News

Ce mai fură românii. La Suceava a dispărut peste noapte un pod, în Bacău hoții au luat bucăți din stâlpii de înaltă tensiune. Video

Românii continuă să ”impresioneze” la capitolul furturi. La Suceava, un pod a dispărut peste noapte, iar la Bacău hoții au sustras bucăți din stâlpii de înaltă tensiune.
24.02.2023 | 12:43
Ce mai fura romanii La Suceava a disparut peste noapte un pod in Bacau hotii au luat bucati din stalpii de inalta tensiune Video
Un pod a dispărut peste noapte la Suceava. Cine ar fi furat tuburile de beton. Sursa foto: capturi Youtube/Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Când nu se prăbușesc din cauza deficiențelor de la construcție, podurile din România dispar. Nu, nu sunt luate de ape, dărâmate de cutremur sau de alte fenomene, ci sunt furate de oameni.

Un pod a dispărut peste noapte la Suceava. Cine ar fi furat tuburile de beton

Recent, în județul Suceava, un pod format din structuri uriașe din beton a fost furat cu totul într-o singură noapte. Reprezentanții firmei care au făcut lucrările au depus plângere penală, conform publicației News Bucovina.

ADVERTISEMENT

Podul dispărut în doar câteva ore era ridicat în localitatea Luncușoara. Imediat după ce au sesizat ”minunea”, localnicii au sunat la 112 și au anunțat că podul a fost desființat pe timpul zilei, iar în cursul nopții tuburile au dispărut.

”Era un pod din două rânduri de tuburi, dintre care unul a rămas. A fost un pod, o variantă de lucru pe care s-a circulat în timp ce s-a construit celălalt pod. Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri și două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina”, a recunoscut, resemnat, Dumitru Dascălu, reprezentatul firmei care a lucrat la pod.

ADVERTISEMENT

Sura citată notează că persoana care a luat tuburile de beton ar fi un întreprinzător din zonă. Acesta a făcut săpături cu un buldoexcavator, după care a pus tuburile din beton pe un teren ce îi aparține.

Ziua a îndepărtat pământul, iar noaptea a venit și a luat tuburile. Podul de piatră s-a furat”, a mai declarat reprezentantul constructorului care a menționat că a fost depusă plângere penală în acest caz.

ADVERTISEMENT

Barele metalice de susținere a unor stâlpi de înaltă tensiune, furate în Bacău

Un alt caz halucinant și extrem de grav a avut loc, tot în zona Moldovei, dar la Bacău. Nu mai puțin de patru stâlpi de înaltă tensiune din comuna Asău au fost doborâți de vânt. S-a întâmplat asta după ce hoţii au furat de la baza acestora câteva bare de metal. Norocul a făcut ca nimeni să nu se afle în zonă când stâlpii au căzut.

”Din păcate, inconștiența unor cetățeni poate să pună în pericol vieți! În sat Straja, în punctele Piciorul Mesteacan și Pârâul Ciungi, patru stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâți, deoarece niște cetățeni au FURAT barele de cornier de la bază, iar vântul puternic a favorizat căderea stâlpilor!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Asău, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Informația a stârnit uimirea și revolta cetățenilor. ”Doamne ferește! Putea să se întâmple o mare nenorocire. Doar niște inconștienți puteau face asa ceva”, a comentat o femeie din Bacău, la postare.

”Asta avem, asta suntem…este incredibil ce se întâmplă. Ar fi normal să se deschidă un dosar de cercetare, nu cred că nu se va afla cine a făcut așa ceva…niște inconștienți…”, este replica unui alt internaut.

ADVERTISEMENT