Life

Ce milionari, vedete și sportivi au murit în accidente aviatice. Lista neagră a tragediilor

Numeroase accidente aviatice au luat viețile mai multor personalități importante din întreaga lume. Printre aceștia se află milionari, vedete și fotbaliști.
05.10.2021 | 15:26
Ce milionari vedete si sportivi au murit in accidente aviatice Lista neagra a tragediilor
Ce milionari, vedete și sportivi au murit în accidente aviatice. Lista neagră a tragediilor. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedia în care și-a pierdut viața milionarul Dan Petrescu este doar una dintr-o serie de accidente aviatice în care au murit, de-a lungul timpului, mai multe personalități internaționale și nu numai.

Printre aceștia s-au numărat și unii dintre cei mai influenți oameni de pe planetă, cu averi impresionante. În majoritatea cazurilor, accidentele s-au petrecut în urma unor defecțiuni apărute în timpul zborurilor cu aeronave private.

ADVERTISEMENT

Ce milionari au murit în accidente aviatice de-a lungul timpului

Cristophe de Margerie

a decedat la vârsta de 63 de ani, după ce avionul în care se afla alături de alți trei pasageri s-a prăbușit. Margerie era fostul președinte și CEO al grupului petrolier francez Total. Tragedia s-a petrecut în apropiere de Moscova, cauzele fiind erorile pilotului și ale controlorilor de trafic.

John Walton avea doar 58 de ani, când a murit în anul 2004. La acel moment, era pe locul 11 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Averea lui era estimată la aproximativ 18,2 miliarde de dolari. Tatăl afaceristului era Sam Walton, cel care a fondat faimosul lanț de magazine Wal-Mart.

ADVERTISEMENT

Richard Rockefeller, fiul celebrului David Rockefeller Sr. avea 64 de ani atunci când a murit într-un accident aviatic, în anul 2014. Totul s-a petrecut la o distanță de doar câțiva kilometri față de locul decolării – aeroportul din New York. Este poate cel mai cunoscut afacerist din lista neagră a acestor tragedii.

Steve Fossett a murit în anul 2008, la vârsta de 63 de ani. Avionul său de mici dimensiuni s-a prăbușit, iar epava avionului în care se afla a fost găsită abia după 13 luni de la momentul în care s-a anunțat public dispariția lui. A fost cunoscut drept primul om ce a făcut înconjurul pământului într-un balon cu aer, fără motor. Deținea două companii de brokeraj cunoscute pe piața financiară: Lakota Trading, Inc. și Marathon Securities, Inc.

ADVERTISEMENT

Tragediile au lovit și în lumea politică, dar și în cea a televiziunii

Larry și Jane Glazer

s-au stins din viață în anul 2015, într-un accident aviatic în Jamaica. Cei doi soți, ambii în vârstă de 68 de ani, s-au prăbșit în mare după ce aeronava lor a rămas fără combustibil. Ei dețineau două companii mari: Buckingham Properties și QCI Direct.

Larry Lee Hillblom era cofondatorul companiei DHL și a murit la vârsta de 52 de ani. Se afla într-un avion privat, care s-a prăbușit în timp ce zbura spre Spania, în anul 1995. Din păcate pentru familia lui, trupul neînsuflețit nu a mai fost găsit vreodată. Conform revistei Forbes, la momentul acela avea o avere estimată la aproximativ 300 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Thomas Baker completează această listă tragică cu accidente aviatice. Avea doar 46 de ani și era inventator și un prolific om de afaceri. Moștenise de la tatăl său un veritabil imperiu de companii din domenii precum industria petrolieră și aviație. Aeronava lui s-a prăbușit în Canada, din cauza unor defecțiuni apărute în timpul zborului, conform Forbes.

John F. Kennedy Jr. a fost parcă dintr-o familie blestemată. Tatăl lui, faimosul președinte american, a fost asasinat, iar el a murit alături de soția sa și de sora ei în anul 1999. Avionul pe care chiar el îl pilota s-a prăbușit în oceanul Atlantic.

John F. Kennedy Jr. s-a stins într-o tragedie aviatică
John F. Kennedy Jr. s-a stins într-o tragedie aviatică. Sursă foto: Hepta

Petr Kellner, patronul Pro TV, este o altă personalitate care a murit într-o tragedie aviatică, deși în cazul lui a fost vorba despre un elicopter. Afaceristul în vârstă de 56 de ani era considerat cel mai bogat om din Cehia, având o avere estimată la aproximativ 15,7 miliarde de dolari. Alături de el și-au mai pierdut viața și alte persoane, după ce aeronava s-a prăbușit lângă Ghețarul Knik din Alaska.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, a decedat după ce avionul în care se afla alături de alți șapte pasageri s-a prăbușit la Milano. În doar câteva clipe, nenorocirea a curmat destinele a două familii, căci printre victime s-au numărat soția și fiul milionarului român, dar și familia lui Filippo Nascimbene, în vârstă de 33 de ani. Acesta era managerul unei companii internaționale de consultanță în afaceri și se afla alături de soția lui, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou și de băiețelul lor, în vârstă de un an.

În același avion privat se mai aflau și Miruna Anca Wanda Lozinschi, mama lui Claire, precum un bărbat, prieten foarte bun cu fiul milonarului Dan Petrescu.

Adrian Iovan a murit în tragedia din Apuseni, împreună cu studenta Aura Ion. Copilotul Răzvan Petrescu, precum și medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și Sorin Ianceu au fost răniți. Echipa se deplasa de la București spre Oradea, pentru a preleva ficatul de la un donator.

Ce vedete și-au pierdut viața în astfel de tragedii

Joe Lara

, îndrăgitul actor care l-a jucat pe Tarzan în serialul Tarzan: The Epic Adventures, a murit într-un astfel de accident. Se afla împreună cu soția lui, dar și alături de alți cinci pasageri. Avionul s-a prăbușit într-un lac din SUA.

Joe Lara a murit alături de soția lui
Joe Lara a murit alături de soția lui. Sursă foto: Hepta

James Horner, compozitorul muzicii din Titanic, a murit în data de 22 iunie 2015, la vârsta de 61 de ani. Avionul era înregistrat pe numele artistului și s-a prăbușit în sudul Californiei. Era unul dintre cei mai apreciați compozitori de la Hollywood, având la activ nu mai puțin de 8 nominalizări la Oscar.

Jenni Riviera a fost o îndrăgită cântăreață, compozitoare de muzică, actriță și producătoare TV de origine mexicană. A murit în luna decembrie a anului 2012. Avionul a fost distrus într-o proporție atât de mare, încât anchetatorii nu au aflat nici până astăzi de ce s-a prăbușit.

Aaliyah este, poate, cea mai cunoscută artistă care a murit într-o tragedie de acest tip. Avea doar 22 de ani și era iubită de o lume întreagă. A fost considerată una dintre cele mai talentate cântărețe, dar s-a stins din viață în data de 25 august 2001, la puțin timp după decolare.

Aaliyah a murit într-un accident de avion.
Aaliyah a murit într-un accident de avion. Sursă foto: Hepta

John Denver pilota avionul propriu, experimental, cu două locuri. S-a prăbușit pe coasta Californiei, în data de 22 octombrie 1997. Muzicianul era adorat de fanii care i-au plâns dispariția tragică.

Rocky Marciano a fost considerat drept unul dintre cei mai mari pugiliști ai Americii. Coincidența bizară face ca el să moară fix de ziua lui. În data de 31 august 1969 trebuia să împlinească vârsta de 46 de ani, dar avionul în care se afla s-a prăbușit din cauza vremii instabile.

Glenn Miller, conducătorul Big Band, este protagonistul unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii. El completează lista de accidente aviatice care au intrat în istorie. Devenit celebru pentru piesele In the Mood și Sentimental Journey, artistul a murit când se afla într-un avion militar. Zbura de la Londra către Paris, în anul 1944, ca să se întâlnească cu ceilalți colegi din orchestră. Nu doar că aeronava a dispărut, ci nici măcar nu a mai fost găsită vreodată.

ADVERTISEMENT
Tags: