News

Ce le fac ruşii ţăranilor ucraineni din zonele ocupate: “De azi înainte, voi nu mai sunteţi fermieri”

Politologul Serghei Danilov atrage atenția asupra faptului că țăranii ucraineni din zonele controlate de ruși sunt folosiți pentru construirea fortificațiilor militare.
30.04.2022 | 00:13
Ce le fac rusii taranilor ucraineni din zonele ocupate De azi inainte voi nu mai sunteti fermieri
Soldații ruși sunt acuzați că îi folosesc pe ucraineni pentru a-și construi fortificațiile militare. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Organizațiile internaționale atrag atenția asupra tratamentului de care au parte ucrainenii care locuiesc în zonele pe care armata rusă a reușit să le controleze de la începutul războiului.

O nouă formă de iobăgie

De-a lungul ultimelor săptămâni, în presa internațională au apărut o multitudine de știri legate de crimele de război de care se fac vinovați soldații ruși. Cu toate acestea, comportamentul brutal al acestor militari se extinde și asupra celor pe care nu îi torturează sau ucid.

ADVERTISEMENT

Mai exact, după cum atrage atenția politologul Serghei Danilov, unul dintre experții care activează în cadrul Centrului pentru Studii privind Orientul Apropiat, militarii ruși “impun fermierilor locali (n.r. ucraineni) o nouă formă de iobăgie”, notează Adevărul.

După cum a explicat acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook, care a fost preluată la scurt timp de agențiile de presă, fermierii din zonele cucerite de armata rusă sunt obligați să muncească la construcția fortificațiilor și chiar să sape tranșee.

ADVERTISEMENT

Politologul a explicat că într-un sat din raionul Chaplin i-au adunat pe locuitorii ucraineni, i-au înregistrat și le-au ordonat să nu fugă, asta sub amenințarea cu moartea.

“Dacă la apel lipseşte unul, îl vom împuşca pe unul dintre voi, dacă lipsesc doi – vom împuşca doi ş.a.m.d”, a notat Serghei Danilov.

ADVERTISEMENT

Un jurnalist ucrainean a mai explicat că fermierii din Ucraina sunt forțați să lucreze terenurile agricole care nu le-ar mai aparține, recolta obținută urmând să fie predată rușilor într-o mare proporție.

“De azi înainte, voi nu mai sunteţi fermieri, ci forţa noastră de muncă. De-acum încolo, uitaţi că lucraţi pământurile, cotele cuiva. Nu mai există niciun fel de cote, este doar pământul nostru. Araţi-l, semănaţi-l, strângeţi recolta. 20 de procente din roadă sunt ale voastre, 80 – ale noastre. La treabă, tovarăşi!”, a explicat jurnalistul Anatoli Streleannîi.

ADVERTISEMENT

Informațiile ajunse în presa internațională mai arată că soldații ruși au recurs și la jafuri pe teritoriul Ucrainei.

“Invadatorii ruşi jefuiesc localnicii. De exemplu, peste 60 de tone de grâu, împreună cu camioanele de marfă, au fost furate de la cooperativa agricolă din oraşul Kamianka-Dniprovska (regiunea Zaporojie)”, a transmis Statul Major al Ucrainei.

Acest comportament al soldaților ruși a fost confirmat și de rapoartele oferite de primarul din Melitopol, Ivan Feodorov. Acesta a declarat: “Jafurile s-au mutat la scară industrială. Am filmat imagini cu un convoi de peste 50 de maşini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate… Şi astăzi nu ştim unde le-au trimis”.

ADVERTISEMENT