Sporturi

Ce mașină și-a mai cumpărat Ion Țiriac. Ce spune miliardarul despre mașinile electrice

30.10.2020 | 08:18
Ce masina sia mai cumparat Ion Tiriac Ce spune miliardarul despre masinile electrice
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, om de afaceri și în prezent președintele Federației Române de Tenis și-a cumpărat o mașină Tesla. Miliardarul consideră că fenomenul mașinilor electrice este unul care se întâmplă de mulți ani, chiar dacă multe persoane îl consideră mult mai recent.

Fostul jucător de tenis, care avea o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari în 2018, consideră că Tesla nu este un fenomen global de puțin timp, ci de 20-25 de ani.

ADVERTISEMENT

Țiriac a vorbit și despre problemele pe care le are acest tip de mașină și ce consideră el că poate să facă diferența între competitorii din acest domeniu.

Ce mașină și-a mai cumpărat Ion Țiriac. Ce spune miliardarul despre mașinile electrice

„Am și eu una (n.r. o Tesla). Să vedem dacă zboară la un metru când e drumul rău și te duci încolo. Tesla nu e un fenomen de astăzi, ci de acum 20-25 de ani. Eu am fost prezent la acest fenomen înăuntru. Acum gâfâie și fug toți după treaba asta.

ADVERTISEMENT

Singura problemă care există e bateria, fiindcă ei spun că au baterii cu autonomie de 500km, dar cifra reală e mai aproape de 200-250. De ce? Fiindcă dacă mergi la o viteză de 180km/h, autonomia scade la jumătate. Eu cred că cel care descoperă o baterie care să meargă 5.000 de kilometri sau măcar 1.000 se va desprinde”, a declarat Ion Ţiriac pentru GSP.

FRT, cu Țiriac președinte, a câștigat procesul împotriva Ministerului Tineretului și Sportului

Acum câteva zile, Federația Română de Tenis a câștigat procesul împotriva Ministerului Tineretului și Sportului. Autoritățile române au decis în 2018 oprirea finanțării către FRT, dar forul condus de Țiriac a câștigat definitiv în instanță.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a anulat actul prin care ministerul a refuzat finanțarea evenimentelor sportive din tenisul românesc, Țiriac și federația câștigaseră și în urmă cu câteva luni procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ion Țiriac în vârstă de 81 de ani este președinte al Federației Române de Tenis din 19 iunie 2019, fiind ales cu majoritatea voturilor. Acesta a promis că are nevoie de doar șase luni pentru a face lucrurile să funcționeze în federație.

ADVERTISEMENT

Victoria obținută în procesul împotriva ministerului poate aduce după sine eventuale solicitări de compensații financiare.

ADVERTISEMENT
Tags: