Life

Ce mai face Șerban Copoț de când nu mai apare la iUmor de la Antena 1! „Hienă” are planuri mari prin Parlamentul European

Șerban Copoț este tare ocupat de când a renunțat la colaborarea cu Antena 1. „Hienă” de la Animal X are planuri mărețe.
06.03.2024 | 11:35
Ce mai face Serban Copot de cand nu mai apare la iUmor de la Antena 1 Hiena are planuri mari prin Parlamentul European
Cu ce se ocupă Șerban Copoț de când nu mai apare la televizor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șerban Copoț nu a stat degeaba de când și-a dat demisia de la Antena 1, ba chiar are planuri mărețe într-un domeniu care nu are legătură nici cu televiziunea, nici cu muzica. A schimbat radical domeniul și a stârnit chiar și controverse. Care este, de fapt, adevărul despre activitatea sa profesională din prezent.

Cu ce se ocupă Șerban Copoț de când ș-a dat demisia de la Antena 1

Recent, Șerban Copoț a fost prezent la Parlamentul European, în cadrul programului „Folosește-ți votul”, ceea ce i-a luat pe mulți prin surprindere, având în vedere că majoritatea românilor îl cunosc drept muzician sau om de televiziune.

ADVERTISEMENT

Totuși, după cu, chiar el ne-a mărturisit, nu are de când să candideze la europarlamentare după ce și-a dat demisia de la Antena 1. De fapt, în prezent, este președintele Asociației Generația Verde și un activist implicat în ceea privește protecția mediului.

Șerban Copoț ne-a dezvăluit că îl interesează binele semenilor, însă decizia de intra în politică este una care trebuie bine cântărită, căci, înainte de toate, este important să fie alături de familia sa.

ADVERTISEMENT

„Am fost la Parlamentul European acum câteva zile. Am fost invitat acolo și s-a creat așa, un basm, lumea mă vede în această postură. Eu mă simt măgulit de ceea ce îmi transmit oamenii. Se pare că există o disperare generală vizavi de acest subiect. Că oamenii nu prea au ce să aleagă. Și sunt de acord cu ei, că sunt în aceeași situație, însă nu am în plan să candidez la europarlamentare.

Mă simt măgulit că lumea mă vede în postura asta de luptător pentru drepturile lor. Probabil că dacă aș avea oportunitatea, m-aș gândit. Dar eu trebuie să iau în calcul și faptul că am o familie cu trei copii și asta presupune niște sacrificii destul de puternice.

ADVERTISEMENT

Pentru că dacă mă duc acolo, nu mă duc să fac act de prezență. Ar trebui chiar să aduc niște rezultate. Oamenii să se simtă reprezentați de cel pe care l-au ales, în speță, pe mine”, a declarat Șerban Copoț, în exclusivitate pentru FANATIK.RO. 

Se gândește să se întoarcă în televiziune?

Totuși, asta nu înseamnă că o să-l vedem prea curând în postura de prezentator, pentru că viața de „ONG-ist”, așa cum el însuși s-a numit, îi oferă mai multă libertate, dar și posibilitatea de a face performanță într-un domeniu cu totul nou. Dacă ar fi, totuși, să intre în politică, s-ar asigura că nu o face pentru a obține beneficii financiare și nici pentru statut.

ADVERTISEMENT

„Viața din TV e mult mai liniștită decât cea a unui europarlamentar care nu se duce acolo doar să ia salariu. Știm că sunt foarte mulți din cei 33. Am și declarat, sunt vreo șapte care sunt vii, restul…vin și pleacă. Călătoresc la business class, adică… oamenii se respectă. România dacă ar fi reprezentată mult mai serios la nivel europarlamentar, am avea mult mai mult de câștigat.

Dar o să vedem ce se întâmplă. Că s-au întâmplat niște lucruri… comasări… listele încă nu s-au făcut. E un întreg spectacol aici în spate. Nu știu ce să vă zic, că nici eu nu sunt politician, sunt ONG-ist, din zona ONG.

Și da, am făcut televiziune. Astă vară mi-am dat demisia, dar nu în așteptarea unui astfel de moment în care să-mi anunț eu candidatura la europarlamentare.  (…) Eu mai sunt invitat la emisiuni și merg. Numai că acum pot să merg la toate televiziunile, nu numai la una”, ne-a spus Șerban Copoț.

Șerban Copoț, specialist în Protecția Mediului

Șerban Copoț s-a întors pe băncile școlii anul trecut, la vârsta de 41 de ani, pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul Protecției Mediului. Astfel că, acum, urmează să lanseze un software de calcul al amprentei de carbon.

„Atunci când mă apuc de un subiect îmi place să-l duc până la cel mai înalt nivel posibil. Când am făcut muzică, nu ne-am oprit până n-am luat niște premii, zic eu, consistente. La televiziune, am prezentat, totuși, una dintre cele mai de succes emisiuni ale Antenei 1.

Acum sper, cu ONG-ul, să ating cele mai înalte culmi. Urmează să lansăm un software foarte complex de calcul al amprentei de carbon. Eu sunt specialist în zona asta de amprentă de carbon. Și da, avem planuri în zona asta de ONG”, a dezvăluit Șerban Copoț pentru FANATIK.RO. 

ADVERTISEMENT