Life

Ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă. La ce riscuri te poți expune

Tu știi ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă? Te poți expune la niște riscuri imense fără ca măcar să îți dai seama.
04.07.2024 | 13:42
Ce medicamente nu e bine sa iei cand e canicula La ce riscuri te poti expune
Ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă? Având în vedere vremea extrem de călduroasă, este bine să fim atenți la mai multe detalii. Unele băuturi, alimente, dar și medicamente, ne pot face rău.

Ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă

A venit vara, iar odată cu ea, temperaturile se mențin ridicate. Cum facem față valului de căldură? Specialiștii vin cu numeroase recomandări care vizează hidratarea, alimentația, dar și activitățile.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceștia vorbesc și despre medicamente. Poate nu te-ai gândit niciodată, dar unele dintre ele pot crește fotosensibilitatea și riscul de arsuri solare. Iar aici vorbim atât de medicamente pe bază de rețetă, cât și de cele fără.

Dr. Fred Davis, președinte asociat al Departamentului de Urgență al Spitalului Evreiesc Long Island din Northwell, a vorbit despre acest subiect. În funcție de necesitățile noastre, putem apel la anumite ”ajutoare”.

ADVERTISEMENT

Ce medicamente nu e bine să iei când e caniculă? În primul rând Accutane. Acesta este un medicament utilizat pentru acnee. Deși poate multe persoane nu citesc prospectul, el provoacă sensibilitate la soare.

De asemenea, există și antibiotice care opt avea un efect similar, spune specialistul. Este vorba despre doxiciclina și clasa de medicamente fluorochinolone. Aici se încadrează ciprofloxacina, care poate „duce în special la această fotosensibilitate”.

ADVERTISEMENT

Recomandările specialistului

La rândul lor, medicamentele antiinflamatoare pot provoca fotosensibilitate. În general, acestea sunt achiziționate fără rețetă, iar puține persoane mai ajung să citească prospectul.

„S-ar putea să cumpere acest medicament fără prescripție medicală și să nu-și dea seama. Mai ales în această perioadă a anului, se plimbă un pic mai mult, articulațiile ar putea să-i doară și iau un naproxen”, explică Davis pentru People.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt, deci, medicamentele pe care nu e bine să le iei pe timp de caniculă. Iar pentru cei care au în continuare nevoie de ele, medicul vine cu o serie de recomandări. Potrivit acestuia, sunt necesare măsuri de precauție.

Astfel, trebuie evitată expunerea la soare, în primul rând. Totodată, e bine să fie folosit un factor de protecție cât se poate de puternic, care trebuie reaplicat la o anumită perioadă de timp pentru a avea efectul dorit.

„Fiecare persoană este puțin diferită în ceea ce privește pigmentarea și cât de multă lumină solară directă primește și chiar și o expunere minimă la soare ar putea cauza probleme”, a completat specialistul.

Alt set de medicamente aduse în discuție sunt diureticele, prescrise pentru tensiunea arterială. Acestea pot la rândul lor să crească riscul la arsuri solare. De asemenea, pentru că persoanele care le iau urinează des, poate apărea și deshidratarea.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el