News

Ce MEDICAMENTE NU aveţi voie să luaţi atunci când urcaţi la volan

Atenţie ce medicamente luaţi înainte de a vă urca la volan. Multe dintre ele au efecte secundare care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Specialiştii spun că...
25.09.2015 | 20:31
Ce MEDICAMENTE NU aveti voie sa luati atunci cand urcati la volan
ADVERTISEMENT

Atenţie ce medicamente luaţi înainte de a vă urca la volan. Multe dintre ele au efecte secundare care pot produce schimbări de reacţie sau chiar pot înceţoşa vederea. Specialiştii spun că cele mai periculoase sunt împotriva tusei, care conţin şi alcool, dar şi medicamentele contra obezităţii. Nici şofatul în timpul unui tratament pentru răceală şi gripă nu este recomandat.

Multe dintre medicamentele pe care le luăm frecvent au efecte secundare periculoase, precum vedere înceţoşată, ameţeală, stări de somolenţă, greaţă, excitabilitate, leşin, încetinirea mişcărilor, incapacitatea de concentrare. Toate aceste simptome pot duce, de asemenea, la afectarea abilităţii motorii şi la creşterea timpului de reacţie şi de judecată în timpul conducerii unui automobil auto, unei motociclete sau chiar şi a unei biciclete, potrivit csid.ro.

ADVERTISEMENT

Şoferii trebuie să selecteze cu atenţie medicamentele consumate în timp ce conduc, iar pentru o bună informare trebuie să discute cu un medic sau un farmacist.

Medicamente care pot provoca dezechilibre şi nu sunt recomandate în timpul condusului:

1. Medicamentele prescrise pentru anxietate – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, excitabilitate, incapacitate de concentrare.

ADVERTISEMENT

2. Unele antidepresive – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, privire înceţoşată, excitabilitate, incapacitate de concentrare.

3. Medicamentele pentru prostată – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

4. Medicamentele pentru tensiunea arterială (cu precădere cele pentru scăderea tensiunii arteriale) – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

ADVERTISEMENT

5. Medicamentele care stimulează funcţia sexuală – pot da oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă, excitabilitate.

6. Produsele care conţin codeină (alcaloid extras din opiu şi întrebuinţat ca medicament pentru înlăturarea sau calmarea temporară a tusei) – dau oboseală şi ameţeală.

ADVERTISEMENT

7. Unele remedii pentru răceală şi medicamentele împotriva alergiilor (antihistamicele) – dau oboseală, ameţeală, stare de somnolenţă.

8. Tranchilizantele – dau oboseală, ameţeală, greaţă.

9. Somniferele – dau stare de somnolenţă.

10. Unele medicamentele pentru ameliorarea durerii – dau ameţeală, stare de somnolenţă.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT
Tags: