Sport

„Ce notă ți-ai da pentru mandatul la echipa națională?”. Mirel Rădoi, răspuns total neașteptat

Mirel Rădoi, fostul selecționer al naționalei României, a avut un discurs sincer cu privire la perioada în care s-a aflat pe banca reprezentativei de seniori.
25.12.2021 | 19:17
Ce nota tiai da pentru mandatul la echipa nationala Mirel Radoi raspuns total neasteptat
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi (40 de ani) a decis să părăsească banca naționalei României la finalul preliminariilor Campionatului Mondial 2022.

„Tricolorii” au terminat pe locul 3 din grupa J, ratând barajul de calificare la CM.

Ce notă și-a oferit Mirel Rădoi pentru mandatul la echipa națională

Întrebat ce notă și-ar da pentru mandatul petrecut pe banca echipei naționale de seniori, Mirel Rădoi a răspuns: „5”. Acesta consideră că parcursul naționalei, sub comanda sa, a fost unul onorabil, având în vedere problemele cauzate de pandemie și faptul că naționala trece printr-un schimb de generații.

ADVERTISEMENT

„5. Eu zic că am trecut clasa. Mai ales că a fost și tot acest context, cu pandemia, cu schimbul de generații și cu toate aceste aspecte care au contat foarte mult”, a declarat Mirel Rădoi, pentru Telekom Sport.

„Cred că, dacă incepem să despicăm, am avut mai multe momente. Începând de la prima partidă care a însemnat barajul pentru CE, play-off-ul cu Islanda, terminând cu meciul din Liechtenstein. 

ADVERTISEMENT

Începem cu acel moment în care s-a amânat data iniţială a meciului, perioada de pandemie, după aceea ştiam că sunt meciuri care practic nu mai pot fi denumite amicale, sunt doar oficiale şi atunci presiunea rezultatului va fi atât pe umerii noştri, cât şi a jucătorului, schimbul de generaţii.

Din punctul meu de vedere, această campanie a avut mai multe episoade, şi cu bune, şi cu rele. Adică am fi vrut o perioadă mai mare de timp pentru a putea să implementam ceea ce ne-am dorit”, a mai spus Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi: „Am auzit că oricine venea se califica!”

Totodată, când a fost întrebat dacă a devenit prea devreme selecționer, Rădoi a răspuns: „Poate pentru vârsta mea, da. Pentru ceea ce realizasem la tineret, nu. Şi aş spune de ce: în momentul in care am acceptat să vin la tineret, echipa naţionala de tineret era pe locul 3.

Pentru că am auzit că a fost o generație, oricine venea se califica, sunt perfect de acord că generaţia este foarte talentată, nu ştiu dacă oricine venea putea să califice pentru că noi aveam 4 meciuri în care trebuia să facem 12 puncte.

ADVERTISEMENT

Adică indiferent de cât ne-am fi gândit să facem egal cu Portugalia sau să câştigăm acasă cu Bosnia, cu Ţara Galilor, noi nu ştiam cu cine am fi putut cădea la baraj pentru play-off şi la fel am fi putut rămâne acasă cum s-a intâmplat la echipa mare!”.

În prezent, favorit pentru a prelua postul de selecționer al naționalei României este Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT