News

Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână din avion. Aceste interdicții te pot costa chiar și călătoria!

Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână din avion dă de multe ori dureri de cap înaintea unui zbor. FANATIK îți prezintă interdicțiile care te pot costa chiar și călătoria aeriană!
12.08.2022 | 17:05
Ce nu ai voie sa iei in bagajul de mana din avion Aceste interdictii te pot costa chiar si calatoria
Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână din avion. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Majoritatea călătorim cu avionul. Bagajul de mână este nelipsit. Mai ales pe cursele aeriene low-cost. Știi ce nu ai voie să iei în bagajul de mână din avion? FANATIK îți face… lista! Pentru ca aceste interdicții să nu ajungă să te coste chiar… călătoria aeriană!

Ce produse nu ai voie să iei în bagajul de mână

Bagajul de mână, denumit și bagajul de bord, este supus anumitor limite. De la dimensiuni la greutate, de la numărul pieselor la obiectele conținute.

ADVERTISEMENT
 • 55 cm x 40 cm x 20 cm sunt dimensiunile acceptate de majoritatea companiilor aeriene pentru bagajul de mână
 • 10 kg este greutatea maximă acceptată de majoritatea companiilor aeriene pentru bagajul de mână

În afară de piesa principală a bagajului de mână, geantă/rucsac/troler/geamantan, sunt companii aeriene care mai acceptă și alte piese în bagajul de bord. Așa că ai putea lua în avion laptopul, camera foto (în gențile aferente), o umbrelă (dar în niciun caz una cu mâner tip baston!), ceva de citit (reviste, cărți, dar nu prea multe), o borsetă, o poșetă sau o geantă.

ADVERTISEMENT

ATENȚIE! Datele oferite de FANATIK sunt generale, acceptate de cele mai multe companii aeriene. Cel mai bine ar fi să verificați, însă, aceste date înainte de orice călătorie cu avionul, la compania cu care faceți cursa aeriană. Pot exista restricții suplimentare, de la caz la caz.

Apropo de restricții, este foarte bine să știi foarte clar ce produse nu ai voie să iei în bagajul de mână. Din motive de securitate a zborului, nu poți lua la bord anumite obiecte, considerate periculoase. Acestea sunt stabilite conform regulilor internaționale stabilite de aviația civilă. Iată în continuare lista cu obiectele interzise în bagajul de mână din avion.

ADVERTISEMENT

Restricții generale pentru bagaju de mână din avion

 • Obiecte ascuțite (cuțite, brice, bricege, tirbușoane, foarfeci, ace, seringi, andrele, croșete, aparate și lame de ras, baionete, țepușe de frigărui)
 • Mâncare și băutură (orice fel sticle cu alcool sau alte lichide care NU au fost cumpărate din duty-free-ul aeroportului)
 • Cosmetice și medicamente (toate cele în ambalaje mai mari de 100 ml, soluții de curățat oja inflamabile, medicamentele lichide în recipiente mai mari de 100 ml sunt admise numai cu prescripție / rețetă medicală)
 • Țigări (orice depășește un cartuș și un pachet desfăcut)
 • Unelte (topoare, cârlige, satâre și alte unelte de măcelărie, unelte mici cu muchii ascuțite, dălți obișnuite și de spart gheața, unelte universale/multitool, pistoale de împușcat bolțuri și pistoale de bătut cuie, mașini de găurit, burghie, șurubelnițe, ciocane, ferăstraie, bare din orice material, țevi, cabluri, funii, cătușe, părți voluminoase de mașini, amortizoare, arcuri, arzătoare de sudură)
 • Arme (orice armă de foc / cu aer comprimat / cu CO2 / cu bile / din arte marțiale, orice componentă a acestor arme, orice dispozitiv cu electroșocuri, pistoale lansatoare de rachete de semnalizare și pistoale starter, orice fel de muniție, grenade, mine, proiectile, bastoane, bâte, ciomege, buzdugane, ghioage, sulițe, arcuri cu săgeți, arbalete, macete, săbii, spade, suflante, catapulte, praștii, macete, harpoane, sulițe, arcuri cu săgeți, dispozitive de asomare și de sacrificare a animalelor și, atenție, nicio jucărie care imită o armă!)
 • Echipamente sportive și de camping (arme de scrimă, crose de golf sau de hochei, bâte de baseball și softball, schiuri, bețe de schiuri, arcuri cu săgeți și ținte, skateboard, snowboard, plăci de surf sau windsurf, patine pentru gheață sau cu rotile, apărătoare, gantere, greutăți pentru haltere, undițe, butelii cu gaz, brichete de cărbuni, torțe cu gaz)
 • Explozibili și substanțe inflamabile (orice fel de explozibil, de la praf de pușcă și dinamită la nitroglicerină, capse detonante, aprinzătoare, detonatoare, fitile, artificii, petarde, torțe, butelii cu gaz, bombe și cartușe fumigene, combustibil lichid, orice substanță inflamabilă, de la acetonă la spirt)
 • Substanțe chimice și toxice (spray-uri paralizante / iritante / lacrimogene / cu piper / cu ardei iute / cu acid / cu gaz comprimat / cu substanțe repulsive pentru animale, stingătoare, acizi, baze, substanțe radioactive, otrăvuri)
 • Bagaje speciale (biciclete pliabile, echipamente de scufundare, cărucioare pentru copii)

Ce produse poți transporta în bagajul de mână din avion

La polul opus, hai să vedem ce produse poți transporta în bagajul de mână din avion. Sunt foarte multe, așa că vom face o selecție cu cele mai uzuale, mai des întâlnite. Pentru orice lămurire a unei neclarități, informați-vă cu câteva zile înainte de zbor la compania aeriană cu care faceți călătoria.

ADVERTISEMENT
 • Orice fel de îmbrăcăminte și încălțăminte
 • Țigări, maxim un cartuș (plus încă unul în bagajul de cală)
 • Cărți, ziare, reviste
 • Parfumuri, deodorante, pastă de dinți, apă de gură, șampon, gel de duș / buze / păr, balsam, săpun lichid, ojă, lac de unghii, demachiant, loțiuni, creme, lubrifianți, uleiuri de masaj, mascara, toate, ATENȚIE, în limita a 100 ml!
 • Aparate și accesorii foto, dar ATENȚIE: fără muchii ascuțite sau vârfuri înțepătoare (ca trepiedul)
 • Electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri, GPS, camere de filmat, MP3, walkman, DVD / CD player)
 • Uscătoare (pheon-uri) și ondulatoare de păr, placă de îndreptat părul
 • Lichide cumpărate din duty-free, inclusiv alcool
 • Alimente ambalate (obligatoriu în termenul de garanție)
 • Minge de bowling
 • Clești de unghii (clipsuri), pile de hârtie
 • Flori
 • Instrumente muzicale (în funcție de mărime)

Ce nu ai voie în avion în bagajul de mână, dar nici în cel de cală

Ai văzut deja ce ai voie și ce nu ai voie să transporți în bagajul de mână într-o călătorie cu avionul. Iată în continuare ce nu poți lua sub nicio formă nici în bagajul de cală, altfel mult mai permisiv.

 • Materiale radioactive
 • Substanțe / obiecte inflamabile / incendiare /explozive (orice fel de explozibil, orice altă muniție în afara celei pentru vânătoare sau sport, bombe, grenade, mine, aprinzătoare, detonatoare, capse detonante, capse explozive, pulberi explozive, plastic exploziv, cartușe fumigene, fitile, petarde, torțe, cartușe fumigene, combustibil lichid, orice substanță inflamabilă butelii cu gaz, canistre cu gaz, artificii)
 • Arme albe și arme de foc, altele decât cele pentru vânătoare sau sport
 • Substanțe chimice și / sau toxice (spray-uri paralizante / iritante / lacrimogene / cu piper / cu ardei iute / cu acid / cu gaz comprimat / cu substanțe repulsive pentru animale, stingătoare, acizi, baze, substanțe radioactive, otrăvuri)
 • Niciun fel de băutură adusă din afara aeroportului, mai exact din afara duty-free-ului din aeroport
 • Țigări peste un cartuș
 • Jucării care imită armele
 • Alimente de origine animală din țări necomunitare, la intrarea în state din Uniunea Europeană. Sau orice fel de aliment de origine animală la intrarea în SUA și Australia

Alte sfaturi utile despre bagajele pentru avion

ATENȚIE! Pentru siguranță NU pune obiecte personale valoroase în bagajul de cală! Cum ar fi bani, documente, chei, laptopuri, aparate și echipamente foto / video, bijuterii. Ia toate acestea în bagajul de mână.

 • 32 kg este greutatea standard admisă de majoritatea companiilor aeriene pentru o piesă din bagajul de cală. Dacă plătești o taxă suplimentară, greutatea maximă admisă este de 60 kg
 • 100 cm x 80 cm x 30 cm sunt dimensiunile maxime ale trollerelor admise de majoritatea companiilor aeriene în bagajele de cală
ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul...
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul ar însemna aritmii cu puls scăzut
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea sa. Călin Geambașu a spus tot: „Era foarte...„
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția