News

Ce loc ocupă România la procentul de persoane vaccinate în UE cu ambele doze. CNCAV a făcut anunțul

18.02.2021 | 18:21
Ce loc ocupa Romania la procentul de persoane vaccinate in UE cu ambele doze CNCAV a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că România se află în momentul de față pe locul al treilea în Uniunea Europeană privind procentul persoanelor vaccinate anti-Covid cu ambele doze ale serurilor disponibile pe piață.

De asemenea, țara noastră ocupă locul șase în ceea ce privește totalul dozelor administrate (peste 1,2 milioane), procentul de persoane imunizate cu prima doză (3,8%), precum și media zilnică a dozelor administrate (38.942).

ADVERTISEMENT

Nu sunt singurele vești bune. Potrivit Ministerului Sănătății, bilanțul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au înregistrat scăderi semnificative, de peste 87,7%, în rândul personalului medical, după vaccinare.

România se află pe locul trei în UE la procentul de persoane vaccinate cu ambele doze

23.329.499 de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 683.136”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, România ocupă locul 3 în UE în ceea ce privește numărul de doze administrate la 100 de persoane (6,39%), dar și când vine vorba despre procentul de persoane vaccinate cu a doua doză (2,6%).

Totodată, ne aflăm pe locul 6 în ceea ce privește totalul dozelor administrate (peste 1,2 milioane), procentul de persoane vaccinate cu prima doză (3,8%) și media zilnică a dozelor administrate (38.942).

ADVERTISEMENT

Cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 au scăzut spectaculos în rândul personalului medical, după vaccinare

În ceea ce privește cazurile de îmbolnăvire raportate în rândul personalului medical din România, s-a constatat o scădere de peste 87,7% după vaccinare. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care speră astfel să-i convingă pe sceptici de eficiența serurilor disponibile pe piață.

Cu toții avem cel puțin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăți că vaccinul funcționează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor.

ADVERTISEMENT

După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%.

Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT