Sport

Ce miză are România – Polonia, ultimul meci al “tricolorelor” în grupele principale de la Euro 2024! Singurul scenariu în care ajungem la Viena

România - Polonia se joacă marți, de la 16:30. Este ultimul meci din grupele principale de la Euro 2024. "Tricolorele" pot să îşi asigure prezenţa între primele opt din Europa.
10.12.2024 | 08:40
Ce miza are Romania  Polonia ultimul meci al tricolorelor in grupele principale de la Euro 2024 Singurul scenariu in care ajungem la Viena
Naţionala României joacă împotriva Poloniei ultimul meci din grupele principale. Sursa: sportpictures.eu

România îşi încheie parcursul din grupele principale de la Euro 2024 în meciul cu Polonia. Confruntarea începe la ora 16:30 la Debrecen, “tricolorele” lui Florentin Pera fiind favorite să obţină victoria.

Ce miză are România – Polonia, ultimul meci al “tricolorelor” în grupele principale de la Euro 2024!

Meciul are o miză importantă pentru obiectivul României la acest turneu final. În cazul în care echipa lui Pera va câştiga îşi va asigura prezenţa pe locul 7 sau locul 8, cea mai bună clasare din 2018 încoace la un turneu final.

Într-un scenariu fantezist, România are şansa locului trei în grupă, dar depinde de duelul dintre Suedia şi Muntenegru. Ca “tricolorele” să încheie pe locul trei, trebuie în primul rând să bată Polonia.

Apoi, au nevoie de o victorie a Suediei la fix două goluri, dar nordicele să nu marcheze mai mult de 24 de goluri. Asta pentru că s-ar face un clasament în trei (România, Suedia şi Muntenegru) şi este singurul scenariu în care s-ar califica “tricolorele”.

Locul 3 în grupă duce în weekendul final de la Viena, acolo unde va juca pentru locurile 5-6. Dar în acest moment, acest scenariu este unul fantezist, cu puţine şanse de reuşită. Însă, în cazul unei victorii cu Polonia, “tricolorele” ies cu fruntea sus de la Euro.

Florentin Pera: “Ungaria e un exemplu foarte bun. Și noi ar trebui să îl urmăm”

Florentin Pera a declarat după meciul pierdut cu Ungaria că modelul pe care l-au implementat vecinii noştri este unul de urmat şi pentru noi, în vederea creării unei echipe naţionale competitive pentru turneul final din 2026:

„Ungaria e un exemplu foarte bun. Și noi ar trebui să îl urmăm. Nicio echipă nu poate deveni medaliată peste noapte. Noi avem una dintre cele mai tinere echipe, peste 50% dintre jucătoare schimbate. Eu zic că am arătat că avem potențial, avem calitate.

S-a simțit și faptul că unele jucătoare nu au minute la club. E greu să duci un ritm de asemenea intensitate până la final. Am arătat că se poate forma o echipă competitivă. Lucrurile trebuie luate pas cu pas. Da, Ungaria e un exemplu!”, a spus Pera.

Până acum se ştiu trei dintre cele patru semifinaliste de la Campionatul European. Franţa şi Ungaria s-au calificat din grupa principală 1, în timp ce Norvegia şi-a asigurat şi ea prezenţa în penultimul act. Danemarca şi Olanda se vor lupta în meci direct pentru ultimul loc care duce în semifinale.