Fotbal intern

Ce mutări de antrenori se pregătesc în Liga 1 în pauza pentru națională. Edi Iordănescu momit de Astra, Dan Petrescu căutat de ruși, Croitoru tot mai contestat. EXCLUSIV

02.10.2019 | 09:51
Ce mutari de antrenori se pregatesc in Liga 1 in pauza pentru nationala Edi Iordanescu momit de Astra Dan Petrescu cautat de rusi Croitoru tot mai contestat EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Pauza care va veni peste câteva zile în Liga 1, ca urmare a meciurilor echipelor naționale, poate aduce modificări importante pe unele bănci tehnice. Rezultatele mai slabe ale unor echipe sau tensiunile existente în cadrul cluburilor vor genera și câteva „cutremure”. Lăsând deoparte cazul Hermannstadt, de unde Costel Enache a plecat și unde, probabil, va fi instalat Eugen Neagoe cum a dezvăluit FANATIK, situația e încinsă și la Astra, Mediaș, chiar Botoșani.

Astra insistă foarte mult pentru revenirea lui Edi Iordănescu. Patronul Nicolae e de acord să-i achite clauza!

Deși Dan Alexa a scăpat momentan „pe picioare” după eșecul Astrei cu Chindia, primind un ultimatum pentru etapa din week-end cu Hermannstadt, „Chirurgul” nu are de ce să doarmă liniștit. Este foarte posibil să fie dat afară chiar dacă bate Sibiul, pentru că patronul Ioan Nicolae vrea să-l readucă la echipă pe Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, oficialii clubului giurgiuvean au insistat pentru o întâlnire cu Edi în pauza care va urma în Liga 1, acestuia transmițându-i-se și că Nicolae e de acord să-i achite clauza de reziliere cu Mediașul în valoare de 200.000 de euro. Chiar Iordănescu a declarat că va avea o discuție ca să plece de la Gaz Metan după etapa viitoare, sperând într-o reziliere amiabilă a contractulul. Nicolae îl momește pe Edi cu un proiect puternic, cu o echipă cu jucători de mare talent, cu obiectivul clar de a se bate chiar la titlu, antrenorul părând tentat să schimbe tabăra și să accepte provocarea.

dan alexa
Dan Alexa e pe făraș la Astra Giurgiu, deși a bătut FCSB, CFR Cluj și Dinamo © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dan Alexa se pregătește de Turris Turnu Măgurele sau de Dunărea Călărași, Cristi Pustai ar putea reveni la Mediaș

În cazul în care va pleca de la Astra, Dan Alexa nu duce lipsă de variante. S-a speculat și despre locul liber rămas la liderul Ligii a 2-a, Turris Tg. Măgurele, după plecarea lui Erik Lincar, dar pentru Alexa ar exista și varianta Dunărea Călărași, formație de la care a venit la Giurgiu și unde are în continuare ușile deschise.

ADVERTISEMENT

Și nici Cristi Pustai, actualul tehnician al Dunării, nu ar rămâne pe dinafară, pentru că o reîntoarcere la Mediaș ar acoperi imediat eventuala plecare a lui Edi Iordănescu. S-ar închide astfel un triunghi Edi – Alexa – Pustai, cu „vârfurile” reprezentate de Gaz, Astra, Călărași. De fapt ar fi doar un schimb între cei trei. Și pentru Pustai există varianta „B”, Petrolul aflată într-un mic impas cu Flavius Stoican fiind interesată de „Profesor” și sezonul trecut.

Pe Dan Petrescu îl caută insistent rușii, Marius Croitoru are „meciuri” grele cu fanii Botoșaniului

dan petrescu
Deși conduce clar o nouă ediție de Liga 1, Dan Petrescu are iar gânduri de plecare de la CFR Cluj. © FOTO: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro

Surprinzător sau nu, chiar Dan Petrescu este căutat insistent în ultimele săptămâni de formații din Rusia, acolo unde a lăsat o bună impresie, iar agentul său are relații puternice. În cazul lui Petrescu nu este de mirare, pentru că, așa cum spunea și el, mereu a avut oferte. „Bursucul” a amânat orice discuție clară până în iarnă, pentru că vrea să obțină rezultate mari cu CFR Cluj în grupa de Europa League, să se „rebranduiască”, dar apoi e posibil orice în cazul lui.

ADVERTISEMENT

Un alt tehnician care la prima vedere nu ar avea probleme este Marius Croitoru de la Botoșani. Echipa și-a revenit în ultimele zile, cu eliminarea CFR-ului din Cupă și victoria din deplasare cu Hermannstadt, dar tensiunea există în Moldova. Croitoru, aflat la începutul meseriei de antrenor, este tot mai contestat de către nucleul dur al fanilor botoșăneni, cu care se certa și la câteva minute după ce a scos campioana din Cupă. Patronul Valeriu Iftime, așa cum a recunoscut întotdeauna, pune mare preț pe părerea celor din tribune. Iar când antrenorul e contestat tot mai vehement trece la maziliri. Așa că nu ar fi deloc de mirare o revenire la FC Botoșani a proaspătului plecat de la Sibiu, Costel Enache?)

marius croitoru
Marius Croitoru a început nesperat de bine aventura de antrenor principal în Liga 1, dar începe să aibă tot mai mari probleme. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
  • 4 echipe din Liga 1 și-au schimbat tehnicienii față de momentul în care au început actualul sezon: FCSB, Dinamo, Craiova și Hermannstadt
  • 3 antrenori au avut fiecare dintre FCSB și Dinamo, care se întâlnesc în week-end în Derby de România, în acest campionat: Bogdan Andone, Vergil Andronache și Bogdan Vintilă, respectiv Eugen Neagoe, Sebastian Moga și Dușan Uhrin jr.
ADVERTISEMENT