Fotbal intern

Ce mesaj i-a transmis Gică Hagi lui Anghel Iordănescu de ziua sa. “Nea Puiu, haideţi înapoi în fotbal”

04.05.2020 | 13:41
Ce mesaj ia transmis Gica Hagi lui Anghel Iordanescu de ziua sa Nea Puiu haideti inapoi in fotbal
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu împlinește astăzi 70 de ani și mesajele de felicitare era cât se poate de firesc să curgă, mai ales din partea celor care au făcut parte din Generația de Aur.

Gică Hagi a lucrat opt ani cu Anghel Iordănescu

Gică Hagi a fost pregătit la echipa națională și la Steaua timp de opt ani de către generalul Anghel Iordănescu. Înseamnă o perioadă importantă în carieră, care nu are cum să fie uitată, ,mai ales nopțile de vis de la Mondialul american din 1994. Regele i-a transmis un mesaj de suflet fostului selecționer în Gazeta Sporturtilor, vorbind laudativ despre Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

”Până să vorbim de antrenorul Iordănescu, trebuie să spunem că el a fost un foarte mare fotbalist, mare de tot.

Cum îl descrie Hagi pe General

Nea Puiu era exigent ca antrenor, nu şi rigid, nici n-avea cum să fie aşa fiindcă povenea dintr-un număr 10, iar decarii nu sunt rigizi.

ADVERTISEMENT

Foarte disciplinat, riguros, extrem de exigent. Nu tolera lucruri care însemnau abatere de la un comportament pe care trebuie să-l aibă un jucător. În plus, a adus foarte multă personalitate acelei generaţii de la naţională.

Hagi l-a apreciat tactic

”L-am apreciat și tactic fiindcă punea în teren exact ce lucram, ce ne arăta la analize şi la schemele pe care ni le cerea.

ADVERTISEMENT

În plus, nouă, celor din atac, ne spunea mereu că vrea să ne vadă creând, să luăm decizii. Un antrenor mare asta face, lasă jucătorul să şi inventeze, să decidă de unul singur.

Nea Puiu, haideți înapoi în fotbal!

Are de toate, familie frumoasă, chiar şi nepoţi, amintiri senzaţionale, o carieră formidabilă, ce să-i mai urez? Sănătate, să fie liniştit şi vreau să-l văd mai des la stadion.

ADVERTISEMENT

Nea Puiu, haideţi înapoi în fotbal! Noi, cei care suntem activi acum, avem nevoie de dumneavoastră, de nea Mircea Lucescu, de nea Imi, de nea Cornel Dinu. Să vă vedem în preajma noastră, să ne vorbiţi, să ne sfătuiţi”, a spus Gică Hagi pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT