Life

Ce mânânci, de fapt, când comanzi Crispy Strips. Ce ingrediente conțin faimoasele produse

Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a merge să mănânci la KFC. Care sunt ingredientele faimoaselor produse care ne plac atât de mult.
04.03.2023 | 22:56
Ce mananci de fapt cand comanzi Crispy Strips Ce ingrediente contin faimoasele produse
Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a merge să mănânci la KFC
ADVERTISEMENT

Celebrele Crispy Strips de la KFC, crusta crocantă și carnea fragedă și suculentă transformă obișnuitul file de pui prăjit într-un fel de mâncare cu gust excelent, de care îţi este greu să te desparţi, oricâte îndemnuri ai primi din partea nutriţioniştilor.

Faimoasele Crispy Strips au cinci E-uri

Dacă ţineţi la siluetă şi sănătate este bine de ştiut, înainte de a merge data viitoare la un fast food că toate produsele KFC pot conține urme de substanțe alergene (gluten, crustacee, ouă, pește, arahide, soia, lapte, fructe cu coajă, țelină, muștar, semințe de susan, lipin, moluște și produse derivate, dioxid de sulf și sulfiți) ce provin din materiile prime obținute în fabrici ce procesează alimente cu conținut de substanțe alergene.

ADVERTISEMENT

Cât priveşte faimoasele Crispy Strips, ingredientele folosite la gătirea sa sunt dezvăluite chiar de către cei de la KFC, pe propriul site. “Bucăți de piept de pui (produs/din produs decongelat. Poate proveni și din produs refrigerat); făină de grâu; grăsime de prăjit lichidă (uleiuri vegetale rafinate (răpită, palmier), antioxidanți E304 și E306, agent antispumant E900).

Amestec de condimente: sare, potențiator de aromă E621, ardei soiul Cayenne, paprika, aromă naturală de chilli, usturoi pudră; apă; amestec pentru impesmetare: agenți de afânare E450 și E500, făină de grâu (conține calciu, fier, vitamina B3, vitamina B1), dextroză, ulei din semințe de răpită (conține antispumant E900)”, arată cei de la KFC.

ADVERTISEMENT

Mâncarea din restaurantele fast-food se caracterizează printr-un conținut ridicat de calorii, o cantitate mare de mirodenii care în exces pot fi dăunătoare sănătăţii. Cât priveşte conţinutul de alergeni, KFC informează: “Conține cereale cu conținut de gluten, muștar și produse derivate, ouă și produse derivate, lapte și produse derivate, soia și produse derivate, țelină”.

În ceea ce priveşte cartofii prăjiţi, aceştia sunt gătiţi din cartofi prajiti partial / precopti (cartofi, ulei de floarea-soarelui, pirofosfat acid de sodiu, dextroza) / (cartofi, ulei de floarea soarelui, dextroza, stabilizator E450), grasime de prajit lichida (uleiuri vegetale rafinate (rapita, palmier), antioxidanti E304 si E306, agent antispumant E900) şi sare.

ADVERTISEMENT

Despre mini porumb trebuie subliniat că provine din mini porumb congelat, care este fiert şi la care se adaugă unt cu procentaj de grăsime de 65%. ca şi în cazul celorlalte produse şi acesta poate conţine urme de substante alergene, după cum avertizează compania.

Pentru cei care preferă chiflele, trebuie ştiut că ele sunt din produse decongelat şi sunt făcute din faina de grau, apa, drojdie, sare iodata (sare, iodat de potasiu), gluten (grau), emulsifiant E472e, stabilizator E412, faina de malt (grau), corectori de aciditate E262 si E500, agenti de tratare a fainii E300, maia uscata (apa, faina de grau fermentata).

ADVERTISEMENT

De E-uri nu scăpăm nici în brânza topită Cheddar, faimoasele felii galbene, care conţin brânză Cheddar (71%), apa, unt, lapte praf degresat, saruri de topire E331 si E339, proteina din lapte, arome naturale de branza, zer pudra, sare, coloranti E160a si E160c, antiaglomerant lecitina din floarea soarelui.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici