News

Ce mănâncă, de fapt, turiștii la Costinești. Dezvăluirile unui tânăr care a lucrat la o terasă: “O să vă arăt…”

Ce mânâncă, de fapt, turiștii la Costinești. Un tânăr care a lucrat la o terasă de pe litoral a făcut dezvăluiri șocante despre preparatele care li se servesc turiștilor.
13.08.2022 | 19:00
Ce mananca de fapt turistii la Costinesti Dezvaluirile unui tanar care a lucrat la o terasa O sa va arat
Mâncarea de la un restaurant din Costinești, expirată. Foto: Capturi video ANPC
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați ai unei terase din Constanța au decis să rupă tăcerea și să arate ce mănâncă, de fapt, turiștii care merg acolo.

Ce a dezvăluit un tânăr care a lucrat la o terasă din Costinești

Un angajat nemulțumit a fost cel care a făcut publice acest informații, pe care le-a trimis și la Protecția Consumatorului.

ADVERTISEMENT

Tânărul care lucrase la respectiva terasă de pe litoralul românesc a dezvăluit că nu și-a primit banii pentru ce a muncit, așa că a decis să arate ce alte nereguli mai sunt la restaurantul de la malul mării.

Potrivit Observator, tânărul a dezvăluit că alimentele erau ținute în soare, la căldură, carnea era depozitată în saci și multe dintre produse erau expirate.

ADVERTISEMENT

Ciorba erau ținută în căldură și conform declarațiilor angajatului, mâncarea de la acest restaurant este „început de moarte sigură”.

„Nu am etichetă, nu am absolut nimic. Început de moarte sigură. O să vă arăt câtă marfă este fără etichetă de expirare, da?”, spune fostul angajat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, un alt angajat al aceluiași local a informat că mai mulți clienți au avut probleme de sănătate după ce au mâncat aici.

„Au fost persoane, clienţi cazaţi, care au, nu ştiu, au plecat cu toxiinfecţie alimentară, cu probleme. Au cerut banii înapoi şi aşa mai departe”, a mai povestit cineva, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Ce alte nereguli există la terasa din Costinești. Adolescenți, forțați să muncească 16 ore

Dar neregulile privind mâncarea nu sunt singurele care există la această terasă de la malul mării. Angajatul care a făcut publice problemele nu este într-o situație singulară.

Un alt angajat a dezvăluit că cei care sunt luați să muncească acolo sunt adolescenți care pot fi ușor păcăliți și manipulați, care muncesc 16 ore pe zi și mai apoi nici nu sunt plătiți pentru ceea ce fac. Ca garanție, tinerilor le sunt luate buletinele.

„Vin copii de 16, 17, 18 ani, din ţară, respectiv din zona Moldovei. Care, îţi dai seama, ei nu au mai avut un loc de muncă în viaţa lor, ei nu ştiu cu ce se mănâncă. 

Le sunt luate buletinele, efectiv, şi le sunt ţinute numai ei ştiu unde, într-o cameră, undeva, ca şi garanţie. Deci copii să lucreze 16 ore pe zi, frate, deci n-ai cum!”, a mai spus un angajat, revoltat.

Inspectorii de la ANPC au amendat localul cu 40.000 de lei și l-au închis temporar.

ADVERTISEMENT