Fotbal intern

Ce „nebunie” este gata să facă Sorin Cârțu! „Inacceptabil ca DSP să conducă campionatul”

30.07.2020 | 11:12
Ce nebunie este gata sa faca Sorin Cartu Inacceptabil ca DSP sa conduca campionatul
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova era pregătită de penultima bătălie din acest sezon. Miercuri, de la ora 21:30, trupa lui Cristiano Bergodi ar fi trebuit să înfrunte Astra Giurgiu, într-un meci contând pentru etapa a noua a play-off-ului Ligii 1.

Meciul de la Giurgiu a fost amânat din cauza apariţiei unui caz de coronavirus în lotul Astrei. Astfel, partida ar urma să se dispute vineri, după mai multe retestări în cadrul lotului.

ADVERTISEMENT

Președintele Sorin Cârțu a dezvăluit ce „nebunie” este gata să facă și de ce nu vorbește despre titlu, chiar dacă Știința este pe cale să devină campioană după 29 de ani.

„Nebunia” pe care vrea să o facă Sorin Cârțu! Simbolul Olteniei, pe veci cu „Sorinaccio”

Președintele Universității Craiova anunță că nu i-a mai văzut de o lună pe jucătorii echipei și că nu are de gând să riște sănătatea jucătorilor: „Grija numărul unu este sănătatea jucătorilor. Nu merg nici la Giurgiu, nu mergem la club, nu ne întâlnim. Clubul lucrează cu un anumit număr de persoane. Eu n-am văzut jucătorii de o lună de zile.

ADVERTISEMENT

Cu jucătorii nu intră nimeni în contact, ei au un anturaj propriu, cu antrenorii și atât. Stau în cantoment până luni noaptea, după meciul cu CFR Cluj. Acestea sunt vremurile. Nu discut dacă vom fi sau nu campioni, sunt pe principiu să vorbim despre fiecare meci în parte. Preferăm să facem analiză decât să facem preview-uri”, a declarat Sorin Cârțu.

Cârțu a vorbit și despre noul tatuaj pe care vrea să-l facă. Leul, simbolul oltenilor din întreaga lume și prezent pe stema echipei fanion, va fi și noul desen de pe pielea gloriei Științei: Îmi voi tatua leuțul, nu am avut timp, dar o voi face. O să schimb sabia cu o coroană, dar voi păstra mingea la picior. 

ADVERTISEMENT

 Merită să am simbolul oltenilor tatuat pe mine, leul de pe stema Universității Craiova, am ajuns așa, spre sfârșit, în ceea ce înseamnă activitatea mea la această echipă.”

Săgeți către modul în care a fost gestionată situația cu coronavirus. Pe cine vede ca arbitru la Craiova – CFR Cluj

Cinci titluri are Universitatea Craiova în istorie, iar Sorin Cârțu este de părere că Știința nu a primit niciodată un ajutor din partea colegilor de campionat și nici sezonul acesta nu se va face vreo excepție: „Cel mai important este ca echipa să aibă liniște. Suntem la mâna noastră și trebuie să rămânem concentrați. Nu ne-a ajutat nimeni în toate titlurile pe care le-a câștigat Universitatea în istorie și nu avem nevoie nici în acest an.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne ajutăm singuri, tot ce am făcut, noi am făcut pe forțe proprii. Eu sunt bucuros de poziția pe care o avem, cea mai bună de la promovare. Sunt speranțe vii pentru a câștiga campionatul și să îndeplinim obiectivul maxim.”

CFR Cluj s-a impus în fața formației FC Botoșani, scor 1-0, iar singurul gol al întâlnirii a fost reușit din penalty: „Nu m-am uitat la meciul CFR-ului, dar am văzut penalty-ul la reluări. Sunt 1323 de faze de acest gen într-un careu de fotbal. Dacă un spectator vede un meci arbitrat de Avram și fazele astea, putem vedea goluri multe. Poate se mai ratează câteva lovituri, dar asta e. Probabil că o finală de campionat va fi arbitrată de cel mai bun arbitru al României, nu cred că va fi cum a fost la finala Cupei României. 

Astea sunt timpurile pe care le trăim, vedeți și voi ce soluții se iau. Este inaaceptabil să ne conducă DSP-ul în acest campionat. Trebuia să fie o strategie a LPF sau FRF, nu pe reguli de laborator. Am scenariul meu în cap și, din păcate, s-a adeverit până acum. Nu o să-l spun presei, l-am spus prietenilor”, a mai spus președintele Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,93 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT