Life

Ce legume e bine să plantezi în luna iulie în grădină ca să ai o recoltă bogată toamna. Trucuri pe care doar grădinarii cu experiență le cunosc

Care sunt legumele ce pot fi sădite în iulie pentru a avea rod la toamnă. Ponturi pe care le știu numai agricultorii desăvârșiți.
17.06.2024 | 23:50
Ce legume e bine sa plantezi in luna iulie in gradina ca sa ai o recolta bogata toamna Trucuri pe care doar gradinarii cu experienta le cunosc
Care sunt legumele ce pot fi sădite în iulie pentru a avea rod la toamnă. Ponturi pe care le știu numai agricultorii desăvârșiți. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce legume e bine să plantezi în luna iulie în grădină ca să ai o recoltă bogată toamna. Trucuri pe care doar grădinarii cu experiență le cunosc. Gospodarii care stau la curte se pot bucura de plante o perioadă lungă.

Care sunt legumele ce pot fi sădite în iulie pentru a avea rod la toamnă. Ponturi pe care le știu numai agricultorii desăvârșiți

Care sunt legumele ce pot fi sădite în iulie pentru a avea rod la toamnă. Ponturi pe care le știu numai agricultorii desăvârșiți. Specialiștii transmit că mai avem o șansă în a doua lună de vară dacă nu ne-am apucat din timp de treabă.

ADVERTISEMENT

Varza și cartofii se numără printre plantele ce pot fi cultivate mai târziu. Cea mai potrivită perioadă, conform grădinarilor români, este undeva spre sfârșitul lunii, dar nu mai târziu de jumătatea lunii august.

În felul acesta legumele vor avea suficient timp să crească armonios, să fie culese și să nu înghețe odată cu vremea mai rece. În luna iulie se mai pot sămâna în grădină varză roșie, porumb dulce, mărar, fasole verde sau castraveți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, roșiile, conopida, gulia de toamnă, broccoli, ardeii și vinetele pot fi puse în pământ perioada aceasta. Totodată, ceapa de răsad se pretează foarte bine în această lună de vară pentru că nu are nevoie de mult timp pentru a crește.

Sunt de ajuns șase săptămâni pentru a consuma din ceapă. Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de ea în august este să te asiguri că este îngrijită bine și că are suficientă apă. Așadar, udarea este extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Dovleceii, salata verde și fasolea nu trebuie plantate foarte devreme. Gospodarii obișnuiesc să pună aceste răsaduri în sol tot în luna iulie pentru că au destulă vreme să încolțească. Recolta va fi una bogată la toamnă!

Ce lucrări agricole se fac în luna iulie

Iulie este o lună importantă pentru culturile de grădină așa că nu este de mirare că specialiștii au câteva sfaturi. Printre lucrările agricole care se fac în această perioadă se numără fertilizarea solurilor cu îngrășământ organic.

ADVERTISEMENT

Grădinarii mai spun că iulie este făcută pentru palisarea, copilirea și cârnirea roșiilor timpurii. Pe de altă parte, ceapa și usturoiul se scot din pământ și se lasă la uscat. Ulterior, se leagă pe funii și se depozitează în magazie.

E foarte important să se folosească culturile succesive pe parcele eliberate după ceapă verde, salată, spanac, mazăre și gulioare. Înainte de a se semăna alte culturi se curăță terenul de resturile vegetale, se sapă și se nivelează pământul.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”