Fotbal intern

Ce lovitură a dat FCSB! Risto Radunovic, ales în echipa deceniului la fostul club

08.01.2021 | 10:58
Ce lovitura a dat FCSB Risto Radunovic ales in echipa deceniului la fostul club
ADVERTISEMENT

Risto Radunovic este primul transfer făcut de FCSB în această iarnă, după ce fundaşul de bandă a fost adus de la Astra Giurgiu. FANATIK îţi prezintă cum a ajuns fotbalistul muntenegrean să fie inclus în echipa deceniului la fostul său club.

Înainte să ajungă în România, la Astra Giurgiu, Risto Radunovic a jucat pentru Buducnost Podgorica şi Borac Cacak. Dacă experienţă în prima ligă din Serbia nu a fost prea lungă, fundaşul stânga a lăsat o impresie foarte bună la formaţia din capitala Muntenegrului.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Buducnost nu l-au uitat pe Risto Radunovic, chiar dacă noul jucător al celor de la FCSB a plecat de la echipă în 2017, şi l-au inclus în echipa ultimului deceniu. Fundaşul de 28 de ani este coleg în primul “11” al perioadei 2010-2020 cu un fotbalist proaspăt transferat în Liga 1.

Risto Radunovic, primul transfer al iernii la FCSB, în echipa deceniului la Buducnost

În cei cinci ani petrecuţi la Buducnost, Risto Radunovic a câştigat două titluri de campion şi o Cupă a Muntenegrului, iar fanii au decis să-l includă în echipa deceniului pentru prestaţiile avute în acea perioadă. La formaţia muntenegreană, fundaşul celor de la FCSB a bifat 100 de meciuri, la fel ca în perioada petrecută la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Coleg în defensivă, în banda dreaptă a echipei deceniului de la Buducnost, se află Momcilo Raspopovic. Fotbalistul de 26 de ani a fost transferat de Astra Giurgiu în această iarnă, după ce ultimii doi ani i-a petrecut în prima ligă a Croaţiei, la Rijeka.

Risto Radunovic, cifre bune în meciurile din toamnă la naţională

După prestaţiile bune de la Astra Giurgiu, unde a ajuns în 2017, Risto Radunovic a debutat în naţionala Muntenegrului pe 14 octombrie 2018, într-un meci cu Lituania din Liga Naţiunilor. De altfel, la ediţia precedentă a competiţiei continentale, noul fotbalist de la FCSB a fost rezervă în celelalte partide, printre care s-a numărat şi dubla cu România.

ADVERTISEMENT

În toamnă, Risto Radunovic a jucat în patru meciuri ale Muntenegrului în Liga Naţiunilor. Fundaşul stânga a fost folosit titular în trei partide, iar cea mai bună prestaţie a avut în duelul cu Azerbaidjan, când a primit nota 7,50.

  • Muntenegru – Azerbaidjan 2-0 (integralist, nota 6,80)
  • Muntenegru – Luxemburg 1-2 (integralist, nota 7,00)
  • Azerbaidjan – Muntenegru 0-0 (integralist, nota 7,50)
  • Muntenegru – Cipru 4-0 (19 minute, nota 6,60)
ADVERTISEMENT

Vrea titlul cu FCSB

Dublu campion cu Buducnost, Risto Radunovic vrea să repete performanţa şi cu FCSB, liderul turului din Liga 1. Înainte să semneze cu formaţia antrenată de Toni Petrea, fundaşul a susţinut că ambiţia lui este să câştige campionatul.

Sunt bucuros că plec la o echipă mare, îmi doresc să fiu sănătos și să reușesc să îmi fac treaba cât mai bine. Trebuie să fiu profesionist, să dau 100% și să fiu sănătos. Ambiția mea este să fiu campion cu FCSB”, a declarat Risto Radunovic.

  • 9 meciuri a jucat Risto Radunovic la naţionala Muntenegrului

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,70 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT