Sport

Ce note au primit jucătorii României U19 după înfrângerea cu Italia U19! “Tricolorul” remarcat de italieni: “Unul dintre cei mai buni ai momentului”

România U19 a pierdut primul meci de la EURO 2022, 1-2 cu Italia U19, însă unul dintre jucătorii lui Adrian Văsâi a fost remarcat de presa din Peninsulă.
19.06.2022 | 16:52
Ce note au primit jucatorii Romaniei U19 dupa infrangerea cu Italia U19 Tricolorul remarcat de italieni Unul dintre cei mai buni ai momentului
Notele primite de jucătorii României U19 după meciul cu Italia U19 (sursă foto: frf.ro)
ADVERTISEMENT

România U19 a început cu o înfrângere EURO 2022, după 1-2 cu Italia U19, dar păstrează şanse pentru calificarea la Campionatul Mondial de tineret din 2023. Jurnaliştii de la Tuttosport i-au notat pe jucătorii lui Adrian Văsâi, iar unul dintre titulari a reuşit să iasă în evidenţă.

Notele primite de jucătorii României U19 după meciul pierdut cu Italia U19

Dintre jucătorii României U19, Robert Popa, portarul tricolorilor, a fost singurul care a primit nota 7, aceeaşi cu Tommaso Baldanzi şi Cristian Volpato, autorii celor două goluri ale Italiei U19. Printre remarcaţii tricolorilor s-au mai numărat Botond Gergely, Gabriel Dănuleasa, Luca Andronache şi Andreas Chiriţoiu, dintre titularii lui Adrian Văsâi.

ADVERTISEMENT

România U19 în meciul cu Italia U19: R. Popa (7) – Pîrvulescu (5,5), Gergely (6), Dănuleasa (6), Pantea (5,5) – Pandele (5,5), Sîrbu (5,5) – Bodişteanu (5,5), Rădăslăvescu (5,5), Andronache (6) – Chiriţoiu (6). Au intrat pe parcurs: D. Andrei (6), N. Popescu (5,5), Coubiş (6), Tănasă (fără notă) şi Sali (fără notă).

Robert Popa, lăudat de jurnaliştii de la Corriere dello Sport

Notat cu 7 de Tuttosport, Robert Popa a primit laude şi în paginile ziarului Corriere dello Sport. Portarul lui FCU Craiova a reuşit câteva parade decisive, astfel că scorul nu a luat proporţii, iar italienii l-au remarcat imediat.

ADVERTISEMENT

“Jocul începe imediat şi, în minutul 5, jucătorii Italiei ajung la Popa, unul dintre cei mai buni portari U19 ai momentului”, au notat jurnaliştii de la Corriere dello Sport.

Ce a spus Carmine Nunziata, selecţionerul Italiei U19, după meciul cu România U19

La finalul meciului de pe “MOL Arena”, Carmine Nunziata a analizat evoluţia jucătorilor săi şi i-a lăudat pentru reacţia avută după ce România U19 reuşise să egaleze prin Luca Andronache.

ADVERTISEMENT

“Au fost multe momente (n.r. în prima repriză) în care nu am reuşit să marcăm. În a doua repriză, băieţii au jucat bine, mai ales după ce România a egalat. Au forţat ca să înscrie din nou şi să aducă victoria. A fost un meci dificil, dar echipa a avut o prestaţie bună”, a spus Carmine Nunziata.

Ce urmează pentru România U19 la EURO 2022

Pe 21 iunie, de la ora 21:00, România U19 va întâlni Franţa U19, una dintre marile favorite la câştigarea trofeului. Selecţionata lui Landry Chauvin a câştigat clar primul meci din grupă, 5-0 cu Slovacia U19, şi are un lot plin de jucători cu experienţă în Ligue 1 şi, în special, în Ligue 2.

ADVERTISEMENT

România U19 – Slovacia U19, meciul care ar putea să fie decisiv pentru clasarea pe locul 3 în grupă, care duce în barajul pentru CM de tineret din 2023, se va disputa pe 24 iunie, de la ora 18:30. Dacă vor prinde barajul, tricolorii se vor duela cu naţionala de pe locul 3 din Grupa B, din care fac parte Anglia, Serbia, Austria şi Israel.

ADVERTISEMENT
Tags: