Fotbal international

Ce meciuri au avut stranierii în week-end. Răzvan Marin a fost al doilea cel mai bun om al echipei sale

Ce meciuri au avut stranierii in weekend Razvan Marin a fost al doilea cel mai bun om al echipei sale
ADVERTISEMENT

Weekend plin pentru stranierii din întreaga lume. Fotbalul internațional propune meciuri extrem de interesante, iar românii au șansa să strălucească.

Chiar dacă mulți dintre posibilii selecționabili nu prind foarte multe minute în campionatele importante, antrenorii români încearcă să țină steagul sus. Ladislau Boloni va debuta pe banca lui Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

Boloni nu este singurul tehnician pe care FANATIK îl susține în acest weekend. Meciuri au și Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, sau Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep.


UPDATE, 26 octombrie, ora 13:06 / Răzvan Marin a ajuns la meciul cu numărul cinci ca titular în campionatul Italiei pentru Cagliari. Echipa sa a câștigat cu 4-2 contra lui Crotone. Jucătorul român a primit nota 7 din partea jurnaliștilor de la Gazzetta Dello Sport. Cea mai mare notă a luat-o Joao Pedro (7,5).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 octombrie, ora 9:00 / Fundașul Vlad Dragomir a înscris pentru Perugia în victoria cu 2-1 contra lui Vis Pesaro, în etapa a șaptea din Serie C. Formația lui Dragomir a ajuns la trei victorii consecutive și este pe locul 7, poziție ce duce în play-off-ul pentru liga secundă din Italia. Mijlocașul român a marcat cu un voleu superb, de la 17 metri. Execuția sa poate fi văzută în rezumatul video de mai jos, la minutul 3:00.


UPDATE, 25 octombrie, ora 22:59 / Fundașul Andrei Rațiu a fost doar rezervă în meciul pe care echipa ADO Den Haag a terminat-o la egalitate, acasă, scor 2-2, cu AZ Alkmaar, în etapa a șasea a campionatului Olandei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 octombrie, ora 22:28 / Atacantul Gheorghe Grozav a marcat un gol în partida pe care echipa Dyosgyor a câștigat-o, acasă, cu scorul de 3-0, în fața formației Puskas Academy, în etapa a opta a campionatului Ungariei.

Grozav a fost integralist, a marcat ultimul gol al meciului în minutul 38 și a fost înlocuit în minutul 77. La oaspeți, mijlocașul Alexandru Băluță a evoluat până în minutul 59.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 25 octombrie, ora 22:27 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost integralist în partida pe care echipa AEK Atena a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 1-0, în fața formației PAS Giannina, în etapa a șasea a campionatului Greciei.


UPDATE, 25 octombrie, ora 20:23 / Fundașul Cornel Râpă a fost titular în partida pe care echipa MKS Cracovia a terminat-o la egalitate, în deplasarte, scor 1-1, cu formația Lech Poznan, în etapa a opta a campionatului Poloniei.

Râpă a jucat toate minutele, în timp ce Sergiu Hanca nu a fost convocat pentru acest meci la Cracovia.


UPDATE, 25 octombrie, ora 20:20 / Fundașul Adrian Rus a fost doar rezervă în partida pe care echipa Mol Fehervar a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, cu formația Mezokovesd, în etapa a opta a campionatului Ungariei.


UPDATE, 25 octombrie, ora 19:01 / Atacantul Adrian Petre a fost doar rezervă în meciul pe care echipa Cosenza l-a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu Lecce, în etapa a cincea din Serie B.


UPDATE, 25 octombrie, ora 18:44 / Mijlocașul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a dat o pasă de gol în partida pe care Glasgow Rangers a câștigat-o, acasă, scor 2-0, cu Livingston, în etapa a 12-a a campionatului Scoției.

Internaționalul român a pasat decisiv pentru Joe Aribo, care a deschis scorul încă din minutul 9. Hagi a fost înlocuit în minutul 83.


UPDATE, 25 octombrie, ora 15:28 / Mijlocașul Răzvan Marin a fost titular în partida pe care echipa Cagliari a câștigat-o, acasă, scor 4-2, cu FC Crotone, în etapa a cincea din Serie A.

Internaționalul român a primit un cartonaș galben în minutul 32 și a fost înlocuit în minutul 88. De partea cealaltă, atacantul Denis Drăguș nu a făcut parte din lot, el fiind pozitiv la coronavirus.


UPDATE, 25 octombrie, ora 15:21 / Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a explicat de ce mijlocașul Tudor Băluță nu a fost folosit deloc de la transferul său de la Brighton.

”Băluță nu a jucat deloc la clubul său, doar s-a antrenat, și are nevoie de timp de adaptare”, a spus tehnicianul român despre internaționalul de tineret.


UPDATE, 25 octombrie, ora 15:19 / Atacantul român Bogdan Stancu a fost integralist în meciul pe care echipa Genclerbirligi a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, cu formația Yeni Malatyaspor, în etapa a șasea a campionatului Turciei.


UPDATE, 25 octombrie, ora 15:18 / Mijlocașul Eric Bicfalvi a fost titular în partida pe care echipa Ural a terminat-o la egalitate, acasă, scor 0-0, cu formația Tambov, în etapa a 12-a a campionatului Rusiei.

Internaționalul român a fost căpitanul echipei sale și a jucat totate minutele.


UPDATE, 24 octombrie, ora 22:25 / Antrenorul Ladislau Boloni a avut parte de un debut amar la Panathinaikos Atena, echipa sa terminând la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Volos, în etapa a șasea campionatului Greciei.

Panathinaikos a deschis scorul prin spaniolul Carlitos Lopez (56), dar s-a văzut egalată la ultima fază. Fără victorie în acest sezon, echipa lui Boloni ocupă un dezamăgitor loc 11 în clasament, cu trei puncte.


UPDATE, 24 octombrie, ora 21:06 / Comisia de Apel a Federaţiei Turce de Fotbal a decis reducerea la două meciuri a suspendării tehnicianului echipei Gaziantep, Marius Şumudică. De asemenea, amenda de 33.000 de lire turceşti a fost redusă la 16.500 de lire turceşti.

Joi, Comisia de Disciplină a federației hotăra ca Şumudică să fie suspendat patru meciuri şi amendat după partida din deplasare cu Antalyaspor. Antrenorul a fost găsit vinovat de faptul că la meciul de duminica trecută, terminat la egalitate, scor 1-1, deşi nu avea voie la vestiar şi pe banca tehnică, le-a transmis din tribună instrucţiuni celor de pe bancă şi jucătorilor.


UPDATE, 24 octombrie, ora 21:04 / Mijlocașul Alexandru Crețu a fost doar rezervă în meciul pe care NK Maribor l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, acasă, cu Koper, în etapa a opta a campionatului Sloveniei.


UPDATE, 24 octombrie, ora 20:24 / Fundașul Bogdan Țîru a fost titular în partida pe care echipa Jagiellonia Byalistok a pierdut-o, în deplasare, cu scorul de 1-0, în fața formației Slask Wroclaw, în etapa a opta a campionatului Poloniei.

Jucătorul român a primit un cartonaș galben în minutul 76 și a fost înlocuit în minutul 84.


UPDATE, 24 octombrie, ora 19:11 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația Oleksandriya, în etapa a șaptea a campionatului Ucrainei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Popov (1). În urma acestui succes, echipa lui Lucescu și-a consolidat prima poziție în clasament și are un avans de două puncte față de Vorskla Poltava și patru față de rivala Șahtior Donețk.


UPDATE, 24 octombrie, ora 19:09 / Atacantul George Pușcaș a fost titular în partida pe care echipa Reading a câștigat-o, acasă, cu scorul de 3-0, în fața formației Ritherham, în etapa a șaptea din Championship. Internaționalul român a evoluat până în minutul 66.


UPDATE, 24 octombrie, ora 17:51 / Echipa Gazintep, antrenată de Marius Șumudică, a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația Konyaspor, în etapa a șasea a campionatului Turciei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Demir (76). Românii Alin Toșca și Alexandru Maxim au jucat toate minutele la Gazintep. În urma acestui succes, echipa lui Șumudică a urcat pe locul 10 în clasament, cu șapte puncte.


UPDATE, 24 octombrie, ora 17:01 / Fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa Chievo Verona a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața formației Monza, în etapa a cincea din Serie B.


UPDATE, 24 octombrie, ora 16:28 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, s-a calificat în semifinalele campionatului Chinei, după ce a învins pe Chongqing Lifan, scor 1-0, în manșa retur a sferturilor, prin golul marcat de Ivan Santini (8).

În tur, scorul a fost egal, 1-1. În semifinale, formația lui Olăroiu va întâlni echipa Shanghai SIPG, care a trecut la loviturile de departajare, de Shanghai Shenhua. Meciul tur va avea loc joi, 29 octombrie, de la ora 13:35, iar returul este programat luni, 2 noiembrie, de la ora 09:30.


UPDATE 23 octombrie, ora 23:37 / Sassuolo, echipa italiană la care evoluează internaționalul român Vlad Chiricheș, a făcut doar egal acasă cu AC Torino, scor 3-3, și a ratat șansa de a trece pe primul loc în clasamentul din Serie A.

Chiricheș a fost pe teren toate minutele, dar a avut o evoluție oscilantă, având partea sa de vină la două dintre golurile oaspeților. S-a revanșat însă în minutul 84, când a dat tonul revenirii lui Sassuolo, marcând pentru 2-3 cu un șut fabulos, de la peste 25 de metri ( VEZI VIDEO), direct în vinclu. La două minute după reușita românului, Sassuolo a egalat prin Caputo și a salvat o partidă care cu zece minute înainte de final părea ca și pierdută.


UPDATE 23 octombrie, ora 19:56 / Mihai Bordeianu, fostul jucător al lui CFR Cluj, a debutat cu dreptul la noua sa echipă Al Qadisiya. În etapa a doua a campionatului Arabiei Saudite, internaționalul român a fost integralist în victoria obținută de formația sa pe teren propriu împotriva lui Damac cu scorul de 2-1. În urma acestui succes, Al Qadisiya ocupă locul 8 în clasament, cu 3 puncte.


Ladislau Boloni debutează pe banca lui Panathinaikos

Ladislau Boloni nu a stat mult fără echipă după despărțirea de Gent. Pe 19 octombrie 2020, antrenorul în vârstă de 67 de ani a fost instalat în funcția de principal la Panathinaikos, echipă care a terminat pe locul 4 în Grecia sezonul trecut.

În etapa a șasea din Superliga greacă, Panathinaikos pimește vizita lui Volos, sâmbătă, de la ora 20:30. Gazdele sunt pe locul 12, cu doar două puncte, în timp ce oaspeții ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 10 puncte, la egalitate cu Olympiacos și cu trei mai puține decât liderul Aris.

În primul eșalon fotbalistic din Grecia, Boloni va fi adversar cu Ionuț Nedelcearu, cel care a debutat deja pentru AEK Atena. Internaționalul român a fost integralist etapa trecută, în remiza cu PAOK Salonic, scor 1-1. În această rundă, AEK va juca la Giannina, duminică, de la ora 20:30.

Vlad Chiricheș are șansa să fie lider în Serie A cu Sassuolo

Chiar dacă a absentat de la ultima acțiune a echipei naționale a României, căpitanul Vlad Chiricheș e în fața unui moment important la Sassuolo. Integralist în victoria din runda precedentă, scor 4-3 la Bologna, fundașul și colegii săi pot trece pe primul loc în Serie A. Vineri, de la ora 21:45, Sassuolo primește vizita lui AC Torino.

Dacă îi vor învinge pe piemontezi, „neroverdi” o vor depăși în clasament pe AC Milan. Echipa lui Stefano Pioli are 12 puncte, cu două mai multe decât Sassuolo, și are meci abia luni, cu AS Roma.

Ce meciuri mai au stranierii în acest weekend

Pe lângă meciul lui Chiricheș, selecționerul Mirel Rădoi va trebui să stea cu ochii și pe alți fotbaliști români care evoluează în străinătate, în special în Serie A, acolo unde îi avem pe Valentin Mihăilă, Răzvan Marin, Denis Drăguș sau Ciprian Tătărușanu.

  • Valentin Mihăilă așteaptă debutul la Parma. Pe locul 18 în Serie A, galben-albaștrii primesc vizita celor de la Spezia, duminică de la ora 16:00.
  • Până la acest meci, Răzvan Marin și Denis Drăguș au toate șansele să fie adversari în această etapă. Tot duminică, dar de la ora 13:30, este programat meciul Cagliari – Crotone.
  • În schimb, cel mai bun fotbalist la ultima acțiune a naționalei, Ciprian Tătărușanu, mai are de așteptat până va juca AC Milan. Derby-ul cu AS Roma e programat luni, 26 octombrie, de la ora 21:45.
  • Ieșit de mult din circuitul primei reprezentative, Ștefan Radu e incert pentru următorul meci al lui Lazio. Romanii joacă sâmbătă, acasă, cu Bologna.

Super Liga Turciei este un alt campionat plin de stranieri. Antrenorul Marius Șumudică îi are elevi la Gaziantep pe Alin Toșca și Alexandru Maxim, Săpunaru, Silviu Lung și Alibec sunt colegi la Kayserispor, în timp ce Bogdan Stancu evoluează pentru Genclerbirligi.

  • Deși au trecut cinci etape din Super Liga Turciei, Gaziantep e una din cele două echipe care nu au reușit să bată pe nimeni până acum. Șumudică, Toșca și Maxim speră să spargă gheața săptămâna aceasta. Gaziantep joacă sâmbătă, de la ora 16:00, cu Konyaspor.
  • În schimb, Alibec, Săpunaru și Silviu Lung mai au de așteptat pentru cel de-al treilea succes al sezonului. Următorul  meci al lui Kayseri e abia pe 1 noiembrie, la Rizespor.
  • Retras de la echipa națională, „Motanul” Stancu va încerca totuși să îi dea gol lui Yeni Malatyaspor. Partida se joacă duminică, de la ora 12:30. Bogdan Stancu a marcat un singur gol în acest campionat, în victoria de la Beșiktaș, scor 1-0.

În Scoția, Ianis Hagi se pregătește să evolueze din nou pentru Rangers. Fiul „Regelui” are moral bun după ce a fost titular în partida cu Standard Liege din Europa League, câștigată de Rangers cu 2-0. În următoarea etapă de Premiership, liderul Scoției joacă acasă, cu Livingston, duminică, de la ora 17:00.

Meciuri importante au și doi români din campionate exotice. Echipa lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning, joacă sâmbătă, de la ora 14:35, cu Chongqing Lifan, în sferturile play-off-ului. În schimb, fostul fotbalist al lui CFR Cluj, Mihai Bordeianu, se pregătește de debutul în Arabia Saudită. Vineri, de la ora 17:40, Al Qadisiya primește vizita lui Dhamk în etapa a doua.

ADVERTISEMENT