News

Ce notă a luat Cristian Tudor Popescu la Bacalaureat. Jurnalistul a dezvăluit și ce note lua în liceu

22.06.2020 | 11:25
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit care a fost nota luată la examenul de Bacalaureat, în urmă cu mulți ani.

Gazetarul le-a explicat liceenilor de astăzi că, în trecut, tinerii încercau să fie diferiți față de restul lumii prin nivelul culturii generale.

ADVERTISEMENT

În ziua de azi, cititul și alte activități culturale au fost date uitării, drept dovadă dezastrul din ultima vreme când vine vorba de rezultatele de la BAC.

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit ce notă a luat la examenul de Bacalaureat

În 2019, rata de promovabilitate a Bacalaureatului a fost de 63.78%, cea mai mică din ultimii 5 ani. De altfel, după ce se înscriu la facultate, 30% dintre elevi renunță la această facultate fiind depășiți de situație.

ADVERTISEMENT

Recordul negativ absolut a fost înregistrat în anul 2012, când doar 44.3% dintre elevi au promovat Bacalaureatul. Cu un an înainte, în 2011, doar 45.72% au reușit această „performanță”.

Eu am facut liceul într-o perioada în care cultura generală era un motiv de mândrie. Dacă aveai cunoștințe în mai multe domenii, dacă vorbeai corect românește, erai un om respectat, un om “cu carte”.

ADVERTISEMENT

Și exista o anume gratuitate în actul de a învăța, voiai pur și simplu să știi ca să-ți reduci neștiința, în care nu te simțeai bine, nu gândindu-te neapărat că vei avea astfel o slujbă mai bună sau bani mai mulți.

Nici măcar notele nu erau un scop. Media mea la Bacalaureat a fost 9.83, dar în timpul liceului am avut note de toată mâna, fiindcă citeam ce voiam și când voiam eu. Dar citeam, stimați liceeni de azi, chiar citeam”, a dezvăluit Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu dezvăluia într-un interviu acordat Digi 24 că a fost aproape să fie exmatriculat din liceu și, de asemenea, a fost aproape să rămână corijent la matematică și chimie, nefiind interesat să învețe.

Iar la matematică aproape mă lăsase corijent doamna Bulgaru şi într-a XI-a am început să facem matematică cu doamna Florica Ionescu. Eu eram obraznic, ignorant, agresiv, un imbecil. Când mă gândesc, dacă l-aş vedea pe elevul de atunci, l-aş lua la palme acum. Am fost obraznic în prima oră cu dânsa”, a rememorat CTP.

ADVERTISEMENT