News

Ce măsuri de relaxare vor fi luate de la 1 august! Ce a solicitat de urgență Raed Arafat

Ce măsuri de relaxare vor fi luate de la 1 august, anunț oficial făcut de Raed Arafat
24.07.2021 | 15:20
Ce masuri de relaxare vor fi luate de la 1 august Ce a solicitat de urgenta Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare autoritățile vor stabili măsurile de relaxare valabile de la 1 august. Nu toată lumea trebuie să se bucure. Șeful DSU Raed Arafat a anunțat o posibilă schimbare de abordare a Guvernului.

Acesta vrea să se țină cont mai mult de situația de la ATI decât de numărul cazurilor. Arafat spune că în cazul în care numărul cazurilor va începe din nou să crească, autoritățile vor urmări impactul asupra sistemului sanitar, mai ales pe secțiile de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 august!

„Dacă impactul este limitat și dacă vaccinații duc la limitarea impactului pe terapie intensivă – și sper să crească numărul lor, să nu mai ajungem la cazuri critice la spital – abordarea este bună.

Dacă vezi că este un impact major pe spitale și pe terapie intensivă și crește și mortalitatea și începem să intrăm într-un val cum am avut la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, abordarea este alta.

ADVERTISEMENT

Există această abordare, că nu mai abordăm numărul total al cazurilor, ci abordăm mai degrabă impactul pe partea de spitalizare să vedem dacă numărul total se traduce în internări masive în spital, în consum masiv de locuri la terapie intensivă sau nu, având în vedere că există un procent de vaccinați”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„Cert este un lucru: nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă ca alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre – măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone – va fi posibil să se întâmple”, a mai adăugat șeful DSU.

Între timp, Raed Arafat a precizat că nu va fi vorba despre o discriminare. Șeful DSU spune că nevaccinaților li se va da varianta testării pentru a avea acces în unele zone, cum ar fi în restaurante.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Florin Cîțu a anunțat că relaxarea măsurilor de la 1 august vizează în special evenimentele care au loc în aer liber și că că nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

“Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…)

Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu

ADVERTISEMENT
Tags: