News

Ce lideri mondiali s-au vaccinat împotriva Covid-19? Președintele Klaus Iohannis a fost printre primii

15.01.2021 | 11:19
Ce lideri mondiali sau vaccinat impotriva Covid19 Presedintele Klaus Iohannis a fost printre primii
Ce lideri mondiali s-au vaccinat împotriva Covid-19? Președintele Klaus Iohannis va fi printre primii. Foto: colaj Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis este printre primii lideri mondiali care se vaccinează împotriva Covid-19. FANATIK îți spune care sunt ceilalți conducători din lume care au primit deja serul. Surprinzător, lista nu este foarte lungă până în acest moment.

Vineri, 15 ianuarie, începe cea de-a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus pentru populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a anunțat într-o conferință de presă susținută marți că urmează să fie vaccinat odată cu începerea următoarei faze a campaniei de vaccinare. ”Nu am vrut să ne băgăm în față”, a transmis Iohannis, făcând referire și la premierul Florin Cîțu.

Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva Covid-19. Președintele Greciei i-a luat-o înainte

Președintele Greciei. Foto: Facebook

Klaus Iohannis se alătură campaniei de vaccinare și a primit vineri prima doză. Premierul Florin Cîțu urmează exemplul și se va vaccina sâmbătă, 16 ianuarie.

ADVERTISEMENT

”Am fost de acord ca în prima etapă a campaniei să fie vaccinaţi cei din sistemul medical. Eu mă voi vaccina în a doua etapă. Vineri, 15 ianuarie, mă voi vaccina public. Nici eu, nici premierul nu am vrut să ne băgăm în faţă”, a declarat preşedintele Iohannis, marţi.

Deși promovarea vaccinului se face la unison la nivel mondial, până acum n-au fost mulți lideri care au primit anditodul. În Europa, președintele Greciei a dat tonul imediat după Crăciun. Katerina Sakellaropoulou s-a vacciat la Spitalul Evaggelismos din Atena, pe 27 decembrie. În aceeași zi, în vestul capitalei, la spitalul Attikon, a primit antidotul și premierul Kyriakos Mitsotakis.

  • “Astăzi toți grecii zâmbesc în spatele măștilor. Vaccinul este singura modalitate de a putea lăsa definitiv această aventură COVID”, spunea Mitsotakis la acea vreme.
ADVERTISEMENT
Premierul Greciei

”Aceasta este o zi minunată pentru știință și Uniunea Europeană, care a distribuit vaccinurile simultan tuturor membrilor. Noi [oficialii] suntem vaccinați mai întâi pentru a arăta că vaccinul este sigur și eficient … Sperăm ca în timp chiar și care sunt suspicioși de vaccinare vor fi convinși că este un lucru corect ”, adăuga premierul Greciei.

Israelul domină cursa pentru vaccinare. Prim-ministrul a dat un imbold și s-a vaccinat în direct

La trei săptămâni după ce a primit prima doză, premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut acum 5 zile și a doua injecție la Centrul Medical Sheba din Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

Netanyahu a vrut să dea startul celei mai agresive campanii din lume de până acum. Ministrul israelian s-a vaccinat încă de la începutul programului. Israelul a imunizat peste 2 milioane de persoane, adică peste 20% din populația țării.

Klaus Iohannis, printre primii lideri mondiali care se vaccinează. Președintele SUA a primit deja a doua doză

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a primit luni a doua doză de vaccin Covid-19, la trei săptămâni după ce i s-a administrat prima injecție.

Democratul în vârstă de 78 de ani a primit serul Pfizer-BioNTech la un spital din Newark, Delaware, statul său natal. În afară de Biden, vicepreședintele ales al SUA, Kamala Harris, s-a vaccinat pe 29 decembrie în direct la televizor, în timp ce vicepreședintele american Mike Pence a primit vaccinul contra coronavirus pe 18 decembrie.

Biden a făcut din nou apel ca americanii să poarte mască timp de 100 de zile, o măsură care combinată cu distribuirea vaccinului, ar duce la ”scădere drastică a deceselor”, susține președintele SUA.

Speranța mea este că vor fi persoane care vor înțelege că e vorba de datoria lor patriotică să aibă grijă și să protejeze alți oameni”, a spus Biden.

Klaus Iohannis se va vaccina vineri, 15 ianuarie. Trei foști președinți americani, Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton, au declarat de asemenea că sunt pregătiți să se vaccineze în public.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, pe lista numelor importante care au primit antidotul

Foto: Hepta.ro

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii și soțul ei, ducele de Edinburgh, s-au vaccinat pe 9 ianuarie.

Injecțiile au fost administrate de către un medic personal de la Castelul Windsor, unde cuplul regal se află pe perioada lockdownului. Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh în viață din lume și va împlini 95 de ani în luna aprilie.

Vicepreședintele și primul ministru din Emiratele Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, s-a vaccinat pe 3 noiembrie.

Foto: twitter

”Le doresc tuturor siguranță și sănătate deosebită și suntem mândri de echipele noastre care au lucrat neîncetat pentru ca vaccinul să fie disponibil în Emiratele Arabe Unite. Viitorul va fi întotdeauna mai bun în EAU”, declara șeicul pe Twitter.

Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat: ”Este un gest de normalitate”. Klaus Iohannis a făcut-o pe 15 ianuarie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a vaccinat luni împotriva noului coronavirus în fața camerelor de luat vederi. Momentul a fost transmis în direct.

După ce i-a fost administrat serul, Arafat a declarat că este un gest de normalitate şi că este nevoie să se vaccineze cât mai mulți oameni.

”Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public şi l-am făcut public ca să arăt un lucru. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccina.

Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu e obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă totuși cât mai mulți îl facem, reuşim poate să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate,” a spus secretarul de stat.

Conform statisticilor oferite de ourworldindata, România este printre țările fruntașe atât la numărul de doze administrate deja, dar și la raportul de vaccinuri făcute pe 100 de locuitori.

Foto: captură ourworldindate

Vineri începe cea de-a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus pentru populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie. Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar din Capitală. „Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin e sigur și eficient”, a transmis șeful statului.

ADVERTISEMENT