News

Ce meniu special au primit, la masa de Paște, pacienții de la Spitalul Universitar! S-au făcut 600 de ouă roșii și 40 de cozonaci

Pacienții de la Spitalul Universitar din Capitală au avut parte, în ziua de Paște, de un meniu special pregătit de bucătăresele de acolo și nu le-au lipsit ouăle roșii sau cozonacii.
24.04.2022 | 15:43
Ce meniu special au primit la masa de Paste pacientii de la Spitalul Universitar Sau facut 600 de oua rosii si 40 de cozonaci
Spitalul Universitar a pregătit un meniu special pentru pacienții care sunt internați de Paște / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pacienții de la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală au fost răsfățați în prima zi de Paște cu un meniu special pentru masa de prânz. Cei care au avut permisiunea medicului s-au putut înfrupta din bucatele tradiționale românești făcute în perioada Sărbătorilor Pascale.

Meniu special pentru pacienții de la Universitar! Au primit ouă roșii și cozonac

Ca în fiecare an, pentru Paște, bucătăresele de la Universitar au pregătit un meniu special pentru pacienții cărora starea de sănătate le permite să se bucure de mâncărurile tradiționale perioadei.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat care a fost meniul pregătit pentru pacienții de la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală cu ocazia sărbătorilor de Paște, cei internați acolo și aflați în suferință având parte de un adevărat răsfăț culinar preparat de bucătăresele instituției medicale.

Bucătăresele spitalului au pregătit, de la prima oră a dimineții, nu mai puțin de 600 de ouă roșii și 40 de cozonaci, fiecare dintre aceștia cântărind în jur de 1,5 kilograme. Toate delicatesele de Paște au fost preparate în dimineața zilei de 24 aprilie 2022 pentru a ajunge cât mai proaspete la pacienți.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt internați și care nu au niciun fel de interdicții alimentare generate de starea lor de sănătate au putut să se răsfețe, pe patul de spital, cu ouă roșii, cozonac, ciorbă de văcuță, drob, legume la cuptor și sarmale.

Cei care, din păcate, au totuși interdicții de natură alimentară, au primit și ei câte un ou roșu, alături de unul dintre zecile de meniuri preparate conform recomandărilor medicilor curanți pentru fiecare caz în parte.

ADVERTISEMENT

Crește norma de hrană a pacienților internați în spitale

În ultimele săptămâni au apărut dezbateri publice generate de Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, cea care a tras un semnal de alarmă asupra hranei care este oferită în spital.

După ce o serie de discuții publice cât se poate de încinse, s-a ajuns la concluzia că norma de hrană alocată pacienților din spitale trebuie să crească simțitor. Până acum, conform legii, suma alocată pentru hrănirea unui pacient, în spitalele din România, era extrem de mică: 11 lei, pentru trei mese zilnice.

ADVERTISEMENT

Camera Deputaților a decis însă acum aproape două săptămâni să schimbe legea cu privire la norma de hrană a pacienților și să dubleze suma alocată pentru cei internați în spitalele din România. Legea care prevede câte 22 de lei pe zi pentru mâncarea fiecărui pacient va intra în vigoare din lu a iulie a acestui an.

Legea a trecut în parlamentul României cu 190 de voturi pentru și șase abțineri, iar sursa de finanțare prevăzută pentru cheltuielile suplimentare se asigură prin transferuri de la bugetul de stat. Conform legii, alocația de hrană poate fi majorată de fiecare spital în parte în cazul în care apar și alte surse de finanțare care să acopere majorările.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi