Sport

Ce nebunie vor să facă englezii dacă se impun la Euro 2020: “Şi România a făcut-o”

Anglia e pusă pe fapte mari la Euro 2020. Dacă vor reuși să cucerească trofeul, elevii lui Gareth Southgate promit să urmeze exemplul Generației de Aur.
21.06.2021 | 11:44
Ce nebunie vor să facă englezii dacă se impun la Euro 2020:
Toți jucătorii naționalei României își vopseau părul blond, imediat după calificarea la Mondialul din 1998. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși sunt obligați să obțină victoria în fața Cehiei pentru a fi siguri de calificarea în optimile Campionatului European, fotbaliștii din lotul naționalei Angliei se gândesc deja la marea finală. Ba chiar sunt gata să facă o nebunie, pe modelul naționalei României la Mondialul din 1998.

Hagi, Popescu, Petrescu și toți ceilalți membri ai Generației de Aur au promis la acea vreme că își vor vopsi cu toții părul blond dacă vor reuși să depășească faza grupelor. Și s-au ținut de cuvânt. Elevii lui Gareth Southgate duc, însă, pariul la un alt nivel.

ADVERTISEMENT

Vor repeta isprava doar în cazul unui succes în ultimul act al competiției, care se dispută chiar la ei acasă pe Stadionul Wembley din Londra. Mai trebuie doar ca autoritățile britanice să ajungă la un consens cu UEFA în privința ridicării restricțiilor impuse în contextul pandemiei Covid-19. În caz contrar, rămâne varianta Budapesta.

Englezii urmează exemplul Generației de Aur. Se vopsesc blond dacă reușesc să câștige Euro 2020

Le-am spus tuturor că, dacă o să câștigăm trofeul, trebuie să ne vopsim toți ca mine și jucătorii au fost de acord. Dacă vom triumfa, sperăm să ne vedeți pe toți cu aceeași tunsoare.

ADVERTISEMENT

Și România a făcut-o cu ceva timp în urmă, ceea ce ar fi amuzant și acum”, a declarat mijlocașul Phil Foden, care s-a pregătit din timp pentru acest moment. Și-a vopsit părul blond chiar înaintea debutului la Euro 2020, spre uimirea tuturor celorlalți colegi.

Naționala Albionului riscă să rateze calificarea în optimi

Până una-alta, naționala Angliei trebuie să obțină toate cele trei puncte în ultimul meci al grupei D, împotriva Cehiei. Orice alt rezultat ar face în așa fel încât ecuația calificării în optimile de finală ale competiției să se complice dramatic.

De altfel, foștii internaționali au criticat deciziile selecționerului Gareth Southgate în momentele – cheie ale meciului cu Scoția (n.r. încheiat la egalitate, 0-0) și au insistat asupra nevoii de creativitate în jocul echipei.

ADVERTISEMENT

E dezamăgitor, într-adevăr. Foden nu ar fi trebuit în niciun caz să fie scos de pe teren în această seară. Îl ai pe Sancho pe banca de rezerve – un jucător care a reușit 15 goluri și 20 de pase decisive în sezonul recent încheiat – și tu nu-l folosești deloc.

Avem nevoie de creativitate în joc. Putem vorbi despre Harry Kane sau despre șansele pe care le-ar fi putut avea, dar vă întreb – am creat îndeajuns de mult?

Noi, englezii, trebuie să câștigăm acest turneu final. Sunt jenat de ce am văzut”, a răbufnit Ian Wright la ITV. Acesta a evoluat de-a lungul carierei pentru Arsenal, West Ham United sau Crystal Palace și a bifat 33 de meciuri în tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Fotbalul nu se întoarce acasă cu echipa asta, sincer să vă spun. Harry Kane a fost și acum numai o umbră a golgeterului pe care-l știm.

A arătat prea greoi, lipsit de entuziasm în ambele meciuri, iar fundașilor adverși le-a fost ușor să-l marcheze. Dar nici n-a primit pase, pentru că și mijlocul Angliei a suferit”, a declarat și fostul căpitan al lui Liverpool, Graeme Souness, de la microfonul Sky Sports.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE