News

Ce mai vând românii pe internet: biserici, „câine ciu ua ua”, păduri, o școală și măști „cu noi este Dumnezeu”

10.07.2020 | 11:21
Ce mai vand romanii pe internet biserici caine ciu ua ua paduri o scoala si masti cu noi este Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Românii dau dovadă de imaginație din plin pe internet, acolo unde încearcă să facă rost de bani din orice și vând tot ce apucă. Concret, dacă poate fi valorificat, de ce nu? Cam aceasta este singură regulă a vânzărilor online.

FANATIK a analizat site-urile de profil, site-uri care sunt înțesate de anunțuri care mai de care mai ciudate. De la biserici și „câine ciu ua ua” până la păduri, o școală și măști „cu noi este Dumnezeu”, românii n-au limite.

ADVERTISEMENT

Fiecare afacere în parte este însoțită de fotografii, dar la numerele de telefon prezentate pe site, arareori răspunde cineva, semn că nu toate sunt în regulă.

Ce mai vând românii pe internet!

Utilizatorul Traian din Timișoara nu a ezitat și a anunțat că vinde o biserică. În lăcașul de cult încap 100 de persoane și, în plus, aceasta este comercializată alături de casa parohială. Prețul este unul pe măsură – nu mai puțin de 150 de mii de euro vrea bărbatul în schimbul acestora.

ADVERTISEMENT

Bărbat care a devenit femeie atunci când l-am contactat. Ne-a răspuns doamna Chirița, proprietara bisericii. Aceasta ne-a explicat că prețul apărut pe internet este unul greșit, cel adevărat fiind de 170 de mii de euro. „De la publicare m-au sunat 4 oameni într-o zi și 7 în a doua zi, toți vor să vină să vadă.

Vorbim despre o biserică, există și o casă parohială acolo, 66 de metri pătrați are aceasta, două camere, un antreu, baie și bucătărie, dar și un pod foarte înalt care poate fi transformat în dormitoare. Acum în spațiu este o biserică, dar eu vreau să vând pentru că fata mea s-a făcut mare și am nevoie de bani. Casa parohială poate fi transformată și în magazin, depinde, posibilități sunt multe. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să mai știți că în cartea funciară a imobilului, acesta este trecut drept biserică. Pentru că, dacă nu era acolo, era o problemă, știți că aveți nevoie de autorizație ISU, de acordul vecinilor și tot așa. Mulți au încercat să-și facă, dar s-au lăsat păgubași pe drum”, ne-a spus proprietara

De curând, pe internet, a fost de vânzare și o școală primară privată, cu creșă și grădiniță, acreditată pentru limba germană maternă, cu engleză intensiv.

ADVERTISEMENT

Situată în Cluj-Napoca, școala avea un preț destul de piperat. Proprietarul solicita nu mai puțin de 350.000 de euro, bani în care erau incluși atât afacerea în sine, cât și acreditarea pe limba germană maternă cu engleza intensiv.

„Câinele ciu ua ua” costa, într-adevăr, mult mai puțin, semn evident că nici proprietarul nu era chiar stăpân pe anumite situații. Inițial, acesta nu a răspuns la telefon, după care a revenit cu un sms. Am fost invitați în apropierea Ferentariului ca să vedem câinele pentru că, deocamdată, după spusele stăpânului, patrupedul refuza fotografiatul.

Am spus pas afacerii și ne-am văzut de căutările noastre pe internet. Și după ce am introdus „Romania forest” pe un site de vânzări, rezultatele au apărut cu nemiluita. Peste 230 de hectare de pădure în Covasna, loturi de 500 până la 6.000 de hectare de pădure, la 3.000 de euro hectarul, cu copaci de 100 de ani care pot fi exploataţi imediat, 94 de hectare de pădure în judeţul Iaşi, pentru 165.000 de euro, 1.200 de hectare de conifere în Neamţ, pentru 5.500 dolari hectarul, alături de alte oferte din Vaslui, Suceava, Arad, Gorj, Argeş sau Dâmboviţa.

Și masca reutilizabilă brodată cu mesajul „cu noi este Dumnezeu”, în culorile tricolorului, a făcut furori pe internet. Proprietarii spun că au câteva sute de comenzi și se laudă că telefonul sună fără oprire.

 

ADVERTISEMENT
Tags: