Life

Ce mesaje ascund pozițiile de somn ale pisicii. Iată ce vrea să îți transmită felina ta

Ce vrea să îți transmită pisica ta, în funcție de poziția în care doarme. Secretele pe care orice stăpân de felină trebuie să le cunoască.
18.06.2024 | 08:11
Ce mesaje ascund pozitiile de somn ale pisicii Iata ce vrea sa iti transmita felina ta
Ce vrea să îți transmită pisica ta, în funcție de poziția în care doarme. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Felinele sunt unele dintre cele mai inteligente și mai complexe animale de companie. Stâpânii unor astfel de blănoase trebuie să știe că fiecare gest al lor ascunde un mesaj secret. Inclusiv pozițiile lor de somn, care nu sunt deloc puține la număr.

Pisicile ascund mesaje complexe în spatele pozițiilor de somn

De ani buni de zile, pisicile trăiesc în armonie alături de oameni. Pentru ca această conviețuire să fie posibilă, felinele au fost nevoite să se adapteze. În prezent, acestea sunt unele dintre cele mai complexe animale.

ADVERTISEMENT

Se spune că, de multe ori, pisicile preiau din comportamentul stăpânului. Ei bine, felinele au și gesturile lor pe care puțini știu să le interpreteze. De exemplu, dacă ai pisică acasă și te surprinde mereu cu pozițiile ei de somn, iată ce mesaje se ascund în spatele lor.

Dacă pisica doarme pe pieptul tău, ar trebui să te simți norocos. Această poziție de somn semnifică faptul că felina se simte în siguranță lângă tine. De asemenea, în astfel de cazuri, se mai spune și că pisica să se simte atrasă de bătăile inimii tale.

ADVERTISEMENT

Dacă felina alege să doarmă lângă tine, este un semn clar al faptului că se simte în siguranță în mediul pe care i l-ai creat. Însă, în același timp, mai poate fi și un semn că are nevoie de un mic spațiu de intimitate.

Pozițiile ciudate de somn ale pisicii care îți vor da da gândit, de acum încolo

Multe pisici aleg să se odihnească în formă de pâine. Această poziție în care își ține lăbuțele din față sub corp o ajută să își protejeze organele vitale și să fie mereu în gardă, în caz de pericol. Evident, o astfel de poziție o ajută să își păstreze căldura.

ADVERTISEMENT

Probabil că una dintre cele mai comune poziții de somn ale pisicii este cea ghemuită. În astfel de cazuri, similar poziției în formă de pâine, felina își protejează organele virale și menține căldura.

În schimb, dacă pisica alege să doarmă pe spate, este un semn clar al faptului că are încredere în stăpânul ei. Asta înseamnă că se simte protejată și în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Poziția de somn pe o parte a pisicii o ajută să fie ageră și să fugă oricând se simte amenințată sau în pericol. Tot această poziție mai poate transmite stăpânului său că felina are încredere deplină în el.

Poziția Superman denotă o relaxare a pisicii, însă, nu în totalitate. Din această poziție, blănoasa este mereu pregătită de acțiune. De asemenea, în funcție de temperatură, se spune că felina își protejează burta, poziționând-o pe parchet când este frig sau pe gresie când este cald.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!