Fotbal international

Ce meciuri au stranierii. Sassuolo a învins-o pe Napoli, dar Chiricheș a ieșit din nou accidentat

02.11.2020 | 00:12
Ce meciuri au stranierii Sassuolo a invinso pe Napoli dar Chiriches a iesit din nou accidentat
ADVERTISEMENT

Stranierii joacă la foc automat și în acest weekend. În campionatele din întreaga lume sunt meciuri extrem de tari, iar românii sunt gata să iasă la rampă.

UPDATE, 1 noiembrie ora 23:50 / Vlad Chiricheș a fost titular în victoria lui Sassuolo de la Napoli, scor 2-0. Căpitanul echipei naționale a României a rezistat pe teren până în minutul 88, atunci când s-a accidentat fără să fie atins de vreun adversar. El s-a întins pe gazon și a făcut semn că dorește schimbare.

ADVERTISEMENT

În locul său a intrat Bourabia, iar situația îl îngrijorează pe Mirel Rădoi. În cazul în care nu se va recupera curând, Chiricheș ar putea rata și meciurile „tricolorilor” din luna noiembrie, amicalul cu Belarus și partidele de Nations League, cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Sassuolo e pe locul 2 în Serie A, cu 14 puncte, două mai puține decât liderul AC Milan.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 12:03 / Eric Bicfalvi este titular în meciul dintre UFA și Ural. În primele 45 de minute, Bicfalvi a înscris deja două goluri, primul în minutul 27, iar al doilea în minutul 39, din penalty. Cu o eventuală victorie, Ural ar ieși momentan din zona „roșie” a clasamentului.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO GOLURILE AICI


UPDATE, 31 octombrie, ora 23:40 / Răzvan Marin a jucat 86 de minute pentru Cagliari în deplasarea de la Bologna. Echipa internaționalului român a pierdut cu scorul de 2-3 pe Stadio Renato Dall’Ara. Ca urmare a acestui rezultat, Cagliari e pe locul 12 în Serie A, cu șapte puncte.


UPDATE, 31 octombrie, ora 21:40 / Ladislau Boloni a obținut prima victorie în calitate de antrenor al lui Panathinaikos. Echipa românului a câștigat meciul de la Lamia din etapa a șaptea, scor 2-0. „Verzii” sunt pe locul 9 în campionat, cu șase puncte. Succesul cu Lamia a fost primul din acest sezon și pentru Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 octombrie, ora 21:30Mircea Lucescu a obținut o nouă victorie pe banca lui Dinamo Kiev. Echipa tehnicianului român a câștigat la Dnipro, scor 2-1. Ca urmare a acestui rezultat, Dinamo e în continuare lider în Ucraina, cu 20 de puncte, patru mai multe decât rivala Șahtior Donețk.


UPDATE, 31 octombrie, ora 14:00 / Valentin Mihăilă mai are de așteptat până va debuta în tricoul Parmei, fostul jucător al Craiovei nefiind pe inclus pe foaia de joc nici pentru meciul din această seară cu Inter, din cauza unei accidentări care îi întârzie debutul în Serie A.

ADVERTISEMENT

Însă sunt vești bune pentru selecționerul Adrian Mutu. Geraldo Alves a discutat cu fratele său Bruno, care este coleg cu Mihăilă la Parma și se pare că românul e foarte implicat la antrenamente. Pentru că are în continuare probleme musculare, Mihăilă nu a fost forțat nici cu Inter: ,,Am vorbit cu Bruno despre Mihăilă. E ascultător la antrenamente, ceva mai puțin obișnuit pentru jucătorii tineri. E foarte interesat să crească, să-și îmbunătățească jocul”, a declarat Geraldo pentru Digi Sport.


UPDATE, 31 octombrie, ora 14:00 / Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a remizat la unu în deplasarea de la Genclerbirligi. Alexandru Maxim a marcat golul oaspeților din penalty, în minutul 16. VIDEO

Maxim e convocat de Rădoi pentru meciurile naționalei din luna noiembrie, cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord. Primul va fi un duel amical, în timp ce ultimele două sunt programate în UEFA Nations League.

Atât Maxim, cât și Alin Toșca și Junior Morais au fost integraliști pentru echipa lui Marius Șumudică. La gazde, Bogdan Stancu a luat loc doar pe banca de rezerve.


UPDATE, 30 octombrie, ora 23:41 / George Puşcaş a început pe banca de rezerve meciul Coventry – Reading 3-2. Atacantul naţionalei României a intrat pe teren în minutul 80 şi a reuşit să înscrie în primul minut al prelungirilor.

Costel Gâlcă a avut parte de o seară de coşmar în prima ligă din Danemarca. Vejle, echipa antrenorului român, a fost învinsă, pe teren propriu, de Randers, scor 0-3.


UPDATE, 30 octombrie, ora 21:13 / Bani Yas, echipa antrenată de Daniel Isăilă, a învins-o pe Khorfakkan, scor 5-0, în etapa a 3-a din prima ligă a Emiratelor Arabe Unite. Formaţia românului ocupă primul loc în campionat, cu nouă puncte şi un golaveraj foarte bun: 12-2. Pe a doua poziţie, la egalitate de puncte, se află Al Sharjah.


Majoritatea posibililor selecționabili nu au performanțe impresionante în campionatele tari din Europa, dar cu toții vor încerca să îl convingă pe Mirel Rădoi că merită un loc în lotul pentru dubla cu Norvegia și Irlanda de Nord din Liga Națiunilor.

FANATIK îi susține în acest weekend pe toți fotbaliștii cu aspirații la „tricolor”, dar și pe antrenorii români, Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning), Marius Șumudică (Gaziantep), Ladislau Boloni (Panathinaikos) sau Constantin Gâlcă (Vejle).

Cosmin Olăroiu, aproape de primul său titlu cu Jiangsu Suning

Campion în România, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, Cosmin Olăroiu e gata să dea lovitura și în China. Jiangsu Suning e calificată în semifinalele play-off-ului pentru titlu. Echipa românului a jucat deja meciul tur cu Shanghai SIPG, terminat la egalitate, scor 1-1. Jiangsu va juca returul în deplasare, luni, 2 noiembrie, de la ora 09:30. Fotbaliștii lui Olăroiu au o serie de 12 meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile.

Lider în prima ligă din Danemarca, Costel Gâlcă are și el meci cu Vejle. Cu 13 puncte, la egalitate cu Sonderjyske și Midtjylland, dar cu un golaveraj superior, echipa românului are meci cu Raiders, în primul meci din etapa a șaptea, vineri, de la ora 20:00.

Echipele altor trei români importanți joacă în acest weekend. Mai întâi, Gaziantep, formație antrenată de Șumudică și la care evoluează și internaționalii Alin Toșca și Alexandru Maxim, are meci cu Genclerbirligi, sâmbătă, de la ora 12:30. Suspendat, Șumudică va rata confruntarea cu Bogdan Stancu. În aceeași zi, dar de la ora 19:30, Dinamo Kiev joacă în deplasare la Dnipro. Lider în Ucraina, cu 17 puncte, două peste Vorskla, echipa lui Mircea Lucescu vine după remiza din UEFA Champions League, scor 2-2, cu Ferencvaros.

Mihăilă ratează duelul cu Ionuț Radu, Chiricheș și Răzvan Marin, așteptați titulari

Sâmbătă, de la ora 19:00, Inter primește vizita Parmei în etapa a șasea din Serie A. Portarul milanezilor, Ionuț Radu, s-a vindecat de coronavirus, dar are șanse să infime să îi ia fața lui Handanovic. Așteptat se lasă și debutul lui Mihăilă în tricoul galben-albaștrilor. Mijlocașul cumpărat cu 8,5 milioane de euro de la Craiova este accidentat.

Tot sâmbătă, dar de la ora 21:45, Bologna primește vizita lui Cagliari. Răzvan Marin a fost titular în victoriile din ultima săptămână, cu Crotone, în Serie A, scor 4-2, și cu Cremonese, în Coppa Italia, scor 1-0, și este așteptat să fie aruncat în luptă iar de Eusebio Di Francesco.

Dacă Denis Drăguș are coronavirus și nu are șanse să joace în Crotone – Atalanta, Vlad Chiricheș își poate înfrunta fosta echipă. Duminică, de la ora 19:00, Sassuolo primește vizita lui Napoli. Înaintea acestui meci, căpitanul României a dat un super gol în remiza cu Torino, scor 3-3.

Ce meciuri mai au românii în acest weekend

Revenind la etapa a șaptea din Turcia, Kayserispor are meci la Rizespor. Echipa lui Alibec, Silviu Lung și Săpunaru speră să își repare moralul după ultima înfrângere, scor 1-3, cu Sivasspor. Fundașul român e suspendat pentru acest meci, după ce a luat roșu direct etapa trecută. Kayseri e pe locul 17 în Super Lig, cu șase puncte.

Duminică joacă și liderul din Scoția, Rangers. Criticat de presa britanică și de fanii echipei lui Steven Gerrard, Ianis Hagi speră să aibă o evoluție bună la Kilmanrock, acolo unde se deplasează vicecampioana pentru meciul din etapa a 13-a. Rangers conduce ierarhia din Premiership, cu 36 de puncte, șase peste Celtic.

În runda precedentă din Grecia, Ladislau Boloni a debutat pe banca lui Panathinaikos. Noua echipă a antrenorului român nu a reușit decât un rezultat de egalitate pe teren propriu, cu Volos, dar se poate revanșa în confruntarea cu Lamia, sâmbătă, de la ora 19:00. Panathinaikos este pe locul 11 după trei etape, cu trei puncte. La AEK Atena, Ionuț Nedelcearu a fost integralist în înfrângerea din Europa League, scor 1-2, cu Leicester. Următorul meci al lui AEK e duminică, de la ora 19:30, cu OFI. Galben-negrii sunt pe locul 4, la trei puncte de liderul Aris.

George Pușcaș nu a mai apărut în echipa lui Reading de mai bine de o lună. Echipa atacantului român e lider în Championship, cu 22 de puncte, șase mai multe decât Bournemouth, iar astăzi are meci cu Coventry, de la ora 21:45. Pușcaș așteaptă o șansă pentru a își îmbunătăți cifrele, deoarece în acest sezon nu are decât cinci meciuri jucate  și un singur gol marcat.

În zona Golfului, Alexandru Mitriță e gata de un nou meci pentru Al-Ahli, care are meci la Al Ittihad în etapa a treia din Arabia Saudită. Atacantul român a dat deja un prim gol pentru Al-Ahli. În schimb, Mihai Bordeianu și Al Qadisiya nu vor juca în această rundă. Fostul mijlocaș al CFR-ului a debutat săptămâna trecută în victoria cu Al Taawon, scor 1-0.

ADVERTISEMENT