Life

Ce mâncăruri preferate aveau dictatorii. Care erau preparatele adorate de Nicolae Ceaușescu

28.08.2020 | 11:33
Ce mancaruri preferate aveau dictatorii Care erau preparatele adorate de Nicolae Ceausescu
Ce mâncăruri preferate aveau dictatorii. Care erau preparatele adorate de Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu, Iosif Vissarionovici Stalin sau Adolf Hitler se numără printre dictatorii care au fost obsedați de un stil de viață simplu, dar echilibrat. Aceștia au ales să fie sănătoși din toate punctele de vedere, optând pentru mâncăruri și preparate simple, fără E-uri sau conservanți.

Cartea intitulată „Cinele dictatorilor: Un ghid de prost gust pentru a-i mulțumi pe tiran”, scrisă de Victoria Clark și Melissa Scott scoate la iveală mâncărurile preferate de dictatorii secolului 20. Din paginile acesteia aflăm că fostul președinte comunist, Nicolae Ceaușescu, avea o dietă foarte echilibră.

ADVERTISEMENT

Fostul șef de stat de dinainte de Revoluția din 1989 nu era vegetarian, dar nici nu se dădea în vânt prea tare după preparatele din carne. Se pare că mâncarea preferată de acesta era musacaua de legume cu ou și smântână deasupra, dar iubea și pieptul de pui cu gutui.

Ce mâncăruri preferate aveau foștii dictatori ai lumii

Provenind dintr-o familie modestă, fostul președinte comunist adora preparate simple printre care se numărau crapul românesc în aspic, piftia de crap sau friptura de pui. De asemenea, Nicolae Ceaușescu se dădea în vânt după salata simplă cu roșii, ceapă și brânză.

ADVERTISEMENT

Dictatorul a rămas cunoscut în istorie și datorită faptului că avea mereu după el în delegații un ofițer de Securitate de profesie chimist. Acesta avea menirea de a testa mâncarea într-un laborator mobil pe care îl purta la el, Ceaușescu optând pentru acest gest de teamă de a nu fi otrăvit.

Stalin, un alt dictator care a rămas în istorie, adora bucatele tradiționale gregoriene care conțineau nuci, usturoi, prune, rodie și vin. Se spune că unul dintre bucătării pe care i-a avut acesta a fost chiar bunicul lui Vladimir Putin, Spiridon Putin.

ADVERTISEMENT

Dictatorul rus adoră să aibă invitați la masă, iar petrecerile sale începeau încă de la primele ore ale dimineții. Potrivit evz.ro, persoanele care erau invitate la acest fel de festivități erau obligate să participe la diverse jocuri de beție, renumite fiind toasturile dese.

Meniul și regimul ales de Adolf Hitler, cel mai de temut dictator al lumii

Unul dintre cei mai sângeroși și de temuți dictatori ai tuturor timpurilor, Adolf Hitler, nu era deloc în concordanță cu bucătăria germană de la vremea respectivă. Vegetarian începând cu anul 1930, acesta prefera să mănânce ceva frugal, având un regim și stil de viață sever, autoimpus.

ADVERTISEMENT

Numeroși biografi au scris că fostul dictator german prefera la începuturile carierei sale mesele copioase de la care nu lipseau porumbelul umplu cu limbă, ficat și fistic, însă ulterior a renunțat definitiv la carne. Se pare că motivul pentru care a luat această decizie este legat de problemele medicale de care suferea.

Hitler avea flatulență și constipație cronică, motiv pentru care era nevoit să ia în fiecare zi câteva 28 de pastile. În ultimii ani din viață, dictatorul și-a schimbat din nou stilul de viață și ajunsese să mănânce numai piure de cartofi cu bulion pentru că sistemul său digestiv era grav afectat.

În plus, acesta avea nu mai puțin de 15 persoane care degustau mâncarea având grijă să nu fie otrăvită. Așa se face că Hitler ajungea să mănânce după 45 de minute de la pregătirea mesei.

ADVERTISEMENT