News

Ce măsuri trebuie respectate în mall-uri începând din 15 iunie

12.06.2020 | 17:08
Ce masuri trebuie respectate in malluri incepand din 15 iunie
ADVERTISEMENT

Chiar dacă vom putea merge în mall-uri începând cu 15 iunie, va trebui să respectăm mai multe măsuri, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Măsuri de respectat în mall-uri începând din 15 iunie

Autoritățile au decis că putem merge la mall-uri începând cu 15 iunie, dar va trebui să respectăm mai multe măsuri, pentru a fi siguri că nu ne infectăm cu noul coronavirus, notează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Astfel, din 15 iunie putem merge în centrele comerciale, însă purtatul măștii va fi obligatoriu.

În plus, înainte de intrarea în mall, ne vom dezinfecta mâinile, iar un angajat al centrului comercial ne va lua temperatura, în timp ce va verifica și dacă purtăm masca de protecție în mod corect.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă vom putea merge la cumpărături, restaurantele din mall-uri rămân deocamdată închise. Nici cinematografele nu se deschid momentan, însă vom putea merge la sălile de fitness din incinta acestor centre comerciale.

Starea de alertă, prelungită cu încă o lună

„Avem voie să venim cu trei prieteni, adică să fim un grup de trei. Dacă sunt membri ai aceleiaşi familii, lucrurile se schimbă. Este foarte dificil însă pentru un centru comercial să monitorizeze acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să legitimăm persoanele să vedem dacă sunt membri din aceeaşi familie”, a explicat pentru Mediafax Maria Crăciun, directorul unui centru comercial din București.

Cu toate că autoritățile nu au publicat măsurile exacte ce vor trebui respectate atunci când vom merge în mall-uri, directorii centrelor comerciale au amplasat deja dezinfectanţi la intrările în centrel comerciale.

ADVERTISEMENT

În plus, vom vede peste tot stickere cu distanţare socială, iar la intrarea în incinta oricărui mall ni se va lua temperatura.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, un nou set de măsuri de relaxare implementate după 15 iunie, când a precizat că starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună, pentru o bună gestionare a epidemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, șeful statului a anunțat redeschiderea mall-urilor, a grădinițelor și a creșelor private, precum și a sălilor de fitness. În plus, se vor putea organiza evenimente private cu un număr limitat de participanți.

ADVERTISEMENT
Tags: