Sănmărtean şi Budescu la naţională? “Ştiu doar jucători buni, nu tineri sau bătrîni!”

Gabriel Esanu    Răzvan Scarlat   
in Champions League
28/07/2016, 08:40
Sănmărtean şi Budescu la naţională? “Ştiu doar jucători buni, nu tineri sau bătrîni!”

Selecţionerul României, Cristoph Daum, a fost prezent la Giurgiu, unde a asistat la partida dintre Astra-Giurgiu şi FC Copenhaga, scor 1-1. Deşi campioana României a avut mari dificultăţ de exprimare pe teren, Daum a apreciat jocul Astrei ca fiind chiar “fantastic pe alocuri”.

“Astra a jucat foarte bine, chiar fantastic în unele momente. Trebuie să creadă în continuare în calificare. M-a interesat cum se comportă echipele româneşti în cupele europene şi am vrut să îmi fac o părere. Va fi greu pentru ei, dar trebuie să creadă în ei. FC Copenhaga nu va face cadouri, dar sper ca Astra să treacă de acest tur. Steaua a făcut un rezultat bun, m-a impresionat cum a controlat jocul în repriza secundă. Cred că ar merita să se califice. Naţionala României are jucători buni. Ştiu că Budescu nu a jucat prea mult în China, ar fi important să îşi arate calităţile şi să aibă încredere”, a declarat Daum. Returul dintre Astra şi FC Copenhaga se va desfăşura miercuri, de la ora 20:45, în Danemarca.

Christoph Daum a vorbit şi despre posibila variantă ca Lucian Sănmărtean şi Constantin Budescu să facă parte din lotul ales de el pentru următorul turneu final.

“Ştiu doar jucători buni, nu tineri sau bătrîni. Nu cred că asta ar trebui să fie un criteriu pe baza căruia selecţionezi un jucător sau nu, mult mai important e cum se integrează în echipă, cum o poate ajuta. Avem mulţi jucători fantastici, chiar dacă sînt puţin în vîrstă, pe de altă parte au multă experienţă şi pot aduce ceva în plus echipei.

Din cîte ştiu, nu a prea jucat în China, pentru fotbalişti e important să evolueze constant, să-şi demonstreze calităţile, să capete încredere. Depinde de el, noi vom avea în vedere orice jucător român care poate fi o alternativă pentru echipa care să se califice în Rusia în 2018. Va fi un drum lung, nu se va termina după primul meci, cred că nici după al cincilea sau al şaselea, un drum lung, iar noi vom fi pregătiţi”, a spus noul selecţioner al naţionalei.

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×