a fost, de-a lungul istoriei, obținerea unor drepturi care ni se par acum absolut firești: condiții de lucru decente, răsplată corectă pentru efortul depus și egalitate de gen.

Ce le-a transmis Klaus Iohannis oamenilor de Ziua Muncii!

Astăzi avem o șansă uriașă de a construi împreună, în perioada post COVID-19, România pe care ne-o dorim.

ADVERTISEMENT

Suntem o națiune de oameni harnici, ambițioși și hotărâți să reușească – acesta este spiritul în care vom relansa economia în beneficiul nostru, al tuturor! #ZiuaInternaționalăaMuncii”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

Vă readucem aminte că data de 1 mai a devenit cunoscută ca Ziua Internaţională a Muncii și este sărbătorită în prezent în multe țări.

De remarcat însă că, totul a început din Statele Unite ale Americii. Acolo, în 1886, după mai multe incidente violente, muncitorii au cerut reducerea timpului de lucru.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, după trei ani de zile, mai exact în 1889, sărbătoarea a fost recunoscută în mod oficial de Primul Congres Socialist Internaţional de la Paris.

Cu toate acestea, Federaţia Sindicală şi SUA se vor dezice de data de 1 mai pentru că se făcea trimitere la evenimentele violente dintre sindicate şi autorităţi, dar și din cauza creșterii curentului comunist din lume, unul care a îmbrăţişat cu drag acestă sărbătoare ce se potrivea discursului promovat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!