Life

Ce nu ar face Alin Oprea, de la Talisman, pentru bani: ”Aș simți că-mi vând sufletul”

Alin Oprea și-a ajutat copiii și le-a predat lecții de muzică, iar acum o instruiește pe nepoata iubitei sale, Medana, să cunoască tainele acestei meserii. Spune că nu ar putea da niciodată lecții de canto pentru bani.
19.04.2022 | 11:23
Ce nu ar face Alin Oprea de la Talisman pentru bani As simti cami vand sufletul
Alin Oprea nu vrea să dea lecții de muzică pe bani. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Alin Oprea a absolvit secția de Pedagogie a unei școli muzicale din America, dar spune că niciodată nu s-ar vedea să predea lecții de canto pentru bani. Cu toate acestea, artistul și-a ajutat copiii, pe Melissa și pe Adrian, să intre la facultăți de prestigiu din Anglia, iar acum o învață tainele muzicii pe Medeea, nepoțica iubitei sale, Medana.

Alin Oprea: ”Nu pot preda muzică pe bani”

Alin Oprea și Medana au serbat-o, de curând, pe Medeea, o fetiță drăgălașă care a împlinit vârsta de 4 ani și căreia artistul îi dă deja lecții de canto. Fostul component al trupei Talisman face totul din pasiune și spune că nu s-a gândit niciodată să câștige bani din lecțiile de muzică pe care

ADVERTISEMENT

”Este nepoțica ei, Medeea, pe care noi o iubim foarte mult. Eu fac muzică cu ea, pentru că e foarte talentată și vrea să ajungă muzician. Eu sunt modelul ei de urmat. E o dulce…”, spune Alin Oprea.

A studiat muzica la o școală din America

Cântărețul a absolvit o școală de muzică de prestigiu în America, ce i-ar permite să dea lecții celor care doresc să pășească în această lume. Spune că muzica este sufletul lui și este extrem de mândru că Melissa și Adrian stuadiază peste hotare în școli importante din domeniu.

ADVERTISEMENT

”Muzica este sufletul meu. Nu pot preda muzică pe bani, aș simți că-mi vând sufletul. Deși am o facultate terminată în America de muzică și pedagogie, nu am predat muzica decât copiilor mei, Melissa și Adrian, și acum Medeei. Ai mei au intrat le cele mai prestigioase facultăti de muzica din lume, cu siguranță acesta va fi și drumul Medeei.

Pot învăța pe cineva muzică doar dacă aceasta este cea mai mare pasiune a cuiva și dacă vrea să facă din asta o adevărată vocație”, mai susține Alin Oprea, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce face de Paște Alin Oprea

Cântărețul Alin Oprea spune că, în familia lui, Paștele a avut mereu o semnificație aparte. Abia aștepta să vină sărbătorile și să vopsească ouăle roșii, dar nu oricum, ci natural, cu ceapă roșie.

”La noi Paștele a avut și va avea mereu o semnificație aparte. În copilărie, când nu existau vopsele pentru ouă, noi le coloram prin fierbere în apă cu coji de ceapă roșie. Ca să aibă ai un model, lipea frunze de diferite forme și dimensiuni pe ouă, și în acel loc rămânea acel model de altă culoare.

ADVERTISEMENT

Era un procedeu învățat de la bunica. Era bucuria noastră a copiilor când se vopseau ouăle. Anul acesta, vom merge, cel mai probabil, într-o minivacanță undeva unde să fie cald și liniște”, a declarat Alin Oprea, pentru FANATIK.

Alți artiști și-au deschis școală de muzică pe bani

Mihai Trăistariu și-a descchis școală de mzică în Constanța, unde locuiește. Artistul are această afacere de opt ani și oferă cursuri de canto, pian, chitară, dans, teatru, dar și desen. O oră de curs costă 60 de lei.

”60 RON/ ora. Doar atât te costă! Ementi Academy, din Constanța, condusă de artistul Mihai Trăistariu… te cheamă la cursuri! Anunță-ți prietenii, rudele, colegii, vecinii.

De 8 ani în Constanța. Avem sediul pe Str. Bărăganului 33 C. Ore de canto… la cel mai înalt nivel. Avem și cursuri de pian, chitară, vioară, teatru, dans. Între timp, am adăugat și lecții de pictură și desen”, spunea el.

Mihai a fost nevoit să își vândă un apartament pentru a putea supraviețui. Acesta a luat un credit de la bancă pentru a avea un sediu al școlii de muzică, iar ratele erau de 7.000 de lei pe lună.

Și Olga Bălan predă lecții de muzică

Actrița și cântăreața Olga Bălan lucrează acum la un proiect nou cu soprana Gabriela Alexandra Florea și predă lecții de canto pentru copii la Școala de arte Prestissimo Music.

”Acum avem un proiect nou de suflet, o colaborare cu prietena și colega mea soprana Gabriela Alexandra Florea. Am pus pe picioare un duet, o fuziune între muzica ușoară și operă, vocile noastre se îmbină extraordinar de frumos. Am înregistrat prima noastră piesă și lucrăm cu Dragoș Zaharia la videoclip.

Sunt foarte fericită să fac ore de canto cu copiii și cu adulții la Școala de arte Prestissimo Music, să dăruiesc arta mea și experiența pe care o am datorită contractelor mele în televiziunea italiană, în cinema și pe scenele cele mai importante din Italia și din România”, spune Olga Bălan.

ADVERTISEMENT
Tags: