Sport

Ce note au primit jucătorii lui CFR Cluj după înfrângerea cu Lazio! Cine au fost cei mai slabi

Jucătorii lui CFR Cluj au părăsit înfrânţi terenul în meciul cu Lazio, iar patru titulari ai lui Dan Petrescu au primit cele mai mici note.
17.02.2023 | 00:37
Ce note au primit jucatorii lui CFR Cluj dupa infrangerea cu Lazio Cine au fost cei mai slabi
Notele primite de jucătorii lui CFR Cluj după înfrângerea cu Lazio (sursă foto: hepta.ro / colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Lazio a învins-o pe CFR Cluj, scor 1-0, după un gol marcat de Ciro Immobile în prelungirile primei reprize. Campioana României va juca joi,  23 februarie, de la ora 19:45, manşa retur a barajului pentru calificarea în optimile de finală din UEFA Conference League, însă jucătorii lui Dan Petrescu nu au primit note prea bune după prestaţia de la Roma.

Notele primite de jucătorii lui CFR Cluj la finalul meciului cu Lazio. Emmanuel Yeaboah, mână moartă în atac

Dintre titulari, Cristi Manea, Ciprian Deac, Emmanuel Yeboah şi Daniel Bîrligea au primit cele mai mici note, toţi având 6,5 după Lazio – CFR Cluj 1-0. Singurii care au trecut de limita 7,0, conform Sofascore, au fost Simone Scuffet (7,0), Andrei Burcă (7,1) şi Mario Camora (7,2), care a fost considerat cel mai bun jucător al campioanei României.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Scuffet (7,0) – Manea (6,5), Yuri (6,7), Burcă (7,1), Camora (7,2) – Krasniqi (6,8), Boateng (6,7), Muhar (6,7), Deac (6,5) – Bîrligea (6,5), Yeboah (6,5). Au intrat pe parcurs: Cvek (6,7), Petrila (7,0), Hoban (6,6), Malele (6,4), Janga (6,5)

Emmanuel Yeboah a ieşit cel mai mult în evidenţă la raportul atingeri/mingi pierdute. Fotbalistul de 19 ani a atins de 34 ori mingea şi a pierdut posesia de 18 ori. Doar Ermal Krasniqi a pierdut balonul de mai multe ori, în 19 situaţii, dar a contorizat mai multe atingeri, 47.

ADVERTISEMENT

Cephas Malele a obţinut cea mai mică notă, 6,4, după ce a intrat pe teren în minutul 61, în locul lui Daniel Bîrligea. Atacantul de 29 de ani a fost aproape inexistent, cu 2 dueluri câştigate din 10, însă a reuşit să aibă singurul şut pe spaţiul porţii din contul lui CFR Cluj.

Ce note au primit jucătorii de la Lazio

Lazio: Maximiano (7,1) – Lazzari (7,1), Casale (6,8), Patric (3,0 / eliminat în minutul 15), Hysaj (6,8) – Milinkovic-Savic (7,1), Antonio (6,5), Vecino (7,0) – Felipe Anderson (7,6), Immobile (7,2), Zaccagni (7,4). Au intrat pe parcurs: Gila (7,0), Marusic (6,7), Pedro (6,6), Cancellieri (6,3)

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a câştigat manşa tur, Lazio a avut o medie a notelor mai mică decât CFR Cluj. Italienii au înregistrat 6,68, în timp ce ardelenii au avut 6,71. Diferenţa a venit de la nota mică primită de Patric, după ce a fost eliminat în minutul 15 al meciului.

Mario Camora, cel mai bun jucător al lui CFR Cluj în înfrângerea cu Lazio

Cu 7,2, Mario Camora intră în Top 3 cei mai buni jucători din Lazio – CFR Cluj 1-0, după Felipe Anderson şi Mattia Zaccagni, dar la egalitate cu Ciro Immobile, autorul singurului gol. Internaţionalul român a reuşit să fie notat aşa de bine pentru intervenţia din minutul 65, când a respins o minge de pe linia porţii.

ADVERTISEMENT

Fără intervenţia lui Mario Camora, CFR Cluj ar fi fost într-o situaţie imposibilă. Acum, clujenii speră să ducă returul în prelungiri şi la loviturile de departajare, însă Dan Petrescu nu se va putea baza pe doi dintre titularii folosiţi la Roma.

Nana Boateng şi Yuri Matias, suspendaţi pentru manşa retur

Înaintea meciului de la Roma, CFR Cluj avea patru jucători care erau la un cartonaş galben de suspendare. Nana Boateng şi Yuri Matias au fost “îngălbeniţi” în prima repriză a partidei şi vor rata returul de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Ciprian Deac şi Karlo Muhar erau ceilalţi doi jucători care puteau să rateze returul în cazul unui galben încasat la Roma. Primul a ieşit la pauză, când a fost înlocuit cu Claudiu Petrila, în timp ce al doilea a ieşit după 61 de minute, iar locul acestuia a fost luat de Ovidiu Hoban.

ADVERTISEMENT