Life

Ce melodie se lansa în anul în care te-ai născut. Topul Electrecord care a strâns sute de comentarii

Ce piese se lansau în lumea muzicală în anul în care ai venit pe lume. Compania Electrocord a realizat un top care a fascinat multă lume.
25.12.2022 | 22:40
Ce melodie se lansa in anul in care teai nascut Topul Electrecord care a strans sute de comentarii
Ce melodie s-a lansat atunci când te-ai născut. Sursa foto: youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată ce piese apărea în anul în care te-ai născut? Compania Electrocord a făcut un top în acest sens, care cuprinde melodii din intervalul 1960-2000.

Ce melodii făceau furori în anul în care ai venit pe lume. Și astăzi sunt fredonate de români

În top se află cei mai cunoscuți interpreți ai perioadei 1960-2000. Cântecele lor au devenit hituri și mai sunt și astăzi fredonate de artiștii din noua generație.

ADVERTISEMENT

”Lalele, lalele, frumoasele mele lalele”, cu siguranță îți sună cunoscut acest vers, care face parte din repertoriul piesei ”Lalele”. Aceasta a luat naștere în anul 1960, iar artistul care o cânta este Luigi Ionescu.

Tot în anii ’60, mai exact, în anul 1961 se lansa o altă melodie cunoscută, ”Chemarea mării”, care aparține îndrăgitei soliste Margareta Pâslaru, cea care a atras atenția publicului român atât prin voce, cât și prin ochii ei de un albastru unic.

ADVERTISEMENT

În anii ’70, un alt artist foarte cunoscut cucerea inimile oamenilor, Dan Spătaru. Acesta și-a lansat în anul 1976 piesa ”Dacă n-oi iubi acum”. În prezent, melodia are peste 3 mii de vizualizări pe youtube.

Mai devreme decât Dan Spătaru, apărea în anul 1974 ”Mica Țiganiadă”, hit al timpurilor de odinioară ce aparține formației Phoenix. Gil Dobrică, un alt solist al anilor ’70, fascina publicul în 1979 cu piesa ”Hai acasă”.

ADVERTISEMENT

În anii ’80 se lansau piese cu soliști mai cunoscuți de către generația actuală. De exemplu, în 1983 se năștea melodia ”Strada speranței”, cântată de Corina Chiriac, în 1984 apărea ”Frunza mea albastră” a Mirabelei Dauer, în 1985 făcea furori Angela Similea cu melodia ”Dacă n-ai fi existat.

Margareta Pâslaru, artist de succes încă din anii ’70

Margareta Pâslaru și-a continuat succesul muzicial și în anii ’80. În anul 1981 cânta ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, iar mai devreme decât ea, în 1980, Anda Călugăreanu cânta ”Noi nu”.

ADVERTISEMENT

Topul Electrocord se încheie cu piesa din anul 2000, ”Du-te dor” a lui Aurel Moldoveanu, melodie care în prezent are pe youtube peste 4 milioane de vizualizări.

ADVERTISEMENT