Life

Ce mânânci, de fapt, când comanzi Crispy Strips. Ce ingrediente conțin faimoasele produse

Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a merge să mănânci la KFC. Care sunt ingredientele faimoaselor produse care ne plac atât de mult.
04.03.2023 | 22:56
Ce mananci de fapt cand comanzi Crispy Strips Ce ingrediente contin faimoasele produse
Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a merge să mănânci la KFC
ADVERTISEMENT

Celebrele Crispy Strips de la KFC, crusta crocantă și carnea fragedă și suculentă transformă obișnuitul file de pui prăjit într-un fel de mâncare cu gust excelent, de care îţi este greu să te desparţi, oricâte îndemnuri ai primi din partea nutriţioniştilor.

Faimoasele Crispy Strips au cinci E-uri

Dacă ţineţi la siluetă şi sănătate este bine de ştiut, înainte de a merge data viitoare la un fast food că toate produsele KFC pot conține urme de substanțe alergene (gluten, crustacee, ouă, pește, arahide, soia, lapte, fructe cu coajă, țelină, muștar, semințe de susan, lipin, moluște și produse derivate, dioxid de sulf și sulfiți) ce provin din materiile prime obținute în fabrici ce procesează alimente cu conținut de substanțe alergene.

ADVERTISEMENT

Cât priveşte faimoasele Crispy Strips, ingredientele folosite la gătirea sa sunt dezvăluite chiar de către cei de la KFC, pe propriul site. “Bucăți de piept de pui (produs/din produs decongelat. Poate proveni și din produs refrigerat); făină de grâu; grăsime de prăjit lichidă (uleiuri vegetale rafinate (răpită, palmier), antioxidanți E304 și E306, agent antispumant E900).

Amestec de condimente: sare, potențiator de aromă E621, ardei soiul Cayenne, paprika, aromă naturală de chilli, usturoi pudră; apă; amestec pentru impesmetare: agenți de afânare E450 și E500, făină de grâu (conține calciu, fier, vitamina B3, vitamina B1), dextroză, ulei din semințe de răpită (conține antispumant E900)”, arată cei de la KFC.

ADVERTISEMENT

Mâncarea din restaurantele fast-food se caracterizează printr-un conținut ridicat de calorii, o cantitate mare de mirodenii care în exces pot fi dăunătoare sănătăţii. Cât priveşte conţinutul de alergeni, KFC informează: “Conține cereale cu conținut de gluten, muștar și produse derivate, ouă și produse derivate, lapte și produse derivate, soia și produse derivate, țelină”.

În ceea ce priveşte cartofii prăjiţi, aceştia sunt gătiţi din cartofi prajiti partial / precopti (cartofi, ulei de floarea-soarelui, pirofosfat acid de sodiu, dextroza) / (cartofi, ulei de floarea soarelui, dextroza, stabilizator E450), grasime de prajit lichida (uleiuri vegetale rafinate (rapita, palmier), antioxidanti E304 si E306, agent antispumant E900) şi sare.

ADVERTISEMENT

Despre mini porumb trebuie subliniat că provine din mini porumb congelat, care este fiert şi la care se adaugă unt cu procentaj de grăsime de 65%. ca şi în cazul celorlalte produse şi acesta poate conţine urme de substante alergene, după cum avertizează compania.

Pentru cei care preferă chiflele, trebuie ştiut că ele sunt din produse decongelat şi sunt făcute din faina de grau, apa, drojdie, sare iodata (sare, iodat de potasiu), gluten (grau), emulsifiant E472e, stabilizator E412, faina de malt (grau), corectori de aciditate E262 si E500, agenti de tratare a fainii E300, maia uscata (apa, faina de grau fermentata).

ADVERTISEMENT

De E-uri nu scăpăm nici în brânza topită Cheddar, faimoasele felii galbene, care conţin brânză Cheddar (71%), apa, unt, lapte praf degresat, saruri de topire E331 si E339, proteina din lapte, arome naturale de branza, zer pudra, sare, coloranti E160a si E160c, antiaglomerant lecitina din floarea soarelui.

ADVERTISEMENT