Astfel, peste 10.000 nici măcar nu s-au prezentat la BAC. Mai mult, cei care s-au prezentat spun că nu sunt neapărat interesați să primească o notă de trecere, pentru că au deja ”planul B”. De la samsari auto la artist tatuator, tinerii și-au gândit deja viitorul și știu ce vor să se facă ”când vor fi mari”.
”Și dacă nu iau, doar nu-i un capăt de lume!”, cam acesta a fost gândul multor tineri care s-au prezentat la Bacalaureat în această sesiune de toamnă. Practic, a doua șansă pentru mulți dintre tinerii României.
Sesiunea bacalaureatului a început cu proba de limba română la care nu mai puțin de 25 de candidați au fost eliminați pentru fraudă. Restul au analizat o poezie de Bacovia sau Eminescu, cunoscuții poeți ai patriei noastre.
Alexandra, o tânără care a participat la acest examen, spune că vrea să devină oricum artist tatuator, deci nu e prea interesată de notele luate la BAC. Cu toate acestea, spune că s-a străduit să ia o notă mare în această sesiune.
”Am scris despre Mihai Eminescu, Luceafărul. Este de tip eminescian, parcă așa se numea”, povestește tânăra, vizibil încurcată de subiectul primit, conform Știrile PRO TV. Mulți dintre candidați consideră că au avut doar ghinion la prima încercare, astfel că a doua va fi cu noroc, cu siguranță.
Părinții au mărturisit că în multe cazuri au ”schimbat foaia” și au investit mult în meditații, în speranța că tinerii vor lua o notă de trecere măcar în toamnă. ”Am făcut meditații până în luna iunie, de atunci mă pregătesc singur, cu mama, acasă”, povestește unul dintre tineri.
Chiar și așa, unii tineri sunt realiști și spun că e doar vina lor că nu au reușit să obțină note de trecere. ”Prea multe absențe, sau nu știu să vă zic. Tocim prea mult, materia e învechită”, povestește un tânăr.
Interesant, aproximativ 10.000 dintre adolescenți nici măcar nu au vrut să își dea examenul în toamnă, pentru că nu sunt pregătiți. Mai mult, alții nici nu par interesat de așa ceva, pentru că vor să devină samsari de mașini.
”Da, renunț la bacalaureat, pentru că am și planul B. Samsar auto de mașini. E a treia oară când dau eu, și am depus mai mult efort”, povestește un tânăr. De obicei majoritatea adolescenților renunță la examen după a 2-a tentativă eșuată.
Vestea bună e că sistemul nu le interzice acestora să se prezinte la examen de câte ori și-ar dori. Recordul e deținut de un individ care s-a prezentat de 12 ori la Bacalaureat până a luat notă de trecere.