Life

Ce mesaj este scris pe crucea de mormânt a lui Petrică Mîțu Stoian. Regretatul artist făcuse deja toate pregătirile

Iată ce mesaj este scris pe crucea de mormânt a lui Petrică Mîțu Stoian. Interpretul s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul Județean Reșița.
08.11.2021 | 16:11
Ce mesaj este scris pe crucea de mormant a lui Petrica Mitu Stoian Regretatul artist facuse deja toate pregatirile
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, după ce a ajuns în stare gravă la ATI din cauza insuficienței respiratorii. Miercuri va avea loc înmormântarea interpretului de muzică populară.

Artistul a făcut deja pregătirile pentru locul său de veci, cu un mesaj tulburător pe crucea de mormânt. Cântărețul nu era căsătorit și nici nu avea copii, așa că a ales să se ocupe înainte de funeralii.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj este scris pe crucea de mormânt a lui Petrică Mîțu Stoian

„Pământul este scena pe care omul apare, îți joacă rolul și apoi dispare”, este mesajul care va fi gravat pe crucea de mormânt a lui Petrică Mîțu Stoian, notează spynews.ro.

Trupul neînsuflețit al interpretului de muzică populară va fi ridicat de rude de la morga spitalului și va fi dus la Craiova, acolo unde va avea loc înmormântarea miercuri.

ADVERTISEMENT

Artistul și-a pregătit locul de veci încă de săptămâna trecută. Neavând soție sau copii, Petrică Mîțu Stoian nu a vrut să pună presiune pe rude.

Petrică Mîțu Stoian a murit la doar 61 de ani, după ce a suferit complicații produse de tratamentul post-Covid pe care l-a urmat. Sâmbătă, cântărețul a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Reșița, însă starea i s-a deteriorat rapid.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu interpretului sunt așteptați la sediul Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova, acolo unde este depus trupul său neînsuflețit.

Casa de discuri Electrecord a anunțat, pe pagina de Facebook, faptul că solistul își pregătise locul de veci până la cel mai mic detaliu.

ADVERTISEMENT

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian! Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, a anunțat casa de discuri.

Care ar fi fost, de fapt, cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian

Medicul care l-a tratat pe interpretul de muzică populară susține că tratamentul ar fi trebuit să-l ajute cu tusea puternică cu care se confrunta. Din păcate, Petrică Mîțu Stoian avea valori foarte mari ale INR-ului în organism.

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare. 

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a declarat medicul respectiv pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT