Life

Ce note au luat vedetele la Bacalaureat? Unii s-au făcut de râs, alții au obținut rezultate de olimpici

Unele dintre vedetele din România se pot lăuda cu note de vis la Bacalaureat, în timp ce alții, în ciuda succesului de acum, au în CV un Bac picat cu brio.
05.07.2021 | 13:40
Ce note au luat vedetele la Bacalaureat Unii sau facut de ras altii au obtinut rezultate de olimpici
Ce note au luat vedetele la Bacalaureat fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Spre surpriza multor oameni, vedetele de la noi din țară, în ciuda rolului jucat și ale controverselor pe care le provoacă, sunt absolvenți cu brio al Bacalaureatului, notele lor fiind de invidiat pentru mulți dintre cei care au susținut examenul în acest an.

Vedetele se întrec în notele de la Bacalaureat

De cele mai multe ori, Dorian Popa pare să fie un tânăr care doar se distrează, face show cu simpaticul său cățel și cântă. Dar, până să ajungă celebru pe Instagram și să facă bani grei din muzică și postări online, Dorian Popa a învățat pe brânci. Iar rezultatele de la Bacalaureat nu îl pot contrazice, media cu care a luat ”examenul maturității” fiind demnă de un olimpic: 9,83.

ADVERTISEMENT

Nici Alexandra Stan nu se poate plânge că nu ar fi fost o elevă silitoare, iar rezultatul ei de la Bacalaureat, în 2008, este unul bun: o medie de 9,13.

Andra nu are doar o voce de invidiat, ci și rezultate la școală cu care se poate mândri, nu de altceva, dar la Bacalaureat a avut o medie de 9.07.

ADVERTISEMENT

Anda Adam, cea mai ”dură fată din cartier”, lansată în muzică în urmă cu mulți ani, a avut rezultate de invidiat la Bacalaureat: 9,66 la liceul ”George Călinescu“, din Bucureşti.

Asistentele TV, de la ”olimpici”, la ”repetenți”

Andrea Mantea a susținut examenul de Bacalaureat în București, în anul 2005. Media finală pe care ar fi obținut-o vedeta a fost 7.40.

ADVERTISEMENT

Dacă Andreea Mantea pare să își fi văzut de școală, Adelina Pestrițu s-a cam făcut de rușine. E adevărat, susținea ea, a ”încurcat ” subiectele, confundând romanul Ion (scris de Liviu Rebreanu) cu Moromeții (scris de Marin Preda). Rezultatul la Bacalaureat? 3,60 la Limba Română, scris. Într-un final însă, a reușit să termine și să își ia Bacalaureatul.

Adelina Pestritu
Adelina Pestritu s-a facut de ras, prima oara, la Bacalaureat, ea confundand romane scrise de autori diferiti Sursa foto: Facebook

Iuliana Luciu, fosta asistentă TV de la ”Acces Direct” a reușit și ea o contraperformanță, la Baclaureat. Mai exact, tot limba română i-a pus mari problem, rezultatul fiind, rușinos, mai ales după contestație, obținând nota 3.30. Într=un final totuși, Iuliana Luciu a reușit să ia Bacalaureatul cu o medie rezonabilă: 7,45.

ADVERTISEMENT

Prezentatorii TV, toți ”campionii” de la Bacalaureat

Dan Negru susține că a fost cel mai slab din clasă, precizând că cei care i-au fost colegi erau, oarecum, tocilari, media prezentatorului tv fiind, la vremea aceea, 9.20. E adevărat, liceul din Timișoara la care a învățat este unul de top.

Adela Popescu, prezentatoarea de la ”Vorbește Lumea” până de curând, nu s-a făcut nici ea de râs la Bacalaureat, media ei fiind a doua de pe liceu, 9,28.

Simona Gherghe una dintre cele mai iubite asistente TV, a reușit și ea să treacă bacalaureatul cu o notă bună, chiar dacă, și acum, este nemulțumită, 8,46, și dă vina pe problemele provocate, la acea vreme, de Cupidon.

Artiștii, note de invidiat la Bacalaureat

Marius Moga a studiat la Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“, din Alba Iulia, iar Bacalaureatul l-a promovat cu media 9.30, o medie mai mult decât decentă, aceeași medie fiind obținută și de Ami.

Nici Nicole Cherry nu se poate plânge de Bacalaureat, vedeta care, acum, este însărcinată, reușind să obțină 8,25.

Sore a avut media 9.16, iar Inna 8.85, în timp ce Adrian Sînă a trecut cu 8,42, Oana Radu a reușit să obțină 8,20, iar Laurențiu Duță a promovat cu 8,10.

Andreea Bănică a reușit să treacă Bacalaureatul cu o notă, totuși, onorantă: 8,75. Nota Andrei Bănică este, însă, mai mare decât cea a Corinei Bud, cântăreața reușind să obțină 8,60 la Bacalaureat.

Dan Capatos, dezastru din cauza comportamentului

Pe când dădea Bacalaureatul, Dan Capatos părea deja să fie un… justițiar. Iar rezultatele deciziilor sale au fost dezastruoase: a luat nota 3 la limba și literatura română după ce , susține el, s-ar fi certat cu profesoara.

Nici Marian Vanghelie nu se poate lăuda cu rezultate prea bune. Fostul primar a reușit să se lase prins în timp ce copia la Bacalaureat, așa că a fost dat afară din sală, reușind totuși să promoveze examenul un an mai târziu.

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie a picat, prima oara, la Bac, iar apoi, cu emotii, a promovat Sursa foto: Wikipedia

Când vine vorba de limba română, campionul notelor rușinoase este Costel Busuioc, renumitul cântăreț reușind să obțină doar 0.20 de puncte peste nota minimă, la Bacalaureat.

În schimb, Mihai Trăistariu a reușit performanțe de invidiat: media 9.88 la Bacalaureat, artistul reușind să demonstreze că învățatul i-a plăcut în mod deosebit.

Bianca Drăgușanu vs Gabriela Cristea, medii departajate de sutimi

Rivale după ce au concurat pentru o emisiune la Kanal D, Bianca Drăgușanu și Gabriela Cristea au reușit, amîândouă, să ia Bacalaureatul din prima, cu medii apropiate.

Bianca Drăguşanu a publicat pe Facebook în urmă cu câțiva ani o copie a diplomei de Bacalaureat şi, spre surprinderea multora, notele ei au fost foarte mari, iar media finală a fost 8,95.

O medie puțin mai mică a obținut Gabriela Cristea, fosta prezentatoare de la Kanal D reușind să obțină 8,85.

ADVERTISEMENT