Life

Ce moment de la încoronarea Regelui Charles nu se va transmite la TV. Și Regina Elisabeta a II-a a procedat așa

Momentul de la încoronarea Regelui Charles care nu va fi difuzat la TV. Regina Elisabeta a II-a făcut la fel. Din ce motiv
20.04.2023 | 15:02
Ce moment de la incoronarea Regelui Charles nu se va transmite la TV Si Regina Elisabeta a IIa a procedat asa
Când va avea loc încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii? Sursa foto: Daily Record
ADVERTISEMENT

La Palatul Buckingham se fac în continuare pregătiri pentru un nou eveniment istoric, încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, urmașul Reginei Elisabeta a II-a, care a decedat în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Un moment sacru de la încoronarea oficială a Regelui Charles nu se va transmite la TV

Ceremonia va avea loc pe data de 6 mai, iar până atunci ies la iveală o serie de informații importante despre protocol. Printre altele, acesta prevede ca unul dintre cele mai importante momente să nu fie făcut public, adică transmis la TV sau prin online.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre partea când Regele Charles va fi uns cu mir de către Arhiepiscopul de Canterbury. În semn de recunoaștere a caracterului sacru al ritualului nu se va arăta lumii întregi. Regina Elisabeta a II-a, în timpul încoronării sale oficiale din 1953, a procedat la fel cum va proceda și fiul ei.

”Acest moment nu s-a dorit niciodată a fi un moment vizibil, având în vedere caracterul său sacru. A fost găsită o modalitate de a se asigura că acest lucru rămâne valabil și de această dată ”, a precizat o sursă a familiei regale britanice pentru The Times.

ADVERTISEMENT

Cum se va desfășura ungerea cu ulei sfânt a Regelui Charles

Ungerea cu uleiul sfânt se va face înainte de învestire. Arhiepiscopul de Canterbury va turna mai întâi mirul dintr- vas de aur în forma unui vultur, (care se numește ampulă, n.r) pe o lingură specială pentru evenimentul istoric, veche din 1349.

Cu lingura, Arhiepiscopul de Canterbury îl va unge cu uleiul sacru pe Regele Charles, pe mâni, pe piept și pe cap, așa cum informează Royal Collection Trust. Acest ritual a fost prealuat din Vechiul Testament, în care este scris despre Regele Solomon că a fost uns de către preotul Tadoc și de profetul Natan.

ADVERTISEMENT

Ce conține uleiul sfânt cu care va fi uns monarhul britanic

Până la sosirea secolului al XVII-lea, oamenii credeau că monarhul le este ales de Dumnezeu. Totodată, uleiul sfânt este compus din ingrediente și mirodenii aparte. Cea mai recentă formulă ar avea în compoziție măsline din două plantații de pe Muntele Măslinilor, de la Mănăstirea Maria Magadalena și de la Mănăstirea Înălțării.

La Mănăstirea Maria Magdalena se află înmormântată bunica Regelui Charles, prințesa Alice a Greciei. De asemenea, uleiul a fost înmiresmat cu alte uleiuri, esențiale, din iasomie, scorțișoară, neroli, benzoin, trandafir, susan, flori de portocal și chihlimbar.

ADVERTISEMENT

Meghan Markle va lipsi de la ceremonie. Din ce motiv

Familia regală britanică a trimis deja invitațiile pentru ceremonia de încoronare. Sunt așteptate să participe peste 2.000 de persoane. Inclusiv Meghan Markle și prințul Harry au fost chemați la eveniment, dar în cazul acestora, doar unul dintre ei va lua parte, prințul Harry. Meghan și-a justificat absența prin faptul că își dorește ca atenția să fie concentrată strict pe Regele Charles, tatăl soțului ei.

ADVERTISEMENT