Fotbal international

Ce meciuri au românii în etapa a 3-a din Europa League. Keșeru, gol cu Spurs! Tătărușanu, rezervă la Milan. Video

05.11.2020 | 21:10
Ce meciuri au romanii in etapa a 3a din Europa League Keseru gol cu Spurs Tatarusanu rezerva la Milan Video
ADVERTISEMENT

Opt jucători români sunt implicați în meciurile programate să se dispute joi în etapa a 3-a din grupele Europa League. Dintre aceștia, Ianis Hagi are cele mai mari șanse să fie titular la Glasgow Rangers, formația sa având o partidă infernală pe terenul Benficăi Lisabona.

FANATIK va urmări prestația celor opt compatrioți și vă va oferi în timp real realizările (sau nerealizările) lor, iar la final vom face și o analiză a evoluției acestora. Cinci dintre ei au meciurile programate să înceapă la ora 19:55, în timp ce pentru restul de trei fluierul de start se va auzi la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Tot joi, de la ora 19:55, va evolua în grupele Europa League și CFR Cluj, care va întâlni pe „Olimpico” formația italiană AS Roma. Din cauza numeroaselor indisponibilități din lot, Dan Petrescu va fi nevoit să alinieze o echipă inedită, în care va face mai multe improvizații, în special pe linia de fund.


UPDATE, 5 noiembrie, ora 23:49 / Jucătorii Florin Niță și Ionuț Nedelcearu au fost inegraliști în victoriile obținute de echipele lor cu 4-1 în deplasare. Sparta Praga a învins pe Celtic Glasgow, iar AEK Atena s-a impus cu Zorya Luhansk. Ciprian Tătărușanu a fost doar rezervă în umilința suferită de Milan acasă, scor 0-3, cu Lille.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 noiembrie, ora 21:56 / Atacantul Claudiu Keșeru, autorul unui gol pentru Ludogoreț Razgrad, a fost înlocuit în minutul 59, în timp ce fundașul Cosmin Moți a rămas rezervă în eșecul, scor 1-3, cu Tottenham. Și Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve la întâlnirea Benfica Lisabona – Glasgow Rangers 3-3.


UPDATE, 5 noiembrie, ora 21:10 / Atacantul echipei Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, a marcat în meciul cu Tottenham Hotspur și a redus din diferență. Românul a înscris în startul reprizei secunde golul de 1-2, beneficiind de o deviere norocoasă la un șut al unui coechipier.

ADVERTISEMENT

În partidele de la ora 22:00, Ciprian Tătărușanu este rezervă în meciul AC Milan – OSC Lille, în timp ce Florin Niță va fi titular în partida Celtic Glasgow – Sparta Praga. Titular este și fundașul Ionuț Nedelcearu la întâlnirea Zorya Luhans – AEK Atena.


UPDATE, 5 noiembrie, ora 19:05 / Mijlocașul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, este doar rezevă în meciul din deplasare cu Benfica Lisabona, în timp ce Nicolae Stanciu nu este în lotul celor de la Slavia Praga pentru întâlnirea cu OGC Nice.

ADVERTISEMENT

Atacantul formației Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, este titular în marele meci cu Tottenham Hotspur. În schimb, Claudiu Moți este doar pe banca de rezerve, iar Dragoș Grigore, nerefăcut după o accidentare, nu face parte din lot.


Cu cine joacă românii în etapa a 3-a din grupele Europa League. Ianis Hagi, deplasare grea la Lisabona, „ludogoreții” primesc vizita lui Tottenham

Primul român care intră în focurile Europa League în această seară este Ianis Hagi, care se deplasează la Lisabona pentru duelul de foc împotriva Benficăi. Rangers are 6 puncte după două etape, la fel ca și adversara sa de astăzi, iar învingătoarea ia o opțiune serioasă la câștigarea grupei. Ianis a fost titular în ambele meciuri din Europa League, dar nu a avut o prestație deosebită, fiind schimbat de fiecare dată de antrenorul Steven Gerrard. Totuși, presa scoțiană scrie că sunt șanse mari ca el să se regăsească în primul „11” și la meciul de pe „Da Luz”.

Nicolae Stanciu o duce bine în plan personal, tocmai i s-a născut primul copil, dar nu la fel stau lucrurile și în ceea ce privește partea sportivă. Internaționalul român a fost rezervă în ambele partide disputate de Slavia Praga în Europa League (a intrat pe parcurs în înfrângerea 1-3 de la Beer Sheva și în victoria cu 1-0 pe teren propriu cu Leverkusen) și indiciile sunt că la fel se va întâmpla și diseară, de la ora 19:55, împotriva lui Nice. Slavia are două goluri marcate, ambele din pasele lui Stanciu, însă la meciul cu Leverkusen românul a fost și eroul negativ al cehilor, el ratând un penalty la doar un minut după ce a fost introdus pe teren.

Cosmin Moți, Dragoș Grigore și Claudiu keșeru, cei trei români de la Ludogoreț, au parte de un meci de gală în această etapă din grupele Europa League. La Razgrad vine Tottenhamul lui Mourinho, cu sete de sânge după ce a pierdut runda trecută la Antwerp, dar sunt puține șanse ca vreunul dintre jucătorii noștri să fie pe teren la ora 19:55, când se va auzi fluierul de start. Poate doar Moți să o facă, el evoluând toate cele 90 de minute și etapa trecută, în înfrângerea 3-4 de la LASK Linz. În schimb, Grigore și Keșeru vin după accidentări și este puțin probabil să prindă lotul.

Tătărușanu, din nou pe bancă la AC Milan?

De la ora 22:00, AC Milan primește pe „San Siro” vizita lui Lille, dar cel mai probabil Ciprian Tătărușanu va privi meciul de pe banca de rezerve, deși a menținut poarta intactă în etapa trecută cu Sparta Praga. Titularul Gigi Donnarumma și-a revenit după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19 și a reintrat între buturi la meciul de duminică din campionat contra lui Udinese, la fel cum se va întâmpla, aproape sigur, și diseară.

Surprinzător, mai multe șanse să bifeze minute în această etapă de Europa League le are Florin Niță, eternă rezervă la Sparta Praga. Milan Heca, titularul postului de portar la formația pragheză, a suferit o accidentare și este incert pentru meciul din deplasare cu Celtic, care va începe la ora 22:00. Dacă el nu va fi recuperat în timp util, Niță ar putea bifa primele minute din acest sezon.

Ultimul român care va fi prezent în această seară în Europa League este Ionuț Nedelcearu, titular de drept de când s-a transferat la AEK Atena. Formația sa va evolua în deplasare, de la ora 22:00, cu Zorya Luhansk, în ceea ce putem numi derby-ul codașelor în Grupa G. Ambele echipe au zero puncte după două etape, șansele de a prinde primăvara europeană dintr-o grupă din care mai fac parte Leicester și Braga fiind aproape nule.

Istvan Kovacs va arbitra Celtic – Sparta Praga, iar Radu Petrescu meciul Hapoel Beer Sheva – Leverkusen

Pe lângă fotbaliștii români, în această seară de Europa League vom sta cu ochii și pe două brigăzi de arbitri delegate de UEFA să împartă dreptatea în etapa a 3-a din grupe.

De la ora 19:55, îl vom urmări pe Radu Petrescu la partida din Grupa C dintre Hapoel Beer Sheva – Bayer Leverkusen. El va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, în timp ce rezervă va fi italianul Fabrizio Pasqua. A fost o adevărată aventură pentru cei trei arbitri români să ajungă în Israel pentru acest meci, deoarece România este pe lista roșie din cauza coronavirusului, iar toate zborurile au fost anulate.

De la ora 22:00, meciul Celtic Glasgow -Sparta Praga, din grupa H, va fi condus la centru de Istvan Kovacs. El îi va avea la cele două linii pe Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce rezervă va fi Marius Avram.

ADVERTISEMENT