Fotbal intern

Alexe PĂRĂSEŞTE Italia pentru o destinaţie-surpriză

Transferul lui Marius Alexe de la Dinamo la Sassuolo, în vară, a ţinut capul de afiş al presei sportive. Atacantul a fost împrumutat pentru un an în Italia, în schimbul a 500.000 de euro, doar...
03.01.2014 | 12:20
Alexe PARASESTE Italia pentru o destinatiesurpriza
ADVERTISEMENT

Transferul lui Marius Alexe de la Dinamo la Sassuolo, în vară, a ţinut capul de afiş al presei sportive. Atacantul a fost împrumutat pentru un an în Italia, în schimbul a 500.000 de euro, doar că socotelile nou-promovatei de atunci în Serie A nu s-au potrivit, iar mutarea nu pare să se fi ridicat la nivelul aşteptărilor. Cu toate că Alexe a fost primit cu braţele deschise, el nu s-a acomodat în Italia. Atacantul nu a jucat decît în 162 de minute în şase meciuri în prima parte a sezonului şi sînt şanse importante să îşi continue a doua parte a sezonului la altă echipă de club.

Antalyaspor l-a pus pe lista de priorităţi

Concret, de serviciile jucătorului care aparţine de Dinamo şi-au manifestat interesul oficialii de la Antalyaspor, echipă clasată pe locul 14 în prima ligă, în acest moment. Turcii par a fi de acord să achite salariul de 30.000 de euro lunar pe care Alexe îl are, dar şi o parte din cei 500.000 de euro pe care Sassuolo i-a achitat în schimbul jucătorului. În acest moment, rămîne doar ca italienii să se decidă dacă îi mai dau jucătorului sau nu o şansă de a se impune şi pentru retur. Totuşi, Alexe este tentat să schimbe echipa din cauza faptului că a evoluat foarte puţin şi se teme să nu-şi iasă definitiv din forma pe care a avut-o în sezonul precedent, în tricoul “cîinilor”.

ADVERTISEMENT

A fost dorit de Galatasaray şi Beşiktaş

Mutarea ar fi una agreată şi de oficialii lui Dinamo, avînd în vedere că italienii au opţiunea de a-l cumpăra definitiv în vară, în schimbul a altor 1,8 milioane de euro, clauză care pare foarte greu de activat în acest moment, avînd în vedere prestaţiile palide pe care atacantul le-a avut în tricoul lui Sassuolo. Partea interesantă este că Alexe ar fi putut ajunge în Turcia în urmă cu un an, atunci fiind dorit de echipe mult mai puternice precum Galatasaray şi Beşiktaş, numai că negocierile s-au împotmolit pe ultima sută de metri.

“Am vorbit cu Alexe despre ofertă”

La fel ca în cazul lui Grigore la Rizespor, pentru Alexe a pus o vorbă la Antalyaspor şi Yuksel Yesilova, cei doi avînd o relaţie bună din perioada în care au lucrat împreună la Dinamo, la finalul anului 2012. Varianta a fost confirmată şi de tehnicianul turc. “Este adevărat că am discutat cu Alexe. M-a contactat să-mi spună că ştie despre un interes al celor de la Antalyaspor pentru el şi m-a rugat să îi pun o vorbă bună acolo, pentru că vrea să meargă să joace meci de meci. Eu le-am zis celor de acolo că e un fotbalist excelent, cu multe calităţi, dar în rest nu ştiu ce se va întîmpla, rămîne să discute ei mai multe detalii”, a declarat Yuksel Yesilova pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT