Un gastroenterolog ne arată că o cină bună pentru sănătate poate fi incredibil de simplă. Veți fi surprinși să aflați ce ingrediente folosește acest expert în bunăstarea intestinală.
Ne întrebăm adesea ce mănâncă medicii, mai ales cei specializați în digestie. Un gastroenterolog ne-a surprins cu alegerea sa pentru cina din fiecare seară. Nu e vorba de o rețetă complicată sau de un meniu sofisticat. De fapt, e atât de simplu încât folosește doar patru ingrediente. Despre ce vorba?
Un gastroenterolog a dezvăluit secretele unei diete sănătoase pentru intestin. Ea a menționat câțiva nutrienți importanți pentru menținerea unei digestii optime și a unui microbiom echilibrat. Dr. Rabia de Latour a împărtășit cu EatingWell obiceiurile sale alimentare zilnice, și a spus exact ce mănâncă la micul dejun, prânz și cină, scrie adevarul.ro.
Înainte să aflăm care este preparatul din 4 ingrediente pe care Dr. Rabia îl alege la cină, haide să vedem din ce constă prima masă a zilei. Ei bine, micul dejun este simplu dar eficient. Ea consumă un pahar cu apă pentru hidratare, urmat de două albușuri de ou pentru aportul de proteine. Deși recunoaște că nu este entuziasmată de ideea micului dejun, medicul subliniază necesitatea de a începe ziua cu proteine.
„Nu iau un mic dejun consistent”, explică dr. Rabia de Latour, conform adevarul.ro. „Dacă ar fi după mine, nu aș lua niciodată micul dejun, dar este atât de necesar să îți începi ziua cu niște proteine”.
Avem vești bune pentru iubitorii de cafea. Fie că e cofeinizată sau decofeinizată, face și ea parte din rutina de dimineață, fiind considerată benefică pentru digestie conform studiilor recente.
La prânz, gastroenterologul optează pentru o masă bazată pe plante, de obicei o salată bogată în fibre. Dr. Latour atrage atenția asupra deficitului de fibre în dieta modernă, considerându-l o problemă majoră de sănătate. Ea recomandă salate nutritive precum cele cu kale, quinoa, mere sau freekeh cu portocale, mentă și fasole Lima.
„Din păcate, oamenii de rând au o problemă uriașă, masivă: consumăm foarte puține fibre și acest lucru este foarte periculos”, mai explică ea.
În sfârșit, am ajuns și la cină. Ei bine, masa de seară constă într-o combinație simplă dar nutritivă de orez, conopidă și linte, completată opțional cu iaurt sau legume murate (achar). Această masă îmbină perfect proteinele vegetale cu fibrele și probioticele, esențiale pentru sănătatea intestinală.
În ansamblu, abordarea Dr. de Latour se concentrează pe includerea nutrienților esențiali – fibre, proteine și probiotice – într-o dietă predominant bazată pe plante. Ea încurajează oamenii să găsească alimente sănătoase care să fie și plăcute la gust și pe care le includem cu plăcere în alimentație.
„Găsiți alimente sănătoase pe care vă place să le mâncați. Dacă este ceva care este bun pentru tine și care îți face plăcere, este mai probabil să o faci”, mai spune Latour, ca sfat final.