Life

Ce mașină a avut Elena Ceaușescu. Se distingea imediat în trafic

Elena Ceaușescu a rămas în istorie ca fiind soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, dar și pentru autovehiculul pe care-l deținea la vremea respectivă.
16.12.2021 | 21:03
Ce masina a avut Elena Ceausescu Se distingea imediat in trafic
Elena Ceaușescu, mașină unicat în România. Ce model avea fosta doamnă în stat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fosta primă doamnă în stat avea o mașină care se distingea imediat în trafic. Este vorba de un Renault 18 la care ținea foarte mult și pe care nu-l împărțea cu nimeni.

Mașina personală era condusă numai de Elena Ceaușescu și uneori de șofer. Culoarea și modelul erau unice, de aici și aparițiile pe care le avea pe străzile din țară.

ADVERTISEMENT

În momentul de față autoturismul fostului politician nu mai este funcțional, o perioadă bună de timp fiind expus în fața Liceului Tehnologic Holboca din Iași.

Elena Ceaușescu, mașină unicat în România. Ce model avea fosta doamnă în stat

Foarte mulți studenți au învățat tainele mecanicii pe mașina personală a Elenei Ceaușescu, soția fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

„Este un autoturism Berlina din anii ’80. La vremea respectivă era un autoturism special fiindcă se afla în dotarea secretarilor de stat. Era unică la nivel de județ.

Era o mașină performantă, Renault 18, și scumpă, nimeni nu își permitea să o cumpere. Se distingea imediat în trafic, lumea știa a cui este. 

ADVERTISEMENT

La vremea în care o conducea Elena Ceausescu era albastră, noi când am primit-o era vopsită în alb. Are o motorizare de 1,4 centimetri cubi și aprindere clasică. 

O mașină performantă, cu ținută bună de drum, foarte reușită”, a declarat Teodor Ciocanel, instructor auto al Liceului Tehnologic Holboca, în anul 2014, pentru bzi.ro.

ADVERTISEMENT
Mașina condusă de Elena Ceaușescu în comunism
Mașina condusă de Elena Ceaușescu în comunism. Sursa foto: njuskalo.hr

Mașina deținută de Elena Ceaușescu nu mai pornește, în ciuda faptului că are numai 125.000 de kilometri la bord, de aici și faptul că o vreme a folosit ca și material pentru elevi.

Conducerea școlii din Iași a ținut să mai adauge că autoturismul are un sistem clasic, fiind vorba de o mașină fiabilă, care se conducea extrem de ușor.

Între timp autovehiculul a devenit un simbol pentru elevi și pentru unitatea de învățământ. Aceștia sunt conștienți de valoarea mașinii, care are nevoie de reparații uriașe.

ADVERTISEMENT