Life

Ce nu ai voie să bagi în cuptorul cu microunde. Unele produse pot chiar să-ți arunce aparatul în aer!

Ce nu ai voie să bagi în cuptorul cu microunde. Sunt anumite produse și alimente pe care nu trebuie să le introduci în acest aparat, altfel acesta se poate strica.
17.07.2022 | 19:49
Ce nu ai voie sa bagi in cuptorul cu microunde Unele produse pot chiar sati arunce aparatul in aer
Ce nu ai voie să bagi în cuptorul cu microunde. Sursa foto: unsplash.com
ADVERTISEMENT

Există unele lucruri și produse pe care nu ai voie să le bagi în cuptorul cu microunde deoarece ți-ar putea strica aparatul electrocasnic. În cel mai bun caz, unele alimente pot doar să murdărească cuptorul, însă altele l-ar putea arunca în aer.

Ce nu ai voie să bagi în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde poate fi foarte util în bucătărie, mai ales atunci când nu ai suficient timp pentru a încălzi mâncarea la aragaz.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu orice aliment poate fi introdus în acest dispozitiv electrocasnic. Cuptorul cu microunde se poate strica și poate produce scântei dacă nu este folosit corespunzător.

Cutiile de carton și pungile de hârtie se numără printre lucrurile care nu ar trebui introduse niciodată într-un cuptor cu microunde. Hârtia poate lua foc și poate degaja un fum toxic, așa că alimentele trebuie scoase dintr-un astfel de ambalaj înainte de a fi încălzite.

ADVERTISEMENT

Același pericol există și în cazul cutiilor de carton. Astfel, dacă ai comandat mâncare și aceasta vine într-o astfel de cutie, este mai bine să o transferi pe o farfurie de ceramică înainte de a o băga la încălzit.

Nici vasele din metal nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. Acestea pot împiedica încălzirea alimentelor și pot strica aparatul. De asemenea, nici farfuriile cu încrustații metalice nu trebuie introduse în acest aparat.

ADVERTISEMENT

Foliile de aluminiu fac și ele parte din categoria de produse pe care nu trebuie, sub nicio formă, să le introduci într-un cuptor cu microunde. Aceasta ricoșează încontinuu în interiorul aparatului și îl supraîncălzește, iar motorul se poate strica. În plus, folia ar putea lua foc.

Nici cana termos pentru cafea nu se poate băga la cuptorul cu microunde. Le poți introduce doar pe cele care au această specificație pe ambalaj.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că nici recipientele din plastic nu se pot introduce la microunde, în afara celor speciale, care pot fi utilizate fără probleme.

Acestea se pot topi și pot contamina alimentele cu substanțe toxice pentru organism. Aici intră și caserolele de unică folosință și cutiile de iaurt, smântână sau margarină.

Ce alimente nu trebuie să bagi la cuptorul cu microunde

Strugurii pot exploda dacă îi introduci în acest aparat, iar stafidele pot degaja fum. Fructele proaspete, cum ar fi merele, perele sau piersicile, trebuie evitate.

Nici ouăle nu trebuie gătite la un astfel de cuptor. Acestea pot exploda, chiar dacă au fost sparte înainte.

Ardeii iuți pot lua foc dacă sunt uscați, însă nu trebuie introduși la microunde nici dacă sunt cruzi, din cauza faptului că degajă un abur care te va irita.

Sosul roșu poate fi introdus în cuptorul cu microunde numai dacă este încălzit într-un recipient cu capac, altfel se va împrăștia și va murdării pereții interiori.

Ce alte produse nu pot fi introduse într-un cuptor cu microunde

Tacâmurile nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde pentru că pot lua foc. Vasele pictate manual nu trebuie nici ele introduse într-un astfel de electrocasnic, întrucât pot conține metal.

Trebuie evitate, de asemenea, salata verde, varza sau spanacul. Acestea pot lua foc în cuptor și îl pot strica.

Nu este bine nici să pornești cuptorul fără să pui nimic în el. Undele care ar trebui să încălzească mâncarea vor fi redirecționate înapoi către aparat, iar acest lucru îl va afecta în timp.

ADVERTISEMENT
Tags: