News

Măsurile luate de Liviu Dragnea pentru a ieși din închisoare. Ce s-a hotărât în cazul fostului șef PSD

20.08.2020 | 09:45
Masurile luate de Liviu Dragnea pentru a iesi din inchisoare Ce sa hotarat in cazul fostului sef PSD
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea ia măsuri pentru a ieși din închisoare. Curtea de Apel Bucureşti  va lua  în discuţie contestaţia lui Liviu Dragnea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din luna iunie. Atunci instanţa a respins contestaţia fostului lider PSD.

Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni în 27 iunie 2019, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind angajări fictive la DGASPC Teleorman.

ADVERTISEMENT

După audierile de azi, decizia privind această contestaţie la executare va fi una definitivă şi ea va stabili cu exactitate dacă fostul lider PSD va executa în închisoare integral pedeapsa.

Liviu Dragnea vrea să iasă din închisoare

Fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor  nu închide visul de a ieși din închisoare. Acesta vrea prin orice mijloace să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Acest lucru este afirmat de fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu.

ADVERTISEMENT

„Liviu Dragnea nu renunțā la luptă! Avocații săi au depus azi (n.r. marți, 18 august 2020) o acțiune extrem de importantă pentru întregul sistem juridic românesc! Se deschide un drum pentru abuzurile înfiorătoare din vremurile trecute! Pe scurt: avocații au argumentat în mod clar că Liviu Dragnea se află ilegal în închisoare, având în vedere că la fond fusese condamnat de către un complet nespecializat în judecarea faptelor de care fusese acuzat. Conform deciziei Curții Constituționale! Și speră ca legea să fie egală pentru toți!”, a spus Codrin Ștefănescu pe Facebook.

La începutul anului 2020 apărarea lui Dragnea a introdus atât la instanţa supremă cât şi la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executarea pedepsei privative de libertate.

ADVERTISEMENT

Dosarul format la Tribunalul Bucureşti a fost declinat, iar judecătorii ICCJ au trimis acţiunea respinsă înapoi la Tribunalul Bucureşti. Acesta a decis până la urma că Liviu Dragnea trebuie să rămână închis la penitenciarul Rahova.

Decizia a fost atacată de avocații lui fostului lider PSD, iar contestaţia la decizia din iunie 2020 se judecă joi.

ADVERTISEMENT