Life

Ce mai face Dan Bălan, fostul membru al trupei O-Zone. Suma uriașă pe care a strâns-o din muzică

Ce mai face Dan Bălan, fostul membru al trupei O-Zone? Află ce sumă uriașă a strâns acesta din muzică.
16.07.2021 | 18:22
Ce mai face Dan Balan fostul membru al trupei OZone Suma uriasa pe care a stranso din muzica
Ce mai face Dan Bălan, fostul membru al trupei O-Zone. Suma uriașă pe care a strâns-o din muzică. Sursa foto: unsitedemuzica.ro
ADVERTISEMENT

Dan Bălan a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de 20 de ani, de pe vremea cânt era membru al trupei O-Zone. După ce trupa s-a destrămat, fiecare a luat-o pe drumuri diferite, iar solistul și-a făcut o carieră și peste Ocean.

Nu doar melodiile l-au adus în topul artiștilor, ci și încasările. Artistul deja strânsese o mică avere la începutul anilor 2000, atunci când cânta cu O-Zone.

ADVERTISEMENT

Mulți se întreabă ce face în prezent cântărețul originar din Republica Moldova. Dan Bălan nu a renunțat la muzică și continuă să lanseze piese cu artiști de top din alte țări.

Cu ce se ocupă Dan Bălan, fostul membru al trupei O-Zone. Câți bani a strâns din muzică

Dan Bălan este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din industria muzicală din România și Republica Moldova. Interpretul a devenit cunoscut la sfârșitul anilor ’90, atunci când a luat naștere trupa O-Zone.

ADVERTISEMENT

Alături de Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș, Dan Bălan a făcut senzație cu melodii precum „Dragostea din tei” și „Despre tine cânt”, care au ajuns în topurile internaționale.

Trupa s-a destrămat în 2005, iar ultimul concert în acea formulă a avut loc în cadrul festivalului „Cerbul de Aur”. După aceea, fiecare membru a urmat o carieră solo.

ADVERTISEMENT

Dan Bălan a colaborat cu mai mulți artiști din afara țării, inclusiv din SUA, iar încasările din muzică au fost pe măsură. În urmă cu câțiva ani, artistul a dezvăluit câți bani a reușit să strângă din cariera muzicală.

„Am câștigat peste 10 milioane de euro, iar banii continuă să intre în conturi. Piesele mele și acum sunt folosite în diferite filme, show-uri televizate, reclame, iar asta înseamnă bani”, a declarat Dan Bălan, scrie wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Fiind unul dintre cei mai buni și căutați artiști și compozitori, Dan Bălan a investit o avere în propriile sale videoclipuri. De exemplu, clipul video pentru melodia „Joanna (Shut Up)”, lansată în 2007, a costat 250 de mii de dolari.

„Joanna a costat foarte mult. 250 de mii de dolari, prea mult, dar a fost făcut la Hollywood (…) Dacă vrei să faci ceva la un nivel internațional, atât costă clipurile.

Dacă ajungi la un anumit nivel, trebuie să-l menții. Asta costă și necesită investiții financiare”, a mai declarat artistul, în urmă cu câțiva ani.

Ce face Dan Bălan în prezent

Dan Bălan se ocupă în continuare cu muzica și este în topurile din Rusia și Ucraina. La începutul anului, artistul a lansat o melodie împreună cu o finalistă de la Vocea Ucrainei. Piesa a strâns peste 500 de mii de vizualiări la 24 de ore de la postare.

În acest moment, pisa are peste 6 milioane de vizualizări, semn că artistul se bucură de succes și acum, la mai bine de două decenii de când a devenit cunoscut.

Piesa a fost apreciată și de fanii din România, inclusiv de Lidia Buble, care i-a lăsat un comentariu pe Instagram, la momentul respectiv.

Dan Bălan s-a concentrat pe cariera solo după destrămarea trupei O-Zone. Artistul a filmat unele piese cu regizori de renume, care cu colaborat cu artiști și formații celebre, cum ar fi Avril Lavigne, Bon Jovi, Enrique Iglesias, Beyonce sau Kanye West.

ADVERTISEMENT